Πάλεψε απέναντι στο Ελληνικό ο Ιπποκράτης Κω-Πλούσιο φωτορεπορτάζ της Ελένης Μαμουζέλου

Δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για 25 λεπτά τα κορίτσια του Ιπποκράτη δυσκόλεψαν αρκετά μια απ' τις διεκδικήτριες του τίτλου ωστόσο η κούραση στο τέλος, και το πρόβλημα στην επίθεση δεν επέτρεψαν στην ομάδα του νησιού να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.









Όπως διαβάζουμε  στο www.giafkasports.gr στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη ήταν εξαιρετική με τις Τζόνσον και Σταμάτη να σκοράρουν κατά βούληση και με πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο κατάφεραν να φτάσουν στο 50-70 παίρνοντας έτσι τη νίκη στο ματς που ολοκλήρωσε το τουρνουά «Χάρης Πασσανικολάκης».

Mετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε η τελετή λήξης. Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση του τουρνουά έχοντας δύο νίκες, το Ελληνικό την δεύτερη θέση και η ομάδα μας την τρίτη. Τα αναμνηστικά διπλώματα σε Ιπποκράτη και Ελληνικό έδωσαν εκ μέρους της δημοτικής αρχής οι αντιδήμαρχοι Κω Αντώνης Γιωργαράς και Θεοδόσης Νικηταράς ενώ τον Παναθηναϊκό βράβευσε ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το παρών σε όλα τα παιχνίδια του τουρνουά έδωσε ο γιος του αείμνηστου Χάρη Πασσανικολάκη, Γιώργος, ο οποίος στην διάρκεια της τελετής λήξης φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε την διοικούσα επιτροπή του γυναικείου τμήματος και ιδιαίτερα την Ελένη Δρεττάκη για την πρωτοβουλία το τουρνουά να φέρει το όνομα του πατέρα του ενώ τόνισε ότι εκείνος και η οικογένεια του θα βοηθούν πάντα όσο μπορούν τον σύλλογο.

Αρκετά μουδιασμένος ξεκίνησε ο Ιπποκράτης που είχε πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι με το Ελληνικό να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει προβάδισμα στο σκορ μέχρι και με 8 πόντους (4-12). Από εκείνο το σημείο το πάθος στον αμυντικό τομέα και το καθαρό μυαλό στην επίθεση με Ρασίντ, Χελιώτη και Κεχαγιά επέτρεψε στην ομάδα να μειώσει την διαφορά στον ένα πόντο στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (13-14).

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου ο Ιπποκράτης έχοντας σε πολύ καλή ημέρα την Χελιώτη ήταν κοντά στο σκορ με την ομάδα μάλιστα να προηγείται και κάποια στιγμή με 18-17 με τη Νικολαίδου να αναλαμβάνει δράση από πλευράς Ελληνικού. Ο Ιπποκράτης κόλλησε στον επιθετικό τομέα αλλά παρόλο αυτά με σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα, έμεινε κοντά στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου (22-24).

Το δεκάλεπτο της Τζόνσον. Η Αμερικανίδα του Ελληνικού έκανε ότι ήθελε στην τρίτη περίοδο κάτω απ' το καλάθι και με συνεχόμενους πόντους της η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη πήρε διαφορά στο σκορ (38-47). Ο Ιπποκράτης απ' την άλλη έβρισκε λύσεις επιθετικά μόνο απ' τη Ρασίντ, έχοντας όμως αρκετά χαμένα σουτ απ' τις υπόλοιπες.

Με το Ελληνικό να πιέζει ασφυκτικά στην άμυνα, τον Ιπποκράτη να μην μπορεί να σκοράρει με ευκολία και την Τζόνσον να δίνει την σκυτάλη στην Σταμάτη στον επιθετικό τομέα οι φιλοξενούμενες αύξησαν την διαφορά στο σκορ φτάνοντας τελικά στη νίκη με 50-70.

Δεκάλεπτα: 13-14, 22-24,38-47,50-70.
Διαιτητές: Παπαβασιλείου, Τσαρούχα, Κάρδαρης.

* Πολυτιμότερη αθλήτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η Αφροδίτη Κοσμά του Παναθηναϊκού.








































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια