ΑΕΕ Τούμπας: «Πεντάλεπτο από τα λίγα...»

Με το γνώριμο ύφος της η ιστοσελίδα της ΑΕΕ Τούμπας σχολιάζει το σημερινό παιχνίδι με τον Αετό:








«Στο 4:58 πριν τη λήξη της αναμέτρησης με τον Αετό, η ομάδα μας είχε καταφέρει να ανακτήσει το προβάδισμα, ήταν μπροστά με 53-52 και θα πάλευε το ματς μέχρι το τέλος…

Στη Βιλαρίμπα (και στο Βιλαμπάχο) ακόμη γελάνε… 4:58" μετά, η επίθεση της ΑΕΕΤ είχε παραμείνει σαν βράχος αμετακίνητη στο "53" και η ομάδα απολάμβανε αγέρωχη το ξεπαρτάλιασμα που είχε μεσολαβήσει σε αυτά τα 298 δευτερόλεπτα κατά τα οποία ο Αετός μας έριξε 19 πονταλάκια και με συνοπτικές διαδικασίες πήρε πανηγυρικά το διπλό με 53-71.

Αν αντέχετε και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για όσα έγιναν στο παγωμένο 25ο Δημοτικό από τις 8 μέχρι τις 9.30 απόψε, ιδού μερικές χαρακτηριστικές στιγμές:

Ξεκίνημα για το ανάθεμα, με την ομάδα να βρίσκεται για 8:30 λεπτά κάπου μεταξύ Σιβηρίας, προθέρμανσης-απόψυξης, του χθεσινού πάρτι του βόλεϊ και όπου γενικά βρίσκεται όταν δεν είναι στις προπονήσεις. Στο γήπεδο πάντως δεν ήταν. Ο Αετός βρέθηκε άνετα στο +15 με την ΑΕΕΤ να έχει πετύχει μόνο ένα δίποντο με τον Καλαμάρα και δυο βολές με τον Κούλη! Ξανασκόραρε με τον Γουβιά στο 1:30 πριν το δεκάλεπτο για να ξεκολλήσει από το 4-19. Για τα εναπομείναντα λεπτά του δεκαλέπτου εμφανιστήκαμε στο γήπεδο και μαζέψαμε τα ασυμμάζευτα μέχρι το 11-23 (-12).

Το γκεστ της ΑΕΕΤ συνεχίστηκε με επιτυχία ομολογουμένως σε ολόκληρη την δεύτερη περίοδο! Με εξαιρετικό Κάππο (13π., 3 τρ.) και συμπαραστάτες Χαριστό, Γουβιά και Καλαμάρα, η ομάδα μας γύρισε το ματς ανάποδα και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας πιάσει τον Αετό στο 34-34 και με την ψυχολογία στα ύψη για την ολοκληρωτική ανατροπή του σκηνικού (τι είπαμε κάνουν ακόμη στη Βιλαρίμπα…;).

Για τα επόμενα 10 λεπτά (μέχρι το 30) μοιάζαμε να μπορούμε να το καταφέρουμε. Ο Κάππος συνέχισε τον οίστρο του, ο Μητσογωνιάς συμπλήρωνε το παζλ, η ΑΕΕΤ πέρασε μπροστά, έμεινε πίσω και ξαναπέρασε μπροστά, παίζοντας αποτελεσματική άμυνα, που ισορρόπησε την επιθετική της κάμψη (επιμέρους σκορ 14-11 και σκορ στο τέλος της περιόδου 48-45).

Τα γάλατα έσφιξαν από το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου. Ο Αετός έκανε ένα μίνι σερί 5-0 (που δεν μας υποψίασε για τη συνέχεια) για να περάσει με 48-50. Ο Καλαμάρας τέλειωσε ωραία τη φάση για το 50-50, ο Νυφαντής στο πεντάλεπτο μας έβαλε μπροστά (για τελευταία φορά) με τρίποντο για το 53-52. Ήταν η τελευταία φορά που σκοράραμε!. Και, OK, είναι γνωστό ότι επιθετικά πάσχουμε φέτος και το ταβάνι μας είναι γύρω στους 60 πόντους (που δεν τον πλησιάσαμε). Τα τελευταία πέντε λεπτά όμως ήταν εφιαλτικά!

Επιθέσεις (αποτυχημένες) στη λήξη της επίθεσης (ή και καθόλου), λάθη απανωτά, 1ο κερδισμένο φάουλ στο 1:20 πριν τη λήξη (αφού στο γύρω-γύρω κανείς δεν έχει λόγο να σου κάνει φάουλ). Και αμυντικά η απόλυτη τραγωδία: Ο Αετός σκόραρε με κάθε (μα με κάθε) τρόπο και σε 5 λεπτά πέτυχε όσα δεν είχε πετύχει στα προηγούμενα 35΄. Δεκαεννιά (19) πόντοι, με άψογα ποσοστά, απέναντι σε μια άμυνα που και να ήθελε δεν μπορούσε, με τη διαφορά να εκτοξεύεται ειδικά στα τελευταία δύο λεπτά, όταν και πήγε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (53-63) και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος…

Σχεδόν δηλαδή γιατί λίγο οι βολές, λίγο το τρίποντο από τον Μπουίντα σε νεκρό χρόνο (όταν οι ομάδες ήδη έδιναν τα χέρια) από τη μια μπασκέτα στην άλλη, έστειλαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+18) και μας άφησαν με μια πικρή, πολύ πικρή, μα πάρα πολύ πικρή γεύση. Πολύ πικρή όμως!

Κρίμα, γιατί ήταν ένα ματς στα μέτρα μας, που θα μας απομάκρυνε οριστικά (ή σχεδόν οριστικά) από τις τελευταίες θέσεις και θα μας έφερνε στο πάνω μισό του πίνακα (όχι ότι έχει κανένα ιδιαίτερο νόημα). Κυρίως όμως θα επιβεβαίωνε ότι βρήκαμε τον εαυτό μας. Δυστυχώς όμως δεν τον βρήκαμε και απ' ό,τι φαίνεται δεν δημιουργούμε τις συνθήκες για να τον βρούμε. Μέχρι ίσως να μας λείψει αρκετά, ή και καθόλου...

Ετούτα...


Άντε οργάνωσε πάρτι με τέτοια ψυχολογία….»

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΣ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ..ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ 2-3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ...ΕΤΣΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΑΝΕ..