Αγχώδη νίκη στην παράταση για το Μακεδονικό Λητής-Τι γράφει η ιστοσελίδα των νικητών

Με την φωτιά έπαιξε το βράδυ της Τετάρτης ο Μακεδονικός Λητής στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Μακεδόνα Αμπελοκήπων, καθώς ο αγώνας κρίθηκε υπέρ του στην παράταση με 70-61 (κανονική διάρκεια 57-57).







Όπως γράφει η ιστοσελίδα των νικητών, «αν και η ομάδα μας πέτυχε 70 πόντους εντούτοις, η εμφάνισή της κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, ενώ σε ορισμένες στιγμές είχε πολύ άσχημα ποσοστά στην επίθεση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά για τον Μακεδονικό. Η ομάδα μας βρήκε λύσεις στην επίθεση και δημιούργησε μια μικρή διαφορά έξι πόντων στο τέλος του δεκάλεπτου (17-11).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο – όπως και στον προηγούμενο αγώνα – η ομάδα μας έπαθε αγωνιστική καθίζηση. Τόσο η επιθετική όσο και η αμυντική λειτουργία κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα επτά πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Μακεδονικός πέτυχε μόνο ένα πόντο. Το επιμέρους σκορ του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν 6-17 και το ημίχρονο έληξε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 23 -28.

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε με τον Μακεδονικό να κυνηγάει το σκορ. Στα πρώτα λεπτά ο Μακεδονικός έφτασε τους φιλοξενούμενους αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια διαφορά. Ως αποτέλεσμα ήταν οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ, μέχρι το τέλος του.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα μας κατάφερε να κάνει τα εύκολα δύσκολα. Κάποια άστοχα εύκολα σουτ και η μέτρια άμυνα της ομάδας μας, έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν στην νίκη. Το σκορ πήγαινε πόντο πόντο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στην τελευταία επίθεση της ομάδας μας και ενώ το σκορ ήταν ισοπαλία 54-54 ο Άγγελος Βαλιάνης με τρίποντο στο τέλος της επίθεσης διαμόρφωσε το σκορ σε 57-54. Στην τελευταία επίθεση του αγώνα όμως οι φιλοξενούμενοι με εύστοχο σουτ τριών πόντων, έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση.

Στην πεντάλεπτη παράταση ο Μακεδονικός σοβαρεύτηκε. Έπαιξε καλή άμυνα και βρήκε επιθετικές λύσεις από την γραμμή των τριών πόντων. Με επιμέρους σκορ 13-4, η ομάδα μας έφτασε σε μία αγχωτική νίκη.

Αν και ο Μακεδονικός Λητής πέτυχε 70 πόντους, εντούτοις τα ποσοστά στην επίθεση δεν ήταν τα αναμενόμενα κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα. Αλλά ούτε και αμυντικά απέδωσε η ομάδα μας. Η άμυνα, η οποία αποτελεί το όπλο της ομάδας μας, δεν απέδωσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, με μόνη εξαίρεση την παράταση.

Ο Βαγγέλης Καλιφούλης ήταν η επιθετική αιχμή της ομάδας μας πετυχαίνοντας κρίσιμα καλάθια. Την επιθετική σκυτάλη στην παράταση πήρε ο Γαμβράκης Λάμπης ο οποίος πέτυχε τους 7 από τους 13 πόντους της ομάδας μας, ενώ ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής ήταν ο Άγγελος Βαλιάνης το εύστοχο τρίποντο του οποίου στο τελείωμα του σαραντάλεπτου, ήταν αυτό που εξαφάνισε την πιθανότητα ήττας στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

Έστω και με την ψυχή στο στόμα, ο Μακεδονικός έφτασε στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη του – σε οχτώ αγώνες στον δεύτερο γύρο – και δέκατη πέμπτη συνολικά στο πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ο αγώνας θα πρέπει να ξεχαστεί σύντομα από πλευρά ποιότητας, αλλά θα πρέπει να γίνει ένα καλό μάθημα προς αποφυγή».

Δεκάλεπτα: 17-11, 23-28, 47-45, 57-57(κ.α.), 70-61
Διαιτητές: Μπίκης-Παπαδοπούλου Κ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΗΤΗΣ (Καμούρας Σ.): Γαμβράκης 13 (3), Ανδρεανούδης, Ανθυμίδης, Ζαμπούλης 1, Μαρούδας, Παπαντωνίου 11, Καλιφούλης 21, Βαλιάνης 13 (1), Σπαθάρης, Παπαδόπουλος Σοφ. 11, Τσαλιγόπουλος, Παπαδόπουλος Στ.
ΜΑΚΕΔΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Κεραμιδάς): Γκουλέλης 15 (2), Σπηλιόπουλος 9 (1), Ζαρώτης 13 (1), Τσημηρίκας 8, Κεραμιδάς 9, Τόττας, Τρικαλιώτης 2, Κόκολας, Σαμούτης 5 (1).


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια