Η καλύτερη επίθεση (Ευκλείδης) κέρδισε την καλύτερη άμυνα (Νόμος) για το πρωτάθλημα του ΕΚΘ

Ο Ευκλείδης με την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος σκόρπισε την καλύτερη άμυνα (Νόμος) για την δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος του ΕΚΘ, καθώς επιβλήθηκε με 46-78.




Στο γήπεδο των «Ξυλάδικων» στο πρώτο ημίχρονο τίποτε δεν προμήνυε την κατάληξη του αγώνα αφού η σκληροτράχηλη άμυνα του Νόμου ανάγκασε τον Ευκλείδη να φθάνει με μεγάλη δυσκολία στο καλάθι. Γιʼ αυτό τον λόγο το σφύριγμα για την ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε την ομάδα του Ευκλείδη να προηγείται με το… εύθραυστο 27-22.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ευκλείδη επιβεβαίωσε την υπεροχή της  και με επιμέρους σκορ 51-24 σκόρπισε την καλύτερη και πιο σφικτή άμυνα του πρωταθλήματος, παρόλο που είχε δύο πολύ σημαντικές απουσίες παικτών οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο σκοράρισμα (Νικολαϊδης και Παπαδόπουλος Αβραάμ). Στην τελευταία περίοδο φανερώθηκε η μεγάλη κλάση των παικτών της,  χαρίζοντας πολλά θεαματικά καλάθια και με τελικό σκορ 78-46 υπέρ του Ευκλείδη.

Από τους νικητές δεν υπάρχουν υστερήσαντες. Ο Κουρβούλης βοήθησε και όλους τους υπόλοιπους στο σκοράρισμα με τις καταπληκτικές ασίστ, το σκοράρισμα και την οργάνωση, ο Γεωργιάδης μεγαλούργησε στα ριμπάουντ (αμυντικά και επιθετικά), ο Τζιαμπάζης με το καταπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα  4 στα 5, οι Φτεργιώτης και Σμυρνιός εκμηδένισαν την μόνιμη απειλή των αντιπάλων Παπαμανώλη και ο Τσουρέκας ήταν αυτός που έπρεπε με το γνωστό σοβαρό, πειθαρχημένο και αθόρυβο παιχνίδι του.

Από την ομάδα του Νόμου ο Παπαμανώλης ήταν άπιαστος στην επίθεση μέχρι το σημείο που ο προπονητής του Ευκλείδη, Ευσταθίου, τοποθέτησε παίκτη να τον μαρκάρει σε όλο το γήπεδο.

Δεκάλεπτα: 13-14, 22-27, 35-47, 46-78
Διαιτητές: Καλαϊτζίδου-Μαυρομανώλης
ΝΟΜΟΣ (Καρυπίδης): Ψωμιάδης 2, Πάνος 2, Σώχαλης, Τοπαλνάκος 4, Πύργος 2, Παπαμανώλης 25(1), Βλάχος 5(1), Κυρμανίδης 4(1), Αμασογλου, Δαρούδης 2, Ταρνατώρος.
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ (Ευσταθίου):  Ευσταθίου, Καζαντζής 11, Γεωργιάδης 6, Κουρβούλης 23(2), Τσουρέκας 6 (1), Φτεργιώτης 11, Αλαιμάλης, Τζιαμπάζης 12(4), Σμυρνιός 9.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια