Συνεργασία με την GBA προανήγγειλε η πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρώσικης Ομοσπονδίας μπάσκετ, η πρόεδρος της, Γιούλια Ανικέεβα αποκάλυψε ότι η Ομοσπονδία της χώρας της, θα συνάψει συνεργασία με την Greek Basketball Academy για θέματα που σχετίζονται με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη του μπάσκετ.

Η Γιούλια Ανικέεβα αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο με τα αποτελέσματα των εκλογών της Ρώσικης Ομοσπονδίας, το οποίο είναι πιθανό να στοιχίσει στη Ρωσία τη wild card που διεκδικεί σήμερα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Η σιδηρά κυρία του ρωσικού μπάσκετ ανέφερε για τη συνεργασία με την GBA που είναι στα σκαριά: «Έχουμε συνάψει συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Αθλητισμού της Λιθουανίας σχετικά με την εκπαίδευση, την κατάρτιση αλλά και την ανταλλαγή εμπειριών για θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του μπάσκετ. Στο εγγύς μέλλον σχεδιάζουμε να υπογράψουμε παρόμοια συμφωνία με την GBA (Greek Basketball Academy) με την οποία θα έχουμε συνεργασία σε θέματα κατάρτισης, σεμιναρίων αλλά και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα».

Η Γιούλια Ανικέεβα εξέφρασε στην ίδια συνέντευξη τους φόβους της πως το σκάνδαλο που έπληξε την ομοσπονδία μπορεί να στοιχίσει στη Ρωσία τη διεκδίκηση wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.  «Θα επαναλάβω πως η Ρωσία έχει πολλές πιθανότητες για να εξασφαλίσει μια από τις wild card παρότι ο ανταγωνισμός θα είναι ισχυρός με τις άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Τουρκία.. Βέβαια τα όσα  έγιναν γνωστά και αφορούσαν τις τελευταίες μας εκλογές έχουν βλάψει την εικόνα μας. Ελπίζω ότι η FIBA θα κατανοήσει τη σημασία της συμμετοχής των χάλκινων Ολυμπιονικών του Λονδίνου μαζί και των πολυάριθμων φιλάθλων μας που στηρίζουν και ακολουθούν την Εθνική μας όπου κι αν αγωνίζεται. 


Για το ίδιο θέμα πρόσθεσε πως «η απόφαση που έχει λάβει το δικαστήριο περί νοθείας στο αποτέλεσμα των εκλογών του καλοκαιριού είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα επηρεάσει τις αποφάσεις για την χορήγηση των wild cards για το Μουντομπάσκετ αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Ομοσπονδία μας, με την ακύρωση της συμμετοχής των Εθνικών μας ομάδων σε διοργανώσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα της FIBA. Αυτό που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είναι πως η FIBA διενεργεί τη δική της έρευνα για όσα έγιναν το καλοκαίρι και συγκεντρώνει στοιχεία. Ήδη έχουμε δεχθεί αίτημα για την παροχή όλων των διαθέσιμων πληροφοριών για το θέμα που έχει δημιουργηθεί».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια