ΑΕΕ Τούμπας: «Κάθε βδομάδα και από ένας»

Η ιστοσελίδα της ΑΕΕ Τούμπας επανήλθε δριμύτερη και με τον γνώριμό της τρόπο, σχολιάζει τα προηγούμενα παιχνίδια:









«Το σάιτ έχει να ασχοληθεί με τους αγώνες της ομάδας από την ήττα στην Κρήνη, κάπου στα μέσα Δεκέμβρη. Έκτοτε μεσολάβησε άλλη μία ήττα, από την Τριανδρία στο Ιβανώφειο, όπου η ΑΕΕΤ έδειξε κάποια -μικρά- σημάδια βελτίωσης, οι διακοπές των Χριστουγέννων, και δυο εβδομάδες φουλ από προπονήσεις, που έφεραν αφενός μεταστροφή στο βαρύ (έως κρυόκωλο) κλίμα, κυρίως όμως δύο καλές εμφανίσεις και δύο -κρίσιμα για την υπόθεση "σωτηρία"- διπλά.

Κάθε ένα από αυτά είχε τον δικό του πρωταγωνιστή, που πήρε την ομάδα από το χέρι και αναδείχθηκε καλύτερος από τους λίγους και καλούς τύπους με τα ριγέ. Γιάννης Γουβιάς στη Μαλακοπή (18 π., 1 τρ.) και Γεράσιμος Χοϊδάς στο Πανόραμα (17 π., 2 τρ.) δεν σταματούσαν, η ΑΕΕΤ πήρε δύο ροζ φύλλα και ήδη ψάχνει τον πρωταγωνιστή της ερχόμενης Παρασκευής κόντρα στο Ρύσσιο.

Στη μεν Μαλακοπή, η ΑΕΕΤ δυσκολεύτηκε μόνο στο ξεκίνημα, όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 7-2, γρήγορα όμως συνήλθε, έτρεξε, σκόραρε και βρέθηκε στο δεκάλεπτο μπροστά με 14-19. Οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου, μειώνοντας σε 19-21, οι λύσεις όμως στην επίθεση από Κούλη και Νυφαντή μας έδωσαν αέρα 7 πόντων στο ημίχρονο (24-31).

Στην επανάληψη ο Γιάννης Γουβιάς αποφάσισε να κάνει το πιο παραγωγικό του παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΕΤ (δεν ξέρουμε και δεν θέλουμε να μάθουμε τι έχει κάνει με φανέλες άλλων ομάδων). Με 5 συνεχόμενους πόντους έφτασε τους 11 και έστειλε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, για να πάρει σειρά στο σκοράρισμα ο ανανεωμένος Λαρισαίος χιλιομετροφάγος Γιώργος Καλαμάρας, ο οποίος πέτυχε συνεχόμενα τους 10 από τους 16 πόντους του στο παιχνίδι, μέσα σε μερικά λεπτά και έβαλε τέλος στις -έτσι κι αλλιώς περιορισμένες- φιλοδοξίας της Μαλακοπής για ανατροπή. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με εντυπωσιακή τάπα από τον Γουβιά (η οποία αποθεώθηκε δεόντως στο σχετικό βίντεο, μαζί με την ξεχασμένη τάπα επί του Λέντη στο ματς με την Τριανδρία) και το σκορ στο 36-48.

Στην τελευταία περίοδο, η οποία ξεκίνησε με τρίποντο του Γουβιά, οι γηπεδούχοι πήγαν να αντιδράσουν. Κάτι ένα γκολ-φάουλ, κάτι ένα τρίποντο, η διαφορά έπεσε στους 9 (44-53), όμως ο πιο χαλαρός Φλώρος των τελευταίων ετών τους τελείωσε με τρίποντο από τη γωνία που επανέφερε το status quo της αναμέτρησης και κλείδωσε τη νίκη. Το τελικό 50-66 ήρθε εξίσου χαλαρά και μας έδωσε σημαντική ανάσα, τόσο βαθμολογική, αφού στο τέλος του 1ου γύρου πιάσαμε τους αντιπάλους στην 8η θέση και ξεφύγαμε από τις τελευταίες του πίνακα όσο και ψυχολογική, καθώς ήρθε με αρκετά ικανοποιητική εμφάνιση.

Μια βδομάδα αργότερα και ελάχιστα χιλιόμετρα βορειότερα το Πανόραμα μας περίμενε για τη ρεβάνς της πρεμιέρας, στοχεύοντας όχι μόνο σε νίκη για να μας πιάσει αυτό, αλλά και σε υπερκάλυψη της διαφοράς των 10 πόντων (59-49) του πρώτου αγώνα. Βρήκε ωστόσο μπροστά του -για ένα ημίχρονο τουλάχιστον- μια εξαιρετική επιθετικά ΑΕΕΤ (38 πόντοι σε 20 λεπτά, όταν πριν 2,5 μήνες μετά βίας τους πετυχαίναμε σε 40), της οποίας το αυτί μάλιστα δεν ίδρωσε από τη θορυβώδη κερκίδα των γηπεδούχων.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά το μικρό προβάδισμα που πήραμε (π.χ. 5-6), άρχισε να διευρύνεται, κυρίως χάρη στην επιθετική πολυφωνία, με 6 παίκτες να σκοράρουν ήδη στην 1ο περίοδο, την ώρα που το Πανόραμα μάταια έψαχνε να βρει λύσεις απέναντι στην άμυνά μας. Το +9 (10-19) του δεκαλέπτου έγινε +15 (14-29) με Κούλη, Γουβιά και Νυφαντή (με 5 συνεχόμενους πόντους ο τελευταίος) να σκοράρουν διαδοχικά. Σπανός (με βολές) και Λαζάρου (με τρίποντο και δίποντο) ήταν οι μόνες λύσεις του Πανοράματος, όταν τη σκυτάλη από τη δική μας μεριά έπαιρναν Χοϊδάς (με ένα τρίποντο ακόμη), Καλαμάρας και Μητσογωνιάς στο φινάλε του ημιχρόνου για να μας κρατήσουν στο +15 (23-38).

Και ενώ όλα θύμιζαν κάτι από Μαλακοπή, το Πανόραμα μας θύμισε ότι παραμένει μία πολύ καλή ομάδα (παρά τα άσχημα αποτελέσματα). Στο δεύτερο ημίχρονο η "άλλη" μπασκέτα δεν ήταν τόσο φιλόξενη όσο εκείνη του πρώτου μέρους, το ίδιο και οι ψηλοί του Πανοράματος, που αποφάσισαν να σκληρύνουν λίγο τη δική τους φιλοξενία, μελανιάζοντας τον Καλαμάρα. Η εμπειρία του Γάκη, η δική μας εκνευριστική αστοχία, τα χαμένα ριμπάουντ και οι 7 συνεχόμενοι πόντοι του Κουτσομήτρου, έριξαν τη διαφορά αρχικά στους 8 (34-42) και λίγο αργότερα στους 4 (38-42), για να μας ξεκολλήσει προσωρινά ο Φλώρος (38-44). Το Πανόραμα κατάφερε και προσπέρασε για πρώτη φορά λίγο πριν το τέλος της περιόδου (45-44) για να φτάσουμε ισόπαλοι στο 30' (45-45) χάρη στη βολή του Τάσσου.

Η τελευταία περίοδος - όσο και αν είναι κλισέ - δεν ενδεικνυόταν για καρδιακούς. Οι ομάδες πήγαιναν χέρι - χέρι, τα καλάθια εκατέρωθεν έμπαιναν με πόνο και κόπο, ο Λαζάρου τους έβαλε μπροστά με 47-45, η Κουλάρα ισοφάρισε και ο Κουτσομήτρος τους πήγε στο +3 (50-47), όπου μείναμε για κάμποσο. Ο Γουβιάς μείωσε στον πόντο (50-49), αμέσως μετά όμως έκανε φάουλ στον Γάκη την ώρα που το τρίποντό του έβρισκε στόχο (όπως και η βολή του αμέσως μετά, που πήγε τη διαφορά στο +5 - 54-49). Το ριμπάουντ από το πουθενά του Χοϊδά στο άστοχο τρίποντο του Νυφαντή και το ενστικτώδες δίποντο που πέτυχε, δεν άφησαν το Πανόραμα να ξεφύγει παραπάνω. Η άμυνά μας επανήλθε στη φυσιολογική της λειτουργία, ο Μητσογωνιάς ήταν εύστοχος στις 2 βολές του (54-53) και στην αναμπουμπούλα ο Χοϊδάς έκλεψε και τέλειωσε πετυχημένα τον αιφνιδιασμό, βάζοντάς μας μετά από ώρα μπροστά (54-55). Ο Μπαγντασαριάν έβαλε για τελευταία φορά τους ταύρους μπροστά (56-55), Γουβιάς και Καλαμάρας όμως είχαν και άλλα να "πούνε", τελειώνοντας το παιχνίδι μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες και τους λίγους οπαδούς που βρέθηκαν στο κλειστό.

Δυο νίκες, δυο ανάσες στη μάχη για την παραμονή, που ακόμη δεν τελείωσε, ειδικά όταν έρχονται στον όμιλο αποτελέσματα όπως της περασμένης Παρασκευής. Ακολουθούν δύο ρεβάνς (με Ρύσιο και Βεργίνα) στο πολικό Ιβανώφειο για να ξεφύγουμε μια και καλή από τα χαμηλά...

ΥΓ. Τα στοιχήματα για το ποιος θα κάνει ματσάρα την Παρασκευή έχουν ήδη ξεκινήσει...»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια