Bambini: μία ιδιαίτερη και ευαίσθητη ηλικία-Άρθρο του coach Γιάννη Πολίτη

Η ηλικία των 6 χρόνων είναι το πρώτο στάδιο που το παιδί έρχεται σε επαφή με το αντικείμενο της μπάλας. Σκοπός μας είναι να μυήσουμε τα παιδιά και να καλλιεργήσουμε το ενδιαφέρον τους για το άθλημα του Basketball.






Η ηλικία των 6 ετών παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ως εκ τούτου η προπόνηση που κάνουμε επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα προσεχτική και προσαρμοσμένη στην ευαίσθητη ηλικία των 6 ετών.

Στόχοι της προπόνησης:

- Στα παιδιά παρέχεται μια πλατιά βάση κινητικών εμπειριών και δεξιοτήτων.
- Ασκησιολόγιο ανάπτυξης της νευρομυϊκής συναρμογής.
- Παιγνιώδης ασκήσεις με και χωρίς μπάλα.
- Εκμάθηση απλών κανόνων του μπάσκετ.
- Ασκήσεις τακτικής και τεχνικής μέσα από το παιχνίδι.
- Ανάπτυξη της οξυδέρκειας των παιδιών μέσα από ερωτήσεις που τίθενται στα παιδιά ώστε να βρουν τις απαντήσεις μόνοι τους.
- Όλες οι δεξιότητες διδάσκονται μέσα από ψυχαγωγικά παιχνίδια που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών και προσελκύουν την προσοχή τους.

Η ακαδημία μπάσκετ των Future Stars μέσα από στοχευόμενες προπονήσεις επιδιώκει να εισάγει τα παιδιά στο κόσμο του παιδικού basketball.                                      

Η διασκέδαση και η ψυχαγωγία στη ηλικία αυτή αποτελεί θεμέλιο λίθο ανάπτυξης της προσωπικότητας των παιδιών.

Η δημιουργία ευχάριστου κλίματος προπόνησης, η μεθοδική διδασκαλία, ο σωστός προγραμματισμός και οι εξειδικευμένοι προπονητές-παιδαγωγοί αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία αυτού του γκρουπ (bambini).

Βασική μας αρχή για την ηλικία αυτή είναι πως το μπάσκετ αποτελεί παιχνίδι και ένα μέσο κοινωνικοποίησης των παιδιών. Η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, η προαγωγή του ευ αγωνίζεσθε, η ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε παιδί ξεχωριστά, η επικοινωνία μαζί του και η συστηματική παρακολούθηση της πνευματικής, κοινωνικής και μπασκετικής εξέλιξης του αποτελούν κυρίαρχους στόχους της προπονητικής διαδικασίας.

Με σεβασμό και αγάπη για το άθλημα και τους «μικρούς» μας αθλητές

Γιάννης Πολίτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια