Στην Πρέβεζα το 30ο Τουρνουά Χριστουγέννων Παίδων «Πέτρος Καπαγέρωφ»-Μήνυμα της ΕΟΚ και χαιρετισμός του Γιώργου Βασιλακόπουλου-Το πρόγραμμα των αγώνων και οι συνθέσεις των ομάδων

Το 30ο Τουρνουά Χριστουγέννων Παίδων «Πέτρος Καπαγέρωφ» θα φιλοξενήσει η Πρέβεζα σήμερα έως τις 30 Δεκεμβρίου. Το τουρνουά διοργανώνεται από την ΕΟΚ, την Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε. και τον Δήμο Πρέβεζας και θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.






Ο χαιρετισμός του Γιώργου Βασιλακόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω τους νεαρούς αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς των αποστολών στο 30ο Τουρνουά Χριστουγέννων παίδων «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Και είναι ιδιαίτερη χαρά μου, επειδή σταθερή είναι η θέση μου, ότι βασικός πυλώνας της λειτουργίας του αθλήματός μας, είναι η παραγωγική διαδικασία που προσφέρει στους νέους αθλητές τη δυνατότητα της άρτιας τεχνικής τους κατάρτισης, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή τους σε ενδιαφέρουσες αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Το Τουρνουά Χριστουγέννων «Πέτρος Καπαγέρωφ», έχει καταξιωθεί σε κεντρικό αναπτυξιακό θεσμό του αθλήματος, που αποτελεί πρότυπο εφαρμογής του, για πολλές άλλες Ελληνικές και ξένες Αθλητικές Ομοσπονδίες και μέσα από τις εκδηλώσεις του οποίου έχουν αναδειχθεί όλοι σχεδόν οι αθλητές, βασικά στελέχη όλων των Εθνικών ομάδων μας, που ανέδειξαν με την διεθνείς τους διακρίσεις την Ελληνική Καλαθοσφαίριση , ως μια εκ των κορυφαίων δυνάμεων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην επιτυχία των στόχων του Τουρνουά, καθοριστική είναι η συμβολή του Δήμου Πρεβέζης, του Αθλητικού Οργανισμού και της Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε., που αποδεικνύουν το έντονο ενδιαφέρον τους για την Ανάπτυξη του Αθλήματος.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αλλά και εγώ προσωπικά, τους απευθύνω τις ευχαριστίες μας για το ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράστασή τους, για την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή του Αναπτυξιακού αυτού θεσμού, που έχει εξελιχθεί σε μια πραγματική γιορτή, για το Άθλημά μας, την Καλαθοσφαίριση.

Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες, με την οποιαδήποτε ιδιότητα και στις οικογένειές τους, χρόνια πολλά, ευτυχισμένο και υγιές το 2014».
                                                       
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε μήνυμά της αναφέρει:

«Είναι γνωστό ότι, κατά την δεκαετία 1960-1970, το Μπάσκετ είχε δύο κέντρα, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, γύρω από τα οποία καλλιεργήθηκε και αναπτύχθηκε. Την δεκαετία του 1980, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας, κάνοντας πράξη την γνώση, το σχεδιασμό, αλλά και το όραμα για το άθλημά μας, χώρισε την πατρίδα μας σε περιφέρειες, δημιουργώντας έτσι τις Ενώσεις & Τοπικές Επιτροπές.






Δεκαεννέα Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές, δημιούργησαν ένα πυρήνα Ανάπτυξης, που και σήμερα παρά τις πολύπλευρες δυσκολίες της χώρας μας , στηρίζει σε μεγάλο βαθμό το Ελληνικό Μπάσκετ.

Στοχεύοντας λοιπόν στην ανάπτυξη της περιφέρειας, η Ε.Ο.Κ. υλοποίησε ένα πρωτοποριακό αναπτυξιακό πρόγραμμα, που αγκάλιασε όλο τον Ελλαδικό χώρο. Στόχος, τόσο η συνεχής μαζικοποίηση, προώθηση και αποδοχή της παραγωγικής διαδικασίας, όσο και η ποιοτική πρόοδος των αθλητών και των αθλητριών, που ασχολούνται με το άθλημά μας.

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Ε.Ο.Κ., ήταν και είναι, η επί σειρά ετών αστείρευτη πηγή δημιουργίας για το Ελληνικό Μπάσκετ, με την ανάδειξη νέων αθλητών, που σε βάθος χρόνου στελεχώνουν όλα τα εθνικά μας συγκροτήματα και οδήγησαν το άθλημά μας, στις υψηλότερες βαθμίδες της διεθνούς διάκρισης και καταξίωσης.

Θεωρούμε από την πλευρά μας ότι το πρόγραμμα Ανάπτυξης, είναι ένας ζωντανός Οργανισμός, που κάθε χρόνο ανανεώνεται, προκειμένου να γίνεται κατά το δυνατόν λειτουργικό και το σπουδαιότερο παραγωγικό.

Το υψηλό επίπεδο των νέων ταλαντούχων αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα, είναι τα στοιχεία που μας γεμίζουν με αισιοδοξία για ένα σίγουρα καλύτερο αγωνιστικό μέλλον.

Με τα δεδομένα αυτά και με τη σκέψη ότι, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης λειτουργεί πάντα με γνώμονα την αποκέντρωση και την Ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, κινούμενη δε πάντα, μέσα από θέσεις, αρχές και αξίες, είναι σίγουρο ότι, έχει αναδείξει την συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, ως έναν από τους σπουδαιότερους παράγοντες Ανάπτυξης του Αθλήματός μας.

Φθάνοντας λοιπόν στο 30o Τουρνουά Χριστουγέννων Παίδων «Πέτρος Καπαγέρωφ», την αναμφισβήτητα κορυφαία εκδήλωση σχεδιασμού, Ανάπτυξης και προβολής του Ελληνικού Μπάσκετ που φέτος διεξάγεται στη Πρέβεζα, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Πρεβέζης, του Αθλητικού Οργανισμού και της Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε., πιστεύουμε ακράδαντα, ότι είμαστε απόλυτα έτοιμοι να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα, το Αύριο του Αθλήματός μας».


Το πρόγραμμα των αγώνων και οι συνθέσεις των ομάδων έχουν ως εξής:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια