Ο Νέστορας διαμαρτύρεται για διαιτητές και γραμματεία

Ο Νέστορας εξέδωσε μέσω της ιστοσελίδας του, την παρακάτω διαμαρτυρία για τον αγώνα με το Ναύαρχο Βότση, στην οποία αναφέρει τα εξής:


«Μετά από τρεις αγωνιστικές κακών εμφανίσεων, η ομάδα μας επέστρεψε στις καλές, παίζοντας απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου μας και δη της κατηγορίας, τον Ναύαρχο Βότση.

Η νίκη δεν ήλθε, ελέω διαιτητών και γραμματείας, καθώς χάσαμε 73-75 με καλάθι ξεκάθαρα εκτός χρόνου! Δυστυχώς, εν έτει 2013 το μπάσκετ στην Ελλάδα γυρνάει πολλά χρόνια πίσω.

Κόρνα δεν υπήρχε, η λήξη του χρόνου στα δεκάλεπτα γινόταν με σφυρίχτρα, την οποία η όμορφη κοπέλα της γραμματείας, ξέχασε να βάλει στο στόμα της πιθανώς επειδή ήταν απασχολημένη με τα μηνύματα που έστελνε στο κινητό της (εξαιτίας του οποίου της είχαν φύγει και σε προηγούμενο δεκάλεπτο 7 δεύτερα ρωτώντας στη συνέχεια τις δύο ομάδες πόση καθυστέρηση να κρατήσει!!!!!) με αποτέλεσμα ενώ το χρονόμετρο έδειχνε 0:00:00 ο παίκτης του Βότση να σουτάρει με την ησυχία του και να πετύχει το καλάθι.

Δεν θα μείνω στα λάθη των διαιτητών, που ήταν αρκετά καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Άνθρωποι είναι, τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όταν όμως κρίνεται η τύχη ενός αγώνα, ο διαιτητής οφείλει να είναι απόλυτα βέβαιος για τις αποφάσεις του. Δεν μπορεί να δηλώνει ενώπιον όλων "δεν έχω άποψη" και στη συνέχεια να λέει το καλάθι είναι έγκυρο.

Καταλαβαίνω, πως οι μέρες είναι γιορτινές και το τελευταίο που θα ήθελαν διαιτητές και γραμματεία είναι να κάτσουν άλλα 15-20 λεπτά σε ένα ματς Γ1 κατηγορίας. Αυτό όμως δεν μπορεί να ακυρώνει τον κόπο των παικτών, ημών και αντιπάλων. Δεν μπορεί να δίνει άλλοθι σε κανέναν, διαιτητή, γραμματεία και όποιον άλλο κρίνει τις τύχες του αγώνα. Στο κάτω κάτω είναι η δουλειά τους.

Γι αυτό πληρώνονται όσο πληρώνονται εν πάση περιπτώσει. Και με συμπεριφορές σαν τη σημερινή, δεν δικαιολογούν ούτε αυτά! Η παραδοχή και μόνον παικτών του Βότση στα αποδυτήρια ότι το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο και τα λόγια που ειπώθηκαν "ευτυχώς που είναι γιορτές και οι διαιτητές ήθελαν να φύγουν" είναι μια ηθική δικαίωση για μας.

Η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα, ειδικά από μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Βότσης, εκείνο που ενοχλεί είναι η αδικία. Πιθανότατα να χάναμε στην παράταση, δεν έχει σημασία. Η αδικία όμως και δη ο τρόπος και η αιτία που αυτή επιβάλλει το τελικό αποτέλεσμα, είναι μη αποδεκτή.

Συγχαρητήρια στον Ναύαρχο Βότση. Είναι καλή ομάδα και δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Σήμερα όμως το ματς έληξε 73-73.

Καλές γιορτές σε όλες τις ομάδες, τους παίκτες, τους προπονητές, τους διοικούντες, την Ε.ΚΑ.Σ.Θ., στους διαιτητές και στους κριτές. Με την ευχή, οι δύο τελευταίοι να αντιληφθούν ότι οι αποφάσεις τους πρέπει να λαμβάνονται με γνώμονα το αίσθημα της δικαιοσύνης και όχι να άγονται από ταπεινά κίνητρα. Ειδικά, στο ερασιτεχνικό μπάσκετ, όπου η ανταμοιβή των παικτών είναι ηθική και τίποτε περισσότερο...»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια