Αύριο τα εγκαίνια του Μουσείου Μπάσκετ της ΧΑΝΘ-Βραβεύσεις επωνύμων και αναπτυξιακό τουρνουά

Όλα πλέον είναι έτοιμα. Το άθλημα που πρόσφερε από τις πιο ένδοξες στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό, βρήκε το χώρο που του αρμόζει και που δεν είναι άλλος παρά εκεί που πρωτοεμφανίσθηκε ως άθλημα στη χώρα μας και εκεί που κατασκευάστηκε το πρώτο γήπεδο.

Το μοναδικό λοιπόν Μουσείο Μπάσκετ στην Ελλάδα, το οποίο κατασκευάστηκε , στα πλαίσια του έργου «Youth Mobilisation – Cultural Heritage and Athletic Valorisation: YMC(H)A», που υλοποιείται εντός του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013, ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί όλους τους φίλους του αθλητισμού, την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 στο Αθλητικό Κέντρο ΧΑΝΘ «Μίμης Τσικίνας».

Κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος, Βασίλης Σκουντής, ο οποίος, με τη χαρακτηριστική του φωνή, η οποία έχει συνδεθεί με μεγάλες επιτυχίες του αθλήματος, θα προσδώσει ιδιαίτερη χροιά στα εγκαίνια του Μουσείου.

Κατά την τελετή, θα τιμηθούν οι ομάδες της ΧΑΝΘ που έγραψαν ιστορία, θα βραβευθούν οι Ροδόπουλος, Τρόντζος, Τσάβας, Ανανιάδης και Γιαννουζάκος ως άνθρωποι που έχουν σηματοδοτήσει την μπασκετική ιστορία της ΧΑΝΘ, ενώ ο κύκλος των τιμητικών διακρίσεων θα ολοκληρωθεί με  την ανάρτηση της φανέλας του Τάκη Ταλιαδώρου και την απόσυρση του αντίστοιχου αριθμού.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα λάβουν οι νέες ελπίδες του ελληνικού μπάσκετ, καθώς θα διεξαχθεί η τελική φάση του αναπτυξιακού τουρνουά, στο οποίο μετέχουν οι ομάδες του Άρη, του Ηρακλή, του ΠΑΟΚ και της ΧΑΝΘ. Παράλληλα, οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από ανθρώπους του μουσείου και να θαυμάσουν για πρώτη φορά τα εκθέματά του.


Η μεγάλη λοιπόν αυτή αθλητική γιορτή, τα εγκαίνια του Μουσείου Μπάσκετ ΧΑΝΘ θα αποτελέσουν την αφορμή και την ευκαιρία, οι βετεράνοι να θυμηθούν, οι νέοι να μάθουν και όλοι, αθλητές και μη, να δουν, να θαυμάσουν και κυρίως να συμμετάσχουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια