Αριδάς: «Ιδανικό να έχεις καλούς παίκτες και χαρακτήρες»

Στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης βρίσκονται οι Έλληνες μπασκετμπολίστες αστυνομικοί, καθώς μετέτρεψαν σε παράσταση για ένα ρόλο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αστυνομικών που διεξήχθη στο Τορίνο της Ιταλίας.









Ο τεχνικός της ομάδας, Παναγιώτης Αριδάς, πανηγύρισε το τρίτο χρυσό του με την συγκεκριμένη ομάδα, καθώς ανάλογη πορεία είχε πραγματοποιήσει ως παίκτης το 1992 αλλά και ως πρώτος προπονητής το 2009 στην Ολλανδία. Ο έμπειρος κόουτς μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr). Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος αστυνομικών

«Η ομάδα με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις ήταν μαζί από το 2008. Μέσα σε αυτά τα χρόνια τα παιδιά έχουν γίνει μία παρέα, δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις, ενώ παράλληλα είναι καλή πάστα παικτών. Πιστεύω αυτή ήταν η συνταγή που μας οδήγησε ψηλά γιατί είναι ιδανικό να έχεις καλούς παίκτες και χαρακτήρες.

Από εκεί και πέρα η κατάκτηση ήρθε σχετικά εύκολα. Ο ημιτελικός με το Βέλγιο και ο τελικός με την Λιθουανία ήταν τα πιο δύσκολα παιχνίδια, καθώς τα προηγούμενα ήταν σχετικά πιο εύκολα. Γενικά γνωρίζοντας από πριν τις ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στον όμιλο βλέπαμε ότι μπορούσαμε να είμαστε πιο χαλαροί κι όσο περνούν οι αγώνες να σοβαρεύουμε. Οι παίκτες είναι έμπειρα παιδιά και είχαν το γνώθι σ' αυτόν πότε πρέπει να πατήσουν γκάζι και πότε μπορούν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων.

Για εμάς τα πρώτα ματς ήταν ουσιαστικά η προετοιμασία μας για τον τελικό και τον ημιτελικό, καθώς δεν είχαμε κάνει καθόλου προετοιμασία και στο μόνο που στηριζόμασταν ήταν ότι ήμασταν οι ίδιοι και στο εσωτερικό των ενόπλων».

Για το διοργανωτικό επίπεδο του πρωταθλήματος

Η διοργάνωση έχει εξάρτηση από το background που έχει η κάθε χώρα από ανάλογες διοργανώσεις. Οι Ιταλοί που έχουν φέρεις εις πέρας πολλά τουρνουά μπορούν να σταθούν καλύτερα από άλλες χώρες που δεν έχουν αναλάβει τέτοια project. Η φιλοξενία και η διοργάνωση ήταν άψογη σε αντίθεση με το 2009 όταν οι Ολλανδοί φαινόταν να δυσκολεύονται περισσότερο, καθώς δεν είχαν υπολογίσει αρκετά πράγματα ελέω της απειρίας τους».

Για το ελληνικό ρόστερ που φάνηκε ότι ήταν ανώτερο σε σχέση με τις άλλες ομάδες

«Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από παιδιά που παίζουν αρκετά χρόνια σε εθνικές κατηγορίες. Οι υπόλοιπες ομάδες είχαν κάποιους παίκτες που έπαιζαν σε κατηγορίες, όμως μόνο εμείς και οι Λιθουανοί είχαμε παίκτες από ομάδες. Εντύπωση μου έκανε επίσης ότι στην Ολλανδία ο προπονητής ήταν Έλληνας, καθώς είχε φύγει από την Ελλάδα πριν κάποια χρόνια και πλέον έχει προσληφθεί στην αστυνομία σαν πολιτικό προσωπικό.

Από τους παίκτες μας όλοι έπαιξαν καλά. Ο Κουπίδης στο πρώτο ματς πέτυχε 11 τρίποντα, ο Χρήστος Ντακούλιας αναδείχθηκε MVP παίρνοντας τον τίτλο στο νήμα από τον Θέο. Ο Καλαντωνέας που ήταν αρχηγός της ομάδας από το πρώτο παιχνίδι είχε ενοχλήσεις στο γόνατο και ζητούσε σε κάθε παιχνίδι να αγωνιστεί, όμως προτιμήσαμε να τον προστατεύσουμε και τελικά πήρε χρόνο συμμετοχής στον τελικό.

Θα ήθελα τέλος να πω ένα ευχαριστώ στην διοίκηση της Αθλητικής Ένωσης, οι οποίοι έτρεχαν για όλα κάνοντας πιο εύκολη και ευχάριστη την παραμονή μας στην Ιταλία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια