Σταμάτη: «Ικανός να κάνει την ζημιά ο Ιπποκράτης»

Αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια απ' τις καλύτερες και πιο σταθερές γκαρντ του πρωταθλήματος. Έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό την περίοδο 2004-2005, με παρουσία πολλών χρόνων στην Α1 η Εβίνα Σταμάτη μίλησε στο giafkasports.gr για την ερχόμενο παιχνίδι του Ελληνικού (στο οποίο αγωνίζεται από πέρυσι) με τον Ιπποκράτη Kos Hotel.







Η Σταμάτη άλλωστε ήταν παρούσα και στο φιλικό παιχνίδι που είχε γίνει στο πλαίσιο του τουρνουά «Χάρης Πασσανικολάκης» όπου ο Ιπποκράτης είχε αντιμετωπίσει την ομάδας της Ελένης Καπογιάννη. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο giafkasports.gr :

Πέμπτη αγωνιστική για την Α1 κατηγορία και το Ελληνικό υποδέχεται τον Ιπποκράτη. Περίμενες με βάση τα όσα είχες δει στο τουρνουά που έγινε στην Κω, ότι η ομάδα του Ιπποκράτη θα είχε κάνει αυτό το εντυπωσιακό ξεκίνημα;

«Από το τουρνουά στην Κω ο Ιπποκράτης είχε δείξει πως θα είναι μια ανταγωνιστική ομάδα και πως θα αναζητήσει μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Μετά την νίκη του επί του Πρωτέα , την περασμένη αγωνιστική, έδειξε πως είναι ικανός να κάνει ζημιά σε ομάδες μεγαλύτερου βεληνεκούς».

Σίγουρα γνωρίζετε για τον Ιπποκράτη αρκετά πράγματα αφού τα είδατε και από κοντά στα μεταξύ σας παιχνίδι. Ποια θεωρείς ότι είναι ατού της ομάδας της Κω;

«Θεωρώ πως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Ιπποκράτη είναι η ξένη του δεδομένου ότι είναι και η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής. Επίσης η Ζωή Κεχαγιά είναι παίκτρια με εμπειρία και έχει αγωνιστεί και σε υψηλότερο επίπεδο. Σίγουρα ο Ιπποκράτης παίρνει δύναμη και από την έδρα του αφού ο κόσμος του νησιού υποστηρίζει την ομάδα».

Η ομάδα σου έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της. Έχει κάνει το 4/4 με καλές εμφανίσεις και φαντάζει ως ένα απ' τα φαβορί του πρωταθλήματος. Είναι έτοιμο για τίτλο το Ελληνικό;

«Είναι καλό που έχουμε ξεκινήσει έτσι την σεζόν, γιατί οι νίκες δίνουν ψυχολογία στην ομάδα. Είμαστε μια ανανεωμένη ομάδα , με ολοκληρωμένο ρόστερ και βάθος στον πάγκο, κάτι το οποίο μας κάνει πιο ανταγωνιστικές στην προπόνηση και ανεβαίνει και το αγωνιστικό μας επίπεδο. Μπορεί να έχουμε ξεκινήσει καλά αλλά σίγουρα έχουμε περιθώρια βελτίωσης, ώστε να γινόμαστε καλύτερες παιχνίδι με παιχνίδι.

Λαμβάνοντας, λοιπόν, όλα αυτά υπόψιν, σίγουρα έχουμε τις δυνατότητες για να διεκδικήσουμε τίτλους, αλλά δεν διεκδικούμε μόνο εμείς. Κάθε φορά βλέπουμε το κάθε παιχνίδι με το μόνο ζητούμενο την νίκη. Μπαίνουμε στο γήπεδο μόνο με αυτό το σκεπτικό. Η ομάδα έχει την θέληση και την πίστη για να υλοποιήσει τους στόχους της και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα;

«Αν το συγκρίνουμε με το περσινό σίγουρα φέτος είναι πιο ενδιαφέρον, πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό , αφού υπάρχουν παραπάνω ομάδες που διεκδικούν πρωτάθλημα. Επίσης φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές έχουν έρθει και πολύ καλές ξένες και έτσι ανεβαίνει το επίπεδο. Πιστεύω πως όλα θα κριθούν στο τέλος, τόσο για τα play-off, όσο και για τα play-out. Η τύχη και οι συγκυρίες θα παίξουν σίγουρα ρόλο, ειδικά για τα play-out, αφού οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν βάθος και σε μια ατυχία πολλά ανατρέπονται».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί στόχοι της Εβίνας Σταμάτη για την φετινή χρονιά;

Καταρχήν να έχω την υγεία μου για να μπορώ να δίνω το 100%. Να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι για να βοηθάω την ομάδα. Να πρωταγωνιστώ, να παλεύω και να διεκδικώ την νίκη. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου είναι το μόνο που σκέφτομαι. Ο στόχος μου είναι ξεκάθαρος : Θέλω τίτλους με το Ελληνικό!»

Το βιογραφικό της Εβίνας Σταμάτη

Η Εβίνα Σταμάτη ξεκίνησε την καριέρα της από τα νεανικά τμήματα του Ατρομήτου Πειραιά Σε ηλικία 19 ετών υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, όπου παρέμεινε από το 2003 ως το 2009. Με το «τριφύλλι» κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδος της περιόδου 2004-05. Κορυφαία της περίοδος επιθετικά ήταν το 2007-08, οπότε και σημείωσε 251 πόντους σε 26 συμμετοχές (9,7 κατά μέσο όρο).

Την περίοδο 2009-10 αγωνίστηκε σε 17 αγώνες του Πρωταθλήματος Ρουμανίας με την Ισίμ Αράντ, τη μοναδική ομάδα με την οποία έχει μέχρι σήμερα συμμετάσχει σε συλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση (EuroCup Women 2010) Την επόμενη χρονιά, 2010-11, επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Φ.Ε.Α. Ν. Φιλαδέλφειας / Ν. Χαλκηδόνας. Η αθλήτρια έκανε αίτηση ελεύθερης μεταγραφής στην ομάδα, κάτι που δημιούργησε τριβές με τον Παναθηναϊκό στον οποίο τυπικά άνηκε ακόμη, με αποτέλεσμα το θέμα να κανονιστεί δικαστικά. Τον Απρίλιο του 2011 ανακοινώθηκε η συμμετοχή της Σταμάτη στο All Star Game της χρονιάς που διεξήχθη στα Ιωάννινα. Μετά το πέρας της αγωνιστικής περιόδου, η αθλήτρια βρέθηκε στην 7η θέση του πίνακα των καλύτερων σκόρερ του Πρωταθλήματος (302 πόντοι σε 22 αγώνες).

Το 2012 μεταπήδησε στην Α.Ε. Σουρμένων-Ελληνικού, ακολουθώντας την προπονήτρια της προηγούμενης ομάδας της, Ελένη Καπογιάννη. Η μεταγραφή ήταν επεισοδιακή καθώς η Σταμάτη, από κοινού με τη συμπαίκτριά της, Τάνια Χαλιβέρα, προσέφυγαν στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. για να μείνουν ελεύθερες από τη Φ.Ε.Α. που τους όφειλε χρήματα. Η Φ.Ε.Α. τιμώρησε με εξάμηνη διακοπή συμβολαίου τις παίκτριες και ζήτησε από την Ε.Ο.Κ. την επικύρωση των αποφάσεων αλλά και την τιμωρία της νέας τους ομάδας. Εντούτοις το Α.Σ.Ε.Α.Δ. δικαίωσε αμφότερες τις μπασκετμπολίστριες που μπόρεσαν να αγωνιστούν χωρίς προβλήματα στις «κυανόλευκες». Την περίοδο 2012-13 η Σταμάτη αναδείχθηκε με την ομάδα της δευτεραθλήτρια Ελλάδος, ενώ βρέθηκε στη 12η θέση του πίνακα των καλύτερων σκόρερ του Πρωταθλήματος (270 πόντοι σε 22 αγώνες).


Φορώντας τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, η Σταμάτη διαγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων του 2002 στη Σλοβενία, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών του 2009 στη Ρίγα, στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 στην Πεσκάρα και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών του 2011 στην Πολωνία. Πρόσφατα αγωνίστηκε με την Εθνική Γυναικών που προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015 ως πρωτοπόρος του Α' Προκριματικού Γύρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια