«Εφυγε» η Χρυσάνθη Στεφανίδου

Η Χρυσάνθη Στεφανίδου δεν είναι πλέον μαζί μας. Η μεγάλη μορφή του γυναικείου μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, πάλεψε για μεγάλο χρονικό διάστημα με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, το νίκησε αρκετές φορές, ωστόσο δεν άντεξε άλλο και έχασε τη «μάχη».




Η παίκτρια της γυναικείας ομάδας του Άρη τη δεκαετία του ’70 προσπαθούσε εδώ και δύο χρόνια να κρατηθεί ζωντανή, όμως η «μάχη» με το θάνατο απεδείχθη άνιση. Δυστυχώς, «έφυγε» πριν από λίγες ώρες, βυθίζοντας στο πένθος κόσμο από το χώρο του μπάσκετ και όχι μόνο.

Τα τελευταία χρόνια η Χρυσάνθη Στεφανίδου στήριξε τα άτομα με ειδικές ανάγκες, σαν εθελόντρια προπονήτρια της ομάδας μπάσκετ του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατακτώντας μετάλλια και τίτλους τόσο με αυτή όσο και με την Εθνική ομάδα των Special Olympics. Άφησε το στίγμα της στο γυναικείο μπάσκετ και αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες μορφές του αθλήματος στη Θεσσαλονίκη.

Την τελευταία διετία μια σοβαρή ασθένεια την είχε καθηλώσει σε κατ' οίκον θεραπεία. Μάλιστα, πριν από περίπου δυο μήνες υποβλήθηκε σε μία πολύ λεπτή εγχείρηση στον εγκέφαλο και μέχρι σήμερα νοσηλεύονταν στο ιατρικό διαβαλκανικό κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου τα χαράματα άφησε και την τελευταία της πνοή.


Η κηδεία της θα γίνει στα Κοιμητήρια Αναστάσεως στην Μαλακοπή Θεσσαλονίκης στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας (9/9), ενώ η σωρός της θα εκτεθεί στο παρεκλήσι των κοιμητηρίων από τις 14:00 το μεσημέρι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια