Παπανικολάου-Καϊμακόγλου: «Να συσπειρωθούμε»

Η Εθνική προπονήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη «Στόζιτσε Αρένα» της Λιουμπλιάνας. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Κώστας Καϊμακόγλου και ο Κώστας Παπανικολάου μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου.









Κώστας Καϊμακόγλου: «Μόνοι μας φέραμε τον εαυτό μας σε δύσκολη θέση. Έχουμε δώσει το χειρότερό μας εαυτό για να φτάσουμε ως εδώ. Πλέον η λέξη που πρέπει να ξέρουμε όλοι μας είναι αντίδραση. Εδώ που έχουμε φτάσει υπάρχουν δύο δρόμοι και πρέπει να κάνουμε την επιλογή μας, να ζήσουμε και να προχωρήσουμε ή να πετάξουμε μόνοι μας τον εαυτό μας στον τάφο. Όπως είναι ο όμιλος, αν δούμε μόνο τη δική μας ομάδα και πάμε να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε, έχουμε τύχη. Αν όμως αρχίσουμε να βλέπουμε τι θα κάνει η κάθε άλλη ομάδα, το σκεπτικό αυτό θα είναι λάθος. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να κάνουμε σωστά ό,τι δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Όλα τα παιδιά έχουν περάσει από μεγάλες ομάδες κι έχουν πάρει τίτλους. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές η συσπείρωση είναι ό,τι πιο σημαντικό. Πρέπει ο καθένας να βγάλει από μέσα του ό,τι έχει να βγάλει, να πει τι πιστεύει ότι έφταιξε για να βελτιωθούμε. Τα είπαμε μεταξύ μας οι παίκτες και οι προπονητές. Δεν θα πρέπει όμως να μη μείνουμε στα λόγια, αλλά να κάνουμε πράξεις. Ξέρουμε ότι η Ισπανία είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί παρά τις απουσίες της. Έχει παίξει ίσως το καλύτερο μπάσκετ στη διοργάνωση. Έχει την καλύτερη άμυνα, είναι ο κακός μας δαίμονας, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε μόνο την ομάδα μας και να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται».

Κώστας Παπανικολάου: «Έχουμε πει πολλές φορές να σταματήσουμε τα λόγια και να παίξουμε. Τώρα έχουμε φτάσει στην κατάσταση που λέγαμε για τους Τούρκους πριν λίγες μέρες, είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Τέρμα τα λόγια. Όλα τα παιδιά πρέπει να κατεβάσουμε το κεφάλι και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Δεν υποσχόμαστε σε κανέναν τίποτα πέρα ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο. Ο καθένας προσωπικά έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό. Συζητήσαμε μεταξύ μας, αλλά αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγαίνουν έξω από τα αποδυτήρια ή από τα δωμάτια που έγιναν οι συζητήσεις. Το σημαντικό είναι ότι όλοι έχουμε καταλάβει τι πρέπει να κάνουμε και ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Εκεί κλείνει το κεφάλαιο των συζητήσεων που έχουν γίνει στην ομάδα. Όλα τα παιδιά μεταξύ μας είμαστε πολύ καλά, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν κάτι διαφορετικό προς τα έξω. Την Πέμπτη υπάρχει μία ευκαιρία να αποδείξουμε ότι είμαστε ομάδα και παλεύουμε ο ένας για τον άλλο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια