Με το ένα πόδι στη Β΄ ΕΚΑΣΘ το Πειραματικό-Εκπληκτική απόδοση στην επανάληψη και νίκη στο ντέρμπι επί του Χορτιάτη

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι που συμμετείχαν οι δύο πρωτοπόροι του δεύτερου ομίλου της Γ1 ΕΚΑΣΘ ανδρών, το Πειραματικό κέρδισε με 66-50 τον Χορτιάτη και εξασφάλισε σε πολύ μεγάλο βαθμό την απευθείας άνοδο στην Β'  ΕΚΑΣΘ, αρκεί φυσικά να μην επιδείξει τάσεις αυτοκτονίας στα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια.





Από το ξεκίνημα του αγώνα οι παίκτες των γηπεδούχων μπήκαν ψυχωμένα και τέλεια διαβασμένοι απέναντι στα ατού των φιλοξενούμενων. Με άμυνα που δεν άφηνε κανένα περιθώριο για ελεύθερα τρίποντα στον Τσάϊκο και στον Αργυρά οι παίκτες του Πειραματικού κατάφεραν να αποκτήσουν μια διαφορά 5-7 πόντων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπως και στο πρώτο το Πειραματικό κρατούσε μία σταθερή διαφορά στα ίδια επίπεδα, χωρίς όμως να μπορεί  να ξεφύγει στο σκορ. Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν ακόμη πιο δυνατά και βάζοντας την μπάλα στους ψηλούς κατόρθωσαν και πήραν μία διαφορά που έφτασε στους 11 (37-26). Οι παίκτες του Χορτιάτη όμως δεν είχαν πει την τελευταία λέξη και με δυνατή άμυνα μπόρεσαν   και μείωσαν σε 39-37). Το τάιμ-άουτ του προπονητή του Πειραματικού έδωσε το έναυσμα για μία αντεπίθεση που απέφερε ένα σερί 9-0 και έληξε δεκάλεπτο με 48-37.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ψυχή και το πάθος για την νίκη μίλησε και έγειρε την πλάστιγγα στο Πειραματικό. Με συγκινητικές προσπάθειες σε άμυνα και επίθεση έφτασαν την διαφορά με την λήξη του αγώνα στους 16 πόντους επιτρέποντας στους παίκτες του Χορτιάτη να σκοράρουν μόνο από  βολές.

Από τους γηπεδούχους όλοι οι παίκτες που αγωνίσθηκαν έκανα συγκινητική προσπάθεια αποδεικνύοντας ότι  αν και νεοφώτιστοι παίζουν το καλύτερο μπάσκετ και σε άμυνα και σε επίθεση κάτι που παραδέχτηκαν και οι αντίπαλοι παίκτες του Χορτιάτη. Από εδώ και πέρα οι παίκτες του Πειραματικού χωρίς να χαλαρώσουν θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους για τον επόμενο εκτός έδρας αγώνα με τον Πορφυριακό.

Δεκάλεπτα: 14-9, 27-21, 48-37, 66-50
Διαιτητές: Πετανίδου Γ.-Στούμπος
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ (Ιατρού-Τσεσμετζής): Σικαλίδης, Σταυρούδης, Σπυριδόπουλος 6, Χορταριάς, Κατσαρής 22(4), Κεχαγιάς, Παντάλης 2, Δεμερτζής 12(2), Πεχλιβάνης, Πετρίδης 6, Βλάχος 10, Μπαχάρογλου 8(1).    
ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ (Παράδας): Δημητριάδης, Αργυράς 8(1), Τσάϊκος 15(2), Σιδηρόπουλος, Μακρομύστακας, Καρακωνσταντινίδης 3,  Κωστινούδης 14, Γιώτσης, Κυρίμης, Χατζηνικολάου, Τράσκας 5, Αλμάνης 5.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια