Εκοψε την πίτα του ο Σύνδεσμος Βετεράνων Θεσσαλονίκης-Τιμήθηκαν πρωταθλητές και εμβληματικές προσωπικότητες του αθλήματος-Φωτορεπορτάζ

H πρωταθλήτρια ομάδα του 1979, ο Άρης, ο Δημοσθένης Φυντανίδης κι ο Άγις Κυνηγόπουλος βραβεύθηκαν στην κοπή πίτας των Βετεράνων Θεσσαλονίκης.






O Σύνδεσμος διοργάνωσε την εκδήλωση στο Kitchen Bar, το πρωί, με τον πρόεδρο Πάρη Πετρά και τα μέλη του ΔΣ να αφήνουν πίσω τους μια χρονιά με μια διοργάνωση ολυμπιακών διαστάσεων, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που έγινε τον Ιούλιο, στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή- ρεκόρ 176 ομάδων και πολλές ελληνικές διακρίσεις.

Όπως κάθε χρόνο, προσωπικότητες, παίκτες, προπονητές και παράγοντες που έχουν διαγράψει σημαντική πορεία στο χώρου μπάσκετ, τιμήθηκαν, σε ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης, από τον Σύνδεσμο Βετεράνων της Θεσσαλονίκης.

Φέτος, λοιπόν, η πρωταθλήτρια του 1979, η ομάδα του Άρη και έδωσαν –επίσης- το παρών οι πρωταθλητές: Διονύσης Ανανιάδης, Βασίλης Παραμανίδης, Στέλιος Καλαντίδης, Στράτος Βαμβακούδης, Σταύρος Χωλόπουλος, Διαμαντής Σκόνδρας.

Απουσίασαν, αλλά, έλαβαν τιμητική διάκριση, ο Δημήτρης Νάστος, ο Μιχάλης Σπηλιώτης και ο Γιωργής Μπουσβάρος καθώς και ο Τάσος Σπάρταλης, «έφυγε» νωρίς.

Με τον Γιάννη Ιωαννίδη να θυμάται τα κατορθώματα του Χάρη Παπαγεωργίου, του αρχηγού της ομάδας Βαγγέλη Αλεξανδρή και μια πλειάδας αστέρων της εποχής (συμπληρώθηκαν 35 χρόνια), η εκδήλωση του Συνδέσμου Βετεράνων είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγαλύτερη συμμετοχή από την αναμενόμενη.

Ο Βύρωνας Αλεξιάδης, ενεργό μέλος του συνδέσμου, θυμήθηκε τις μέρες του Δήμου Φυντανίδη, τον οποίο είχε κοντά του, στη θρυλική ομάδα του Ανατόλια (συμπρωταθλήτρια του 1962). Αργότερα, ο Φυντανίδης συνέδεσε το όνομά του με ορισμένες από τις κορυφαίες στιγμές του ΠΑΟΚ, σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο (κύπελλο 1984- πρωτάθλημα 1985, στο ποδόσφαιρο). Υπήρξε δε από τα ιδρυτικά στελέχη της ΕΟΚ, μεσογειονίκης στην κωπηλασία και διακρίθηκε ως αθλητής βόλεϊ.

Ο Σάββας Λόρτος, πρώην αθλητής του Ολύμπου (μετέπειτα Δημόκριτος), πρώην διεθνής διαιτητής και νυν πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ μίλησε για τον Αγη Κυνηγόπουλο. Ως αθλητής, ως προπονητής κι ως παράγοντας, ο Αγις Κυνηγόπουλος (επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ) αποτελεί μια από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες του μπάσκετ.

Παρόντες ήταν, ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θόδωρος Καράογλου και ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Επίσης:

Οι βουλευτές Θεσσαλονίκης: Γιώργος Ορφανός και Σταυρούλα Ξουλίδου.
Ο δήμαρχος Καλαμαριάς (και ενεργό μέλος του Συνδέσμου Βετεράνων) Θεοδόσης Μπακογλίδης.
O αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης-Δημοτικός σύμβουλος - Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη»
Ο Γιώργος Λυσσαρίδης και ο Θόδωρος Μπαχάρογλου.

Στελέχη της ΕΚΑΣΘ (ο γενικός γραμματέας Αντώνης Μαυρογένης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Τσουμής, ο πρόεδρος της ΕΠ Αλέκος Κατσιάνης και ο ταμίας Αρης Γραμμενίδης).

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης.
Ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου, Σπύρος Στρατής.

Ακόμη, ο Λάκης Τσάβας, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΠΚ Θόδωρος Ροδόπουλος, το μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΘ Παναγιώτης Βαφειάδης, ο Στέλιος Κουκουλεκίδης, ο Δημήτρης Νικηφόρος, ο Γιώργος Παπαδόπουλος (διαιτητής FIMBA), στελέχη από το χώρο της διαιτησίας με επικεφαλή τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, Χρήστο Πολυχρονιάδη καθώς και οι επικεφαλής του συνδέσμου κριτών Θεσσαλονίκης.

Τέλος η βασιλόπιτα ήταν προσφορά του Βασίλη Γεράση τον οποίο ο Σύνδεσμος ευχαριστεί ιδιαιτέρως για την χειρονομία.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια