Σύνδεσμος Διαιτητών Θράκης: «Είμαστε απλήρωτοι από την περσινή περίοδο»

Ενημερωτικό δελτίο για τις αποζημιώσεις των διαιτητών της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., εξέδωσε ο Σύνδεσμος Θράκης στο οποίο αναφέρονται τα εξής:





α. Οι Διαιτητές του Συνδέσμου δεν έχουν αποζημιωθεί για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

β. Τον Ιούνιο του 2013 η Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.  στην Αλεξανδρούπολη, ότι η Ένωση διαθέτει τα χρήματα και θα τα καταβάλει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

γ. Στις 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις Φέρρες, διαβεβαίωσε ότι η Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. έχει έτοιμα τα χρήματα, αλλά μόνο του 1ου γύρου, και δεν καταλαβαίνει το λόγο που η υπάλληλος της Ένωσης δεν τα καταβάλει.

δ. Στις 18 Οκτωβρίου  2013 σε τηλεφωνική επικοινωνία η Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., δήλωσε άγνοια περί ύπαρξης χρημάτων και ημερομηνίας εξόφλησης των Διαιτητών και ότι θα εξετάσει το θέμα στο Δ.Σ. της Ένωσης την 21 Οκτωβρίου 2013.

ε. Στις 30 Οκτωβρίου 2013 η Ένωση δήλωσε ότι διέθετε το καλοκαίρι τα χρήματα για τους Διαιτητές, αλλά τα χρησιμοποίησε για να καλύψει άλλες ανάγκες της και ότι θα μας καταβάλει κάτι έναντι του 1ου γύρου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2013.

ε. Στις 3 Νοεμβρίου 2013 στην Αλεξανδρούπολη, η Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. μας διαβεβαίωσε, ότι μέχρι την 8η Νοεμβρίου 2013 θα καταβληθεί το 60% των οφειλομένων του 1ου γύρου.

στ. Στις 9 Νοεμβρίου στο Διδυμότειχο η Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., σε σχετική ερώτηση μη τήρησης της 8ης Νοεμβρίου 2013 ως ημερομηνίας καταβολής των χρημάτων, απέφυγε να απαντήσει και αντ’ αυτού δήλωσε ότι κάποια στιγμή θα πληρωθούμε.

Επειδή:

α. Οι Διαιτητές του Συνδέσμου υπήρξαν στο ακέραιο συνεπείς στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις έναντι της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.

β. Οι Διαιτητές του Συνδέσμου καλύπτουν σε πολλές περιπτώσεις αρκετά μεγάλες αποστάσεις για να διευθύνουν αγώνες, καταβάλλοντας από ιδίους πόρους χρηματικά ποσά για καύσιμα και τροφή, τα οποία έχουν πλέουν συσσωρευτεί και μαζί με τις αποζημιώσεις αγώνων αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο για καθέναν από αυτούς.

γ. Η Ε.ΚΑ.Σ.ΑΜΑ.Θ. δεν αποστέλλει τα τελευταία δύο χρόνια αναλυτικές καταστάσεις, για κάθε Διαιτητή ξεχωριστά, με τους αγώνες που έχει διευθύνει και αποζημιώνεται.

δ. Η Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. με το μέχρι σήμερα χειρισμό του θέματος, αποδείχθηκε αφερέγγυα στις υποχρεώσεών της ως προς το Σύνδεσμο και τους Διαιτητές του (δεν τηρήθηκε ούτε η τελευταία υπόσχεση του 60% του 1ου γύρου μέχρι 8 Νοεμβρίου 2013).           

Για τους παραπάνω λόγους

Οι Διαιτητές του Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ αποφάσισαν τα παρακάτω:

α. Ο Σύνδεσμος να μη προβεί, με έγγραφό του, σε ομαδική αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Διαιτητών του.

β. Όποιος Διαιτητής επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει να διευθύνει αγώνες της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., μη γνωρίζοντας όμως πότε και αν θα αποζημιωθεί.

γ. Όποιος Διαιτητής επιθυμεί μπορεί να μη συνεχίσει να διευθύνει αγώνες της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., υποβάλλοντας προσωπικό κώλυμα για οικονομικούς λόγους και λόγους αξιοπρέπειας, μέχρι να τακτοποιηθεί οικονομικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια