Η προκήρυξη των τουρνουά παμπαίδων και παγκορασίδων της ΕΚΑΣΘ

Σύμφωνα  με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού και  των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. καθώς και των Γενικών  Προκηρύξεων  των Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. αγωνιστικής περιόδου  2013 - 2014









Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε

το Τουρνουά  Καλαθοσφαίρισης ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ & ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Θ. αγωνιστικής περιόδου 2013 - 2014,  με τους παρακάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1:   ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΝΑΡΞΗ

Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην Ε.ΚΑ.Σ.Θ., τo αργότερο 17.01.2014 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 16.00.
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να  περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους Κανονισμούς της  Ε.Ο.Κ. (άρθρο 28)  καθώς επίσης όνομα υπευθύνου, τηλέφωνο, νούμερο fax &  e-mail, εφόσον υπάρχει.
Η έναρξη του Τουρνουά ορίζεται για την  15.02.2014 ημέρα  ΣΑΒΒΑΤΟ.

 ΑΡΘΡΟ 2:  ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους με ορισμό από την Επιτροπή  Πρωταθλημάτων.
Οι αγώνες των Τουρνουά, θα διεξάγονται κατά βάση ημέρα Σάββατο ή και άλλη ημέρα της εβδομάδας  αν χρειαστεί για την έγκαιρη περάτωση του Τουρνουά.
Σε περίπτωση που ο αγώνας συμπίπτει με αγώνα άλλου αθλήματος στο ίδιο γήπεδο, η Ε.ΚΑ.Σ.Θ έχει το δικαίωμα να επιφέρει τροποποιήσεις στο Πρόγραμμα, για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή του ΤΟΥΡΝΟΥΑ.
Τα Σωματεία υποχρεούνται να είναι εμπρόθεσμα και στην καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, με δική τους ευθύνη και ανεξάρτητα από το μέσο μετακίνησης τους.

ΑΡΘΡΟ 3: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες του ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, θα πραγματοποιηθούν σε κλειστά μόνον γήπεδα τα οποία δηλώνουν οι ομάδες μαζί με την δήλωση συμμετοχής, σε αντίθετη περίπτωση  η συμμετοχή θα απορρίπτεται.
Αν το γήπεδο που δηλώνουν δεν είναι δικό τους, πρέπει να προσκομίσουν έγγραφο γηπεδότητας ταυτόχρονα με την κατάθεση της Δήλωσης Συμμετοχής.

ΑΡΘΡΟ  4: ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι μπάλες με τις οποίες θα διεξαχθούν οι αγώνες θα είναι Νο 7 για τους Παμπαίδες & Νο 6 για τις Παγκορασίδες.

ΑΡΘΡΟ 5: ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στα ΤΟΥΡΝΟΥΑ, δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές -τριες που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος αθλητικού νόμου & του άρθρου  του άρθρου 36 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.
Οι αθλητές που μπορούν να πάρουν μέρος στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ, πρέπει να έχουν γεννηθεί τα έτη 1999-2000 και ΜΟΝΟN δύο (2) νεώτεροι αθλητές στην δωδεκάδα.
Οι αθλήτριες που μπορούν να πάρουν μέρος στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, πρέπει να έχουν γεννηθεί τα έτη 1999 - 2000 και νεώτερες.

1.- Οι αθλητές -τριες δικαιούνται να πάρουν μέρος με Δελτία Ιδιότητας & Υγείας Ε.Ο.Κ. ή με Κατάσταση Αθλητών -τριών με ευθύνη του Σωματείου, που εκδίδεται  από την Ε.ΚΑ.Σ.Θ., εφόσον δηλώσουν συμμετοχή με μία (1) ομάδα ΜΟΝΟΝ.

2.- Οι αθλητές –τριες που δικαιούνται να πάρουν μέρος, Σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή με δύο(2) ή τρεις(3) ομάδες, θα αγωνισθούν ΜΟΝΟΝ με καταστάσεις (σφραγίδα: Α΄ομάδα, Β΄ομάδα, Γ΄ομάδα), οι οποίες θεωρούνται από την Ε.ΚΑ.Σ.Θ. και θα συνοδεύονται από πιστοποιητικό γέννησης ή φωτοτυπία του δελτίου -εάν υπάρχει- θεωρημένου & επικυρωμένου από την ΄Ενωση.

ΑΡΘΡΟ 6: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Δεν επιτρέπεται η υποβολή ενστάσεων για κακή εφαρμογή Κανονισμών για τη διαιτησία.

ΑΡΘΡΟ 7: ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Τα Σωματεία που μετέχουν στο Τουρνουά, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπει ο Κανονισμός Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. (άρθρο 91) οι δε διοικητικοί & υπόλοιποι παράγοντες, αθλητές προπονητές και κώουτς, στις κυρώσεις και ποινές  που προβλέπονται από το Ν. 2725/99 στα άρθρα 11, 25, 35, 36 και 58-61 και τις διατάξεις που ισχύουν των υπολοίπων Κανονισμών ( Πειθαρχικό Δίκαιο ) της Ε.Ο.Κ.
Ομάδες που δεν συμμετέχουν στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. δεν έχουν δικαίωμα διοργάνωσης δικού τους αντίστοιχου ΤΟΥΡΝΟΥΑ κατά την διάρκεια διεξαγωγής του.

ΑΡΘΡΟ 8: ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ   

Δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνα στον οποίο ομάδα προσέρχεται να αγωνισθεί με φανέλες στις οποίες αναγράφεται όνομα άλλης ομάδας.
Στο τουρνουά δεν ισχύει η βαθμολογία και σε περίπτωση ισοπαλίας θα δοθεί ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ (1) 5/λεπτη ΠΑΡΑΤΑΣΗ, χωρίς ΤΙΜΕ ΟUT.
Η διάρκεια κάθε  αγώνα είναι 4 δεκάλεπτα καθαρού χρόνου.
Στο Φ.Α.  γράφονται 2 10/λεπτα ανά ημίχρονο (1ο, 2ο 10/λεπτο στο Α’ ημίχρονο και 3ο, 4ο 10/λεπτο στο Β’ ημίχρονο).
Κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει μέχρι 12 (δώδεκα) αθλητές -τριες.
Σε περίπτωση που μία από τις δύο ομάδες δηλώσει δέκα (10) αθλητές-τριες μόνο, τότε και η αντίπαλος ομάδα μπορεί να αγωνισθεί και αυτή με δέκα (10) αθλητές-τριες (ανεξάρτητα αν έχει δηλώσει 12).
Ο προπονητής υποχρεούται να χρησιμοποιήσει όλους τους αθλητές -τριες που θα δηλώσει τουλάχιστον για ένα 10/λεπτο (διαφορετικές πεντάδες στο 1ο και 2ο δεκάλεπτο και τους υπόλοιπους αθλητές στο 3ο δεκάλεπτο).
Η Ε.Π. έχει το δικαίωμα κατά την εξέταση των Φ.Α. να μηδενίσει ομάδα που αγωνίστηκε με λιγότερους από δέκα αθλητές -τριες.
Δεν επιτρέπεται σε ομάδα να εφαρμόζει άμυνα ζώνης, Zone Press με παγίδες, καθώς και οποιαδήποτε παραλλαγή της.
Εάν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, τότε οι διαιτητές μπορούν να διακόψουν τον αγώνα σε βάρος της.
Επιτρέπεται  ΜΟΝΟΝ  η  άμυνα man to man σε όλο το γήπεδο.

ΑΡΘΡΟ 9: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Τα έξοδα του αγώνα είκοσι (20) ευρώ βαρύνουν τα αγωνιζόμενα Σωματεία, τα οποία θα πρέπει πριν από την έναρξη του αγώνα να καταθέσουν στον σημειωτή το ποσό των δέκα (10) ευρώ, έκαστο.
Η αμοιβή κάθε Διαιτητή & Βοηθού Διαιτητή είναι από δέκα (10) ευρώ.


ΑΡΘΡΟ 10: Γ Ε Ν Ι Κ Α

Στους αγώνες θα ορίζονται ένας (1) Διαιτητής & ένας (1) Βοηθός Διαιτητή.
Σε περίπτωση μη προσέλευσης Διαιτητή ή Βοηθού Διαιτητή σε αγώνα, οι ομάδες  που μετέχουν θα πρέπει να ορίσουν άτομα επιλογής των δύο Προπονητών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο εν λόγω αγώνας, αφού δεν δικαιολογείται καμία αναβολή ή ματαίωση αυτού.
H ιατρική κάλυψη του αγώνα, είναι ευθύνη του γηπεδούχου Σωματείου.
Τo γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται να παρέχει κάθε διευκόλυνση  στον  αντίπαλό του (φιλοξενούμενο),  για την μαγνητοσκόπηση του  αγώνα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο.
Για  κάθε  θέμα  που  θα  προκύψει  κατά  τη  διεξαγωγή των   Τουρνουά  και  δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της  Ε.Ο.Κ.,  από τη Γενική Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων   της  Ε.ΚΑ.Σ.Θ. και την παρούσα, καθώς  και  για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από  διευκρίνιση,  αρμόδιο είναι το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Θ., το οποίο και αποφασίζει.
Oι ομάδες υποχρεούνται να φέρουν στις φανέλες των αθλητών -τριών τους, το λογότυπο που  θα εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια