Χιουμοριστικός σχολιασμός του αγώνα με την Αναγέννηση Φαλήρου από τους φίλους του ΑΟ Αρετσούς

Με τίτλο «η Αρετσού και το Φάληρο» οι φίλοι του ΑΟ Αρετσούς, δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα του συλλόγου το κάτωθι κείμενο:






«Ύστερα από την κακή εμφάνιση και την ήττα από τον Μάρκο τον Μπότσαρη η νίκη στο χθεσινό ματς αποτελούσε μονόδρομο. Μπορούσε να διακρίνει κανείς στα βλέμματα των πτηνών-πολεμιστών τη δίψα και τη θέληση για νίκη!

Ο καθιερωμένος χουλιαμάς κατά τις διατάσεις είχε δώσει τη θέση του σε συμβουλές για καλύτερο τέντωμα, τα χαλαρά μπασιματάκια αποτελούσαν πλέον παρελθόν και το μόνο που έβλεπε κανείς πλέον ήταν τον μαινόμενο Μπούμπη (a.k.a. Κωστής Οικονόμου) να καρφώνει και τον Τίκτι (a.k.a Παράγοντας) να μην μπορεί να χάσει (Φήμες λένε πως κάποιο σχολιαρόπαιδο στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς τον ρώτησε γιατί είναι τόσο ζεστό το χέρι του, τόσο ήξερε και ο πιτσιρικάς…).

Την ίδια στιγμή ο Αντώνης ο Βλαχάκης  ή “coach- V” επιδιδόταν σε European steps, pump fake shots , in and out dribbles, hesitation moves και κάποιοι ισχυρίζονται ότι τον είδαν να κάνει και moving screen!! Το ένιωθαν όλοι πλέον στο γήπεδο, το ψιθύριζαν οι παλιοί στις κερκίδες,  η Αρετσιώτες πιο σοβαροί από ποτέ ήταν έτοιμοι για το καλύτερο ξεκίνημα της σύγχρονης ιστορίας τους!!

Τελικά δεν πήγαν όλα ακριβώς όπως έδειχναν… 0-13 σε 5 λεπτά… Κουράγιο….time out…Είχε έρθει η ώρα του μεγαλύτερου μπάρμαν  των Βαλκανίων να αναλάβει δράση. Ο Γιάνναρος ο Χατζηιωαννίδης ή “ζυμαρούλης” με ένα προσωπικό ρεσιτάλ σε άμυνα και επίθεση και παλληκαρήσια καλάθια μας βοήθησε να κλείσουμε την περίοδο με 08-18.

Μετά ψηθήκαμε να παίξουμε την άμυνα μας. Είναι πλέον γνωστή στους κύκλους των μεγάλων προπονητκών λόμπυ της ευρώπης και της Αμερικής ως “άμυνα αρετσού”.Ε και το Φάληρο δεν πήγαινε πουθενά… Με επιμέρους σκορ 24-4 τα πράγματα πήραν τη θέση τους. Είχε μπει επιτέλους τάξη. Άρχισε να διαφαίνεται ότι ο μεγάλος τικτό θα εξασφάλιζε χρόνο συμμετοχής από νωρίς.

Ο Ο.Φ.Τ. (Ομιλος Φίλων Τικτόπουλου) ήταν στις κερκίδες και τραγουδούσε το όνομα του , παιδάκια από τη χορωδία της καλαμαριάς ήταν εκεί και ξεκινούσαν ψαλμωδίες σε μια προσπάθεια να πείσουν τον “ζελικο” να τον περάσει στο παρκέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε ΜΠΑΣΚΕΤ. O έμπειρος Τσαφού αγγιξε το triple double αφού σέρβιρε διαρκώς ασσίστ και κάτέβαζε όλα τα «σκουπίδια». Με πρωτεργάτη τον Μους(διόλου τυχαία η επιλογή της λέξης πρωτ-εργάτη καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι μικρός δούλευε σε ορυχεία διαμαντιών στην Μποτσούανα –γενέτειρα του κοινοτικού γκαρντ) ο οποίος με μεγάλο ενθουσιασμό και αυταπάρνηση ξεχυνόταν στον αιφνιδιασμό και τελείωνε τις φάσεις ,και με άξιους συμπαραστάτες τους αδερφούς βαρδανιώ κράτησαν το σκορ σε ασφαλή διαφορά, όλοι με μακροπρόθεσμο στόχο να δουν τον μεγάλο Τικτό να τιμωρεί!!

Ο πολύπειρος Μπότζα ,ο νεαρός πλην τίμιος Αλέξης  και ο δραστήριος Γρηγόρης μετέδωσαν σιγουριά  στην ομάδα που πλέον περίμενε ένα μόνο πράγμα… Η φιλαρμονική Νέας Κρήνης ήταν εκεί και έπαιζε έναν εύθυμο σκοπό, προσπαθώντας να παροτρύνει το προπονητικό τιμ να βάλει τον mvp της ταβέρνας στο παρκέ! Τα συνθήματα με το όνομα του στις κερκίδες ακόμα αντηχούν στα αυτιά μας! O πάγκος δεν τον χωρούσε και το είχε καταλάβει και o coach πλέον. Με 5’ να απομένουν πέρασε στο παρκέ μαζί με τον human highlight “coach-V” !

Εκεί ο υποφαινων πήγε μέχρι το περίπτερο να πάρει μια μπίρα και όταν γύρισε η διαφορά είχε πέσει στους 7 με 2μιση λεπτά να απομένουν. Ρωτήσαμε να μάθουμε τη έγινε και μας ανέφεραν διάφορα όπως κύματα, σωσίβια, mitch buchannon και Τικτό (σημείωσε ένα πανέμορφο δίποντο μετά πο τρίπλα).Τα πράγματα πήραν ξαφνικά μια άγρια τροπή και η μπάλα ήταν  καυτή… Μόνο ένα ζευγάρι χέρια μπορούσε να την διαχειριστεί… Η μπάλα πήγε σχεδόν αυτόματα στον Τικτό, ο οποίος είχε ήδη οπλίσει… το πλήθος κρατούσε την ανάσα του… τα παιδιά της χορωδίας δεν είχαν πια λαλιά… η φιλαρμονική Νέας Κρήνης έπαιζε drumroll … ενώ η συμπαίκτες του γυρνούσαν ήδη στην άμυνα ,καθώς το είχαν δει το έργο πολλές φορές στις προπονήσεις… Τη βουβαμάρα του γηπέδου διέκοψε ένα γλυκό ΧΛΑΤΣ… τι άλλο, σιγά μην συγχωρούσε…

Το ματς ήταν τελειωμένη υπόθεση πια, τα “ Los grandes cojones” του τικτό σφράγισαν τη συμφωνία! Με tendex 1.75 o τικτο ήταν πιο αποδοτικός και από μηχανή του Carnot! O Μουστάκης ήταν για άλλη μια φορά ο πρώτος σκόρερ μας (15 πόντοι)και ο Χατζηιωννίδης ο πρώτος ριμπάουντερ(18 ριμπαουντ).

Η βραδιά συνεχίστηκε στο γνωστό στέκι της ομάδος το takadum , όπου οι αθλητές μας έφαγαν κάποιες σαλάτες και φρούτα και ήπιαν χυμούς μήλου και μπανάνα βύσσινο .Πάμε για το μεγάλο διπλό μέσα στον Αετό με το νέο έτος για να κλείσουμε τον πρώτο γύρο στην τρίτη θέση..»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια