Η ανάλυση της Σλοβενίας από τον Ηλία Καντζούρη

Η Εθνική Ελλάδας έχει αφήσει πίσω της την αναμέτρηση με την Ισπανία και τη σημαντική νίκη που πήρε στη δική της πρεμιέρα στη Β Φάση του Ευρωμπάσκετ 2013. Το βλέμμα από χθες το βράδυ έχει στραφεί στη Σλοβενία, την οποία θα αντιμετωπίσει αύριο (14/9, 22.00).



Ένα παιχνίδι ιδιαίτερο, καθώς πρόκειται για την οικοδέσποινα της διοργάνωσης, η οποία παίζει πάντα σε γεμάτο γήπεδο. Η Σλοβενία είναι ένα κράμα νεανικού ενθουσιασμού και εμπειρίας με την παρουσία του Λάκοβιτς και του Νάχμπαρ στην ομάδα», τονίζει ο Ηλίας Καντζούρης, και προσθέτει:

«Στηρίζονται πάρα πολύ στην καλή τους άμυνα και στην επίθεση στο ανοιχτό γήπεδο. Διαθέτει δύο δημιουργούς τον Ντράγκιτς και τον Λάκοβιτς. Ο Νάχμπαρ παίζει καταλυτικό ρόλο στην επίθεση, υπάρχουν πολλά συστήματα που καταλήγουν στη δική του εκτέλεση. Βγάζουν πολλή ενέργεια στο γήπεδο. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο πλάνο μας και να προσέξουμε και την τελευταία λεπτομέρεια, γιατί σε τέτοιους αγώνες οι λεπτομέρειες είναι αυτές που τελικά κάνουν τη διαφορά».

Ο Καντζούρης στάθηκε και στον παράγοντα εξέδρα που παίζει το δικό του ρόλο: «Η παρουσία όλου αυτού του κόσμου δημιουργεί πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Είναι ένα επιπλέον όπλο για τη γηπεδούχο ομάδα, αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες, αυτή η παρουσία μπορεί να εξελιχθεί και σε μεγαλύτερη πίεση για τη Σλοβενία και είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε ανάλογα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια