Εντυπωσιακή νίκη επί του Μελισσοχωρίου για την Λητή


Πραγματοποιώντας ίσως μια από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχει κάνει ποτέ, στο παιχνίδι που έγινε την Τετάρτη στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής, ο Μακεδονικός Λητής επιβλήθηκε με 43-71 του τυπικά γηπεδούχου Μέγα Αλέξανδρου Μελισσοχωρίου.







Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα των νικητών, «η ομάδα μας έπαιξε πολύ καλή άμυνα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δεν άφησε την αντίπαλη ομάδα να πραγματοποιήσει ελεύθερα σουτ. Απεναντίας ο έλεγχος των ριμπάουντ έδωσε την δυνατότητα να φύγει η ομάδα μας στον αιφνιδιασμό, ενώ το υψηλό ποσοστό ευστοχίας άνοιξε την ψαλίδα του σκορ υπέρ του Μακεδονικό.

Το τελικό 43-71 (28 πόντοι διαφορά) αντικατοπτρίζει την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας μας, η οποία υπερκάλυψε την διαφορά 10 πόντων με την οποία είχε χάσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο ο αγώνας είχε τα χαρακτηριστικά του ντέρμπυ. Η ομάδα μας από την πρώτη στιγμή πήρε το προβάδισμα, αλλά το Μελισσοχώρι βρίσκοντας λύσεις έξω από την γραμμή των τριών πόντων (τρία εύστοχα τρίποντα), κατόρθωσε να ισορροπήσει και το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε ισόπαλο 15-15.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως η ομάδα μας μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει τον αγώνα. Το επιμέρους σκορ 4-21 τα λέει όλα. Η καταπληκτική άμυνα που έπαιξε, ανάγκασε τους αντιπάλους να πετύχουν μόνο ένα καλάθι δύο πόντων και να ευστοχήσουν σε δύο ελεύθερες βολές.

Ο έλεγχος των αμυντικών ριμπάουντ έδωσε στην ομάδα μας την δυνατότητα να βγει στον αιφνιδιασμό και να πετύχει εύκολα καλάθια, ενώ ευστόχησε και σε δύο τρίποντα. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 19-36 υπέρ του Μακεδονικού.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το Μελισσοχώρι μπήκε δυνατά προσπαθώντας να καλύψει την διαφορά. Η ομάδα όμως συνεχίζοντας την δυνατή άμυνα, ανέκοψε την προσπάθεια αυτή και έχοντας καλές επιλογές στην επίθεση κατάφερε να μεγαλώσει και άλλο την διαφορά, διαμορφώνοντας το σκορ στο 34-55 με το κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η ομάδα μας πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια έφτασε την διαφορά πάνω από τους τριάντα πόντους. Στα τελευταία πέντε λεπτά το παιχνίδι έπεσε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και το τελικό 43-71 ήρθε φυσιολογικά.

Στο κλειστό γήπεδο του Δρυμού βρέθηκαν πάνω από 200 φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες, δημιουργώντας μια πολύ καλή ατμόσφαιρα. Θέλουμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους 150 περίπου φίλους του Μακεδονικού οι οποίοι μας υποστήριξαν από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και τους αφιερώνουμε την νίκη».

Δεκάλεπτα: 15-15, 19-36, 34-55, 43-71
Διαιτητές: Κουκουλεκίδης Β.-Εκλεκτός
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ (Μηλιός): Φιλιππίδης 4 (1), Μουτσούδης 6 (4), Στάκος, Σταυρούσης, Κάραλης, Νέτσικας 7 (1), Δουδουλάκας 2, Πεφιτσέλης 3 (1), Τσιουμλέκης, Χαλκιάς 3, Λιβέρης 8.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΗΤΗΣ (Καμούρας Σ.): Γαμβράκης 2, Ανδρεανούδης, Παπαχρήστου 2, Ανθυμίδης, Ζαμπούλης 3 (1), Παπαντωνίου 24, Καλιφούλης 23 (4), Βαλιάνης 5 (1), Μαρούδας, Παπαδόπουλος Σοφ. 12, Τσαλιγόπουλος, Παπαδόπουλος Στ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια