Ο ΠΣΑΤ βράβευσε το βιβλίο «Θεσσαλονίκη: Η πόλη του μπάσκετ»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ) αναγνωρίζοντας την αξία, την κοινωνική, πολιτική και αθλητική προσφορά του πρώτου εκδοτικού εγχειρήματος της GBA (Greek Basketball Academy) βράβευσε τους δημοσιογράφους Βασίλη Βλαχόπουλο, Νίκο Καραγιώργη, Γιώργο Συρίδη και Παναγιώτη Χορόζογλου για την συγγραφή του βιβλίου «Θεσσαλονίκη: Η πόλη του μπάσκετ».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και στη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκαν μέλη του Συνδέσμου, οι τέσσερις δημοσιογράφοι έλαβαν τα βραβεία τους από τον Επίτιμο Πρόεδρο του ΠΣΑΤ, κ. Πέτρο Λινάρδο, ο οποίος χρησιμοποίησε εγκωμιαστικά λόγια, περιγράφοντας τα συμπεράσματά του από την ανάγνωση του βιβλίου ενώ παραδέχθηκε πως εντυπωσιάστηκε από το μέγεθος των πληροφοριών που συγκεντρώνει το βιβλίο.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο ένας εκ των τεσσάρων ιδρυτών της Ακαδημίας, Λάζαρος Παπαδόπουλος (σ.σ. οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Χατζηβρέττας και Κώστας Χαραλαμπίδης είναι οι άλλοι τρεις), εισπράττοντας τα εύσημα από το σύνολο του αθλητικού Τύπου αλλά και από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης στην εκδήλωση, για τον κοινωνικό ρόλο της GBA, αναπτύσσοντας παράλληλα τις καινοτόμες ιδέες του για την βελτίωση του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και τον ρόλο που θα πρέπει να αποκτήσει στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στη νεολαία.

«Νιώθουμε περήφανοι στην Ακαδημία για την έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου. Έγινε μια συγκλονιστική προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια στους τέσσερις δημοσιογράφους που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να συλλέξουν πληροφορίες ανεκτίμητης αξίας, να τις καταγράψουν και φυσικά να τις παρουσιάσουν σε αυτό το μοναδικό - από πλευράς καταγραφής της ιστορίας, φωτογραφιών και πληροφοριών για την πορεία του αθλήματος - βιβλίο. Ο δικός μας ρόλος είναι να συμβάλλουμε στην αύξηση των αθλητών μπάσκετ, προσδίδοντας σωστές κατευθύνσεις με απώτερο σκοπό να αγαπήσουν το άθλημα που εμείς λατρεύουμε».

Το βιβλίο διατίθεται πανελλαδικά από το βιβλιοπωλείο PUBLIC και στη Θεσσαλονίκη ακόμη από τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ, TRAVELLER και SALTO.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια