Κυρκούσης: «Περί προπονητών, παραγόντων αλλά και γονέων»

Κείμενο για όσα συμβαίνουν στον Ηρακλή και στο μπάσκετ γενικότερα απέστειλε στο μπλογκ ο προπονητής των γυναικών και των νεανίδων του «Γηραιού», Θανάσης Κυρκούσης που αναφέρει τα εξής:






«Να είσαι ειλικρινής, ευθύς, να δείχνεις ότι νοιάζεσαι γι αυτούς επειδή είναι άνθρωποι και όχι επειδή είναι παίχτες, να λες ‘’όχι’’, να είσαι δίκαιος, να τους αγαπάς και να τους δίνεις εφόδια για τη ζωή.

Αυτά είναι τα λόγια και οι αρχές που απαρίθμησε ένας καταξιωμένος προπονητής μέσα από τις οποίες θα πρέπει να διακατέχεται η σχέση ενός προπονητή με τους αθλητές του. Και συνεχίζει…..

Θέλω να τους εμφυσήσω την ιδέα ‘’αρνούμαι να χάσω’’ γιατί αυτή η στάση σημαίνει να αγωνίζεσαι για να κερδίσεις και όχι να παίξεις για να μην χάσεις.

Μακάρι όλοι εμείς κάποια στιγμή με τη σειρά μας να συμβάλουμε στην υλοποίηση όλων αυτών, και να  παύσουμε μέσα από φθόνους και προσωπικές ιδιοτέλειες να μολύνουμε τις σκέψεις των παιδιών.

Ας σεβαστούμε την ηλικία τους και την προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά».


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
poly wraia ola auta poy leei o coach meta apo 2 meres sthn omada, alla na doyme ti tha pei otan tha ton krazoyn oi goneis twn paidiwn poy den paizoun kai einai kai aplirwtos opos oi prohgoumenoi...alla fantazomai tha tous rwthse prin analavei....