Πλήθος κόσμου στη βασιλόπιτα της ΕΚΑΣΘ-Ολες οι βραβεύσεις-Οι πρώτες φωτογραφίες

Μέσα σε γιορταστική ατμόσφαιρα, παρουσία του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, πολιτικών και αθλητικών αρχών, εκπροσώπων των σωματείων, διαιτητών, βοηθών διαιτητών, γυμνασιάρχων, προπονητών, αθλητών-τριών, πραγματοποιήθηκε το πρωί η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πίτας της ΕΚΑΣΘ, στην Αίθουσα του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Noesis».

Στην αρχή της εκδήλωσης τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Σάββας Λόρτος, που έκανε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Αναφέρθηκε στους σημαντικούς ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή (Κολοκυθάς, Αμερικάνος, Συρίγος, Στεφανίδου και Καλοτεράκης) ενώ τόνισε ότι η Ενωση για μια ακόμη χρονιά έχει σημαντικότατη παρουσία με τρία στα τέσσερα πανελλήνια χρυσά μετάλλια στα πρωταθλήματα υποδομής. Τέλος αναφέρθηκε στους αριστούχους μαθητές-αθλητές και στο παγκόσμιο βετεράνων που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη, ενώ τελειώνοντας εξέφρασε την συμπαράσταση όλων στη Νίκη Τσακιρίδου που νοσηλεύεται μετά το τροχαίο που είχε το καλοκαίρι.

Kατά την διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις, για την προσφορά τους στο άθλημα στον Κώστα Χαϊτογλου από τον γ.γ. της ΕΟΚ Παναγιώτη Τσαγκρώνη, στον Δημήτρη Κωνσταντινίδη του Γαλαξία από τον Άγη Κυνηγόπουλο, τον Χάρη Παπαγεωργίου από τον πρόεδρο της ΕΠ της ΕΚΑΣΘ, Αλέκο Κατσιάνη, τον Σωτήρη Σακελλαρίου από τον πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΟΚ και πρώην δήμαρχο Πεύκων, Στέλιο Συμεωνίδη και στο Νίκο Σταυρόπουλο από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ Νίκο Βεζυρτζή.

Επαθλα απονεμήθηκαν στον Αρη για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων 2012/13 από τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Αρβανίτη στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων 2012/13 από τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα και για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων 2012/13 από τον Δήμο Φυντανίδη.

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Παίδων Αντώνη Κόνιαρη και Θόδωρο Ψυχίδη του ΠΑΟΚ, Δημήτρη Φλιώνης του Αρη και Νίκο Καμάρα του Μαντουλίδη καθώς και στον προπονητή Νίκο Τούφα, για την συμβολή τους στην κατάκτηση της τρίτης θέσης του αντίστοιχου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013 από τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΘ, Σάββα  Λόρτο.

Βραβεία ήθους παραδόθηκαν στα σωματεία που δεν χρεώθηκαν καμιά τεχνική ποινή κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος που μετείχαν, επιδεικνύοντας  το υψηλότερο αθλητικό φρόνημα και είναι οι ΑΚ Αστέρια, Μααχητές Δόξας Πεύκων (εφήβων), Μέγας Αλέξανδρος (παίδων), Ηρακλής, ΕΟΣ Αίας Ευόσμου (νεανίδων), Μαντουλίδης, Ζέφυρος, Φρυγανιώτης, Βίκτωρ, Αναγέννηση Νέου Ρυσίου, Αχιλλέας Περαίας, Μ. Αλεξάνδρος Καλοχωρίου (κορασίδων). Τα βραβεία απένειμε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Ανατολίτης.

Επαθλα απονεμήθηκαν ακόμη για την άνοδο στην  Α2 Ανδρών στον Ηρακλή, για την άνοδο στην Β΄ Εθνική Ανδρών σε ΧΑΝΘ και Αργοναύτης, για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Ανδρών σε Ζέφυρο και ΠΣ Ευκαρπίας, για την άνοδο στην Α1 Γυναικών στην Αναγέννηση Νέου Ρυσίου και για την άνοδο στην Α2 Γυναικών στο Ναύαρχο Βότση από τον πρόεδρο της ΟΔΚΕ, Ηλία Καφφέ.

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, για την επιτυχημένη διοργάνωση του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μaxibasketball, την εθελοντική προσφορά όλων των διοργανωτών και την ανάδειξη της πόλης μας παγκοσμίως από τον αντιπρόεδρο της ΕΚΑΣΘ, Γιάννη Τσουμή στον Τάκη Καρατζολίδη.

Στη συνέχεια έγινε κλήρωση για δύο μπάλες Wilson μεταξύ των σωματείων της Ενωσης με τυχερούς τον ΓΣ Μενεμένης και τον Αγιο Νικόλαο Καλαμαριάς.

Τέλος τιμήθηκαν με επαίνους οι αριστούχοι μαθητές-τριες αθλητές- αθλήτριες σωματείων της δύναμης της Ενωσης, που κατάφεραν να συνδυάσουν την καλαθοσφαιρική τους ενασχόληση, με την άριστη σχολική τους επίδοση από τους Κούλα Γιαννακίδου γ.γ. Αθλητισμού) Γιώργο Λυσσαρίδη (πρώην γ.γ. του ΥΜΑΘ), Παύλο Αναστασιάδη (πρόεδρο ΕΠΣΜ), Σούλη Μαρκόπουλο, Μπάνε Πρέλεβιτς, Θανάση Μάντζο (πρόεδρο ΕΚΑΣΧ), Αντώνη Παπαγιαννούλη (πρόεδρο ΕΚΑΣΚΕΜ) και Λάζαρο Σαββίδη (πρόεδρο ΕΚΑΣΔΥΜ).














Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια