Νέα επιτυχία για το Μακεδονικό Λητής

Νικηφόρος ήταν για το Μακεδονικό Λητής  ο εντός έδρας αγώνας που έγινε χθες Τετάρτη με αντίπαλο την Δόξα Ασσήρου καθώς επικράτησε με 68-53.






Όπως γράφει η ιστοσελίδα του συλλόγο, «το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα άνηκε στην ομάδα του Μακεδονικού Λητής. Η πιεστική άμυνα από το πρώτο λεπτό είχε ως αποτέλεσμα τις λάθος επιθέσεις από πλευράς των φιλοξενούμενων. Από την άλλη, ο Μακεδονικός έβγαλε εύκολους αιφνιδιασμούς, με αποτέλεσμα να φύγει στο σκορ. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 21–5 υπέρ του Μακεδονικού.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πιστή αντιγραφή του δευτέρου δεκάλεπτου των δύο προηγουμένων αγώνων της ομάδας μας. Η Άσσηρος εκμεταλλεύτηκε την όχι και τόσο καλή εικόνα που παρουσίασε η ομάδα μας τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, με αποτέλεσμα να τρέξει στο πεντάλεπτο ένα σερί 2-14 και να πλησιάσει στο σκορ (23-19). Η ομάδα μας διατήρησε το προβάδισμα και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 32-25.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η φιλοξενούμενη ομάδα μπήκε πιο δυνατά. Έχοντας το ψυχολογικό πλεονέκτημα καθώς είχε μειώσει την διαφορά, προσπάθησε να πλησιάσει και άλλο στο σκορ. Η ομάδα μας όμως κατάφερε να ισορροπήσει τον ενθουσιασμό που έδειξαν οι φιλοξενούμενοι και παρά τα επιθετικά λάθη που έγιναν, έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με σκορ 46-37.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα μας παίζοντας ακόμη καλύτερα, διατήρησε συνέχεια μια διαφορά που κυμαινόταν από 10-15 πόντους. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 68-53.

Με αυτή την νίκη η ομάδα μας συμπλήρωσε εννιά νίκες – εφτά συνεχόμενες – σε δέκα αγώνες στον δεύτερο γύρο και συνολικά δεκαεφτά νίκες στο πρωτάθλημα. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους του παίχτες της ομάδας μας για την νίκη με την οποία δείξαμε ότι η ήττα από την Δόξα Ασσήρου στον πρώτο γύρο ήταν ένα ατυχές αποτέλεσμα.

Αυτή την στιγμή ο Μακεδονικός Λητής βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος. Μαθηματικά δεν μπορεί να πέσει κάτω από την πέμπτη θέση, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να διεκδικήσει και την προνομιούχο τρίτη θέση που οδηγεί σε απευθείας άνοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι σε καθένα από τους τέσσερις ομίλους,  οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις ανεβαίνουν κατηγορία απευθείας, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση θα δώσουν αγώνες μπαράζ για να κερδίσουν μία από τις εναπομένουσες τέσσερις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο .

Αρνητικό σημείο είναι ότι για τρίτο συνεχόμενο αγώνα η ομάδα μας έδειξε αστάθεια στο δεύτερο δεκάλεπτο. Πριν από δύο αγωνιστικές στον εκτός έδρας αγώνα με την Ολυμπιάδα Θεσσαλονίκης στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα μας είχε αρνητικό σερί 7-21. Την προηγούμενη αγωνιστική στη εντός έδρας αναμέτρηση με τον Μακεδόνα Αμπελοκήπων στο δεύτερο δεκάλεπτο το αρνητικό σερί ήταν 6-17, ενώ χθες το αρνητικό σερί ήταν 11-20.

Οι δύο επόμενοι αγώνες – εκτός έδρας με τον Άγιο Γεώργιο Ασπροβάλτας και εντός έδρας με τον Αριστοτέλη Σταυρού θα κρίνουν την τελικά κατάταξη καθώς αντιμετωπίζουμε αντίστοιχα την πέμπτη και τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος».

Δεκάλεπτα: 21-5, 32-25, 46-37, 68-53
Διαιτητές: Μπίκης-Χατζίδου
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΗΤΗΣ (Καμούρας Σ.): Γαμβράκης 10 (1), Ιωσηφίδης 2, Ανθυμίδης 2, Ζαμπούλης 8 (2), Μαρούδας 4, Παπαντωνίου 10, Καλιφούλης 12 (1), Βαλιάνης 12 Πλακίδας, Παπαδόπουλος Σοφ. 8, Τσαλιγόπουλος, Παπαδόπουλος Στ.

ΔΟΞΑ ΑΣΣΗΡΟΥ (Χατζηιωαννίδης): Γκουτζέλης 6 (1), Χιώτερης 4 (1), Ταχματζίδης Σ. 8, Χρηστίδης 9, Ταχματζίδης Γ., Ζουναρόπουλος 4, Φωτίου 14 (2), Γκογκάκος 8 (1).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια