Βασιλακόπουλος: «Μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στο Ηράκλειο»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος με αφορμή την διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών που θα γίνει το προσεχές καλοκαίρι στην κρητική πόλη. Ο κ. Βασιλακόπουλος συνοδεύονταν από το Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Τσαγκρώνη.

«Δεν έχω πάψει ποτέ να θέλω να είμαι κοντά στην Κρήτη. Το νησί διαθέτει ένα γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλες διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις. Για αυτό και θα ανταποκριθούμε στα αιτήματα της Ένωσης. Έχω μείνει κατάπληκτος από το γήπεδο που είναι ένα παλάτι και πληροί όλες τις προδιαγραφές για μια μεγάλη διοργάνωση.

Δεν κάνουμε εμείς χάρη, εσείς μας κάνετε και μας υποχρεώνεται να σκεφτόμαστε το Ηράκλειο και την Κρήτη. Βρήκαμε ανταπόκριση και από όλους τους τοπικούς φορείς και για αυτό μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση. Πήραμε το πανευρωπαϊκό κάτω των 20 ετών που είναι πολύ μεγάλο το επίπεδό της, με παίκτες οι οποίοι παίζουν και στις μεγάλες Εθνικές.

Οι αγώνες είναι ίσως και καλύτεροι από αυτούς των ανδρών. Η εθνική μας θα διεκδικήσει την πρώτη θέση. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και θα έχουμε σπουδαία παρουσία εντός του αγωνιστικού χώρου, όπως έχει κάνει και σε άλλες διοργανώσεις. Του χρόνου έχουμε και το παγκόσμιο κάτω των 19, είμαστε υποψήφιοι, ήρθε και ο Κοτλέμπα και είδε τις εγκαταστάσεις και πιστεύω ότι θα πάρουμε και αυτή τη διοργάνωση» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλακόπουλος αποκάλυψε ότι θα κάνει εισήγηση στο ΔΣ της ΕΟΚ ώστε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας των Ανδρών να διεξαχθεί στο Ηράκλειο. «Ως πρόεδρος της ΕΟΚ, θα εισηγηθώ ο τελικός του κυπέλλου να γίνει στο Ηράκλειο, κάτι που θα ξέρουμε σύντομα, καθώς είναι να γίνει 9 Φεβρουαρίου. Το Ηράκλειο είναι συνέχεια στις σκέψεις μας για τις μεγάλες διοργανώσεις που ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη. Τις δικαιούται το Ηράκλειο και η Κρήτη που μας εξυπηρετούν και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τη συνεργασία που έχουμε με όλους πολιτικούς και αθλητικούς φορείς».

Για τους διεθνείς παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ ανέφερε: «Γίνονται ενέργειες για να έχουμε όλους τους παίκτες στην Εθνική μας ομάδα. Στις 9 Ιανουαρίου θα πάνε άνθρωποι της ομοσπονδίας στην Αμερική για να έχουν συναντήσεις με τους παίκτες αυτούς».

Σχετικά με τη συμμετοχή της εθνικής ανδρών μέσω wild card στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε: «Για εμένα είναι κομβικό σημείο για το μέλλον της Εθνικής και στο αγωνιστικό κομμάτι το αν θα πάμε στο παγκόσμιο, καθώς θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα που θα απασχολήσουν όλα τα θέματα της Εθνικής. Η απόφαση θα παρθεί την 1η Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, είμαστε σε καλό δρόμο, παραμένουμε στο κέντρο των εξελίξεων. Θα ήμουν βέβαιος ότι θα παίρναμε την wild card, αλλά υπάρχει ένας όρος που μιλά για κάποια δωρεά στο ίδρυμα της FIBA, κάτι που είναι σαν εξαγορά. Αν πάει κάποιος και κάνει μεγάλη δωρεά, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο και για οικονομικούς λόγους και για λόγους ηθικών αξιών. Είμαι πάντως αισιόδοξος».

Τέλος αναφορικά με τις φημολογούμενες νέες περικοπές της Πολιτείας προς τις ομοσπονδίες ο πρόεδρος της ΕΟΚ σχολίασε: «Οποιαδήποτε άλλη περικοπή δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Θα έχω συνάντηση για το θέμα τον κ. Ανδριανό σύντομα, αλλά οι περικοπές των τελευταίων ετών είναι δραστικές. Ο αθλητισμός δεν είναι έξοδο, είναι κοινωνικό αγαθό».

Τον πρόεδρο της ΕΟΚ καλωσόρισε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, «Καλωσορίζω και εγώ και ευχαριστώ για τη συνεργασία την ΕΚΑΣΚ. Η περιφέρεια έχει αποδείξει ότι είναι κοντά και σε μικρά και σε κορυφαία γεγονότα του αθλητισμού που είναι πολιτισμός και δεν μπορούμε να λείπουμε. Είμαστε δίπλα σε όλα τα αθλήματα και όλες τις διοργανώσεις που θα γίνουν. Είναι κορυφαία γεγονότα που αναδείξουν την Κρήτη και στον αθλητισμό και τον πολιτισμό σε όλη την Ευρώπη. Να αποδείξουμε ότι πάντα μια συνεργασία είναι το πρώτο για να υπάρχει καλό αποτέλεσμα. Έχουμε εγκαταστάσεις που δεν είναι εγκαταλελειμμένες και προσπαθεί ο δήμος να τις έχει σε καλή κατάσταση για να φιλοξενούν σημαντικές διοργανώσεις. Έχει εγκριθεί ένα ποσό 1,2 εκ ευρώ για το αθλητικό κέντρο Ρεθύμνου».


Από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου ο κ. Κώστας Βαρδαβάς τόνισε: «Καλωσορίζουμε τους κ.κ. Βασιλακόπουλο και Τσαγκρώνη. Είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που γίνεται από την ΕΚΑΣΚ για την αναζωογόνηση του μπάσκετ. Δίνουμε μεγάλη προσοχή για τις σημαντικές αυτές διοργανώσεις που θα έχουμε. Διαθέτουμε τις εγκαταστάσεις που έμειναν μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες που λειτουργούν με υψηλά στάνταρ που πληρούν όλες τις προδιαγραφές. Το ίδιο και με το έμψυχο δυναμικό, καθώς έχουμε όλοι την θέληση και υπάρχει η βούληση για να διοργανώνουμε τέτοιους αγώνες. Το ίδιο και σε άλλα αθλήματα, σε μικρότερες ηλικίες. Καλούμε όλους να έρθουν να απολαύσουν μπάσκετ, όπως τον τελικό σε γεμάτο γήπεδο με κόσμο και όχι με άδειο και αστυνομικούς. Ο δήμος θα είναι κοντά πάντα σε τέτοιες διοργανώσεις».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια