«Κοίταξαν στα μάτια» τον Παναθηναϊκό οι γυναίκες του Ιπποκράτη Κω-Πλούσιο φωτορεπορτάζ της Ελένης Μαμουζέλου

Αδιαμφισβήτητα οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους στο φετινό πρωτάθλημα αφού ο Παναθηναϊκός είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας ενώ ο Ιπποκράτης Κω είναι μια νεοφώτιστη ομάδα στην Α1. 





Παρόλο αυτά η ομάδα του νησιού έδειξε για άλλη μια φορά τον λόγο που την οδήγησε στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας αφού με κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε να… κοιτάξει στο μάτια τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και να ηττηθεί τελικά με 59-67.

Όπως γράφει το www.giafkasports.gr «εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου που έδειξε με το καλημέρα να αγκαλιάζει το τουρνουά «Χάρης Πασσανικολάκης» αλλά και την ομάδα του Ιπποκράτη. Παρών φυσικά στο γήπεδο και ο σύνδεσμος φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο νησί που έδωσε ένα ξεχωριστό «χρώμα» στο ματς.

Με μια εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας άμυνα από «ατσάλι» και καθαρό μυαλό στην επίθεση ο Ιπποκράτης κατάφερε να είναι στο πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 14-13 ενώ στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου το ματς ήταν στην ισοπαλία (28-28). Με την έναρξη του αγώνα η ομάδα του Μιχάλη Καπλανίδη έχοντας αρκετή ενέργεια στον αμυντικό τομέα και βρίσκοντας τις λύσεις επιθετικά απ' τις Κεχαγιά και Ρασίντ έδειξε ότι δεν θα παραδοθεί εύκολα εκμεταλλευόμενη και την επιθετική δυστοκία του Παναθηναϊκού.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «πράσινες» ανέβασαν ρυθμό και προσπάθησαν να περάσουν μπροστά στο σκορ όμως και πάλι η «σφιχτή» άμυνα του Ιπποκράτη τις κράτησε σε χαμηλό σκορ ενώ ανέλαβαν δράση Ισκιόγλου και Χελιώτη στον επιθετικό τομέα.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και με αιχμή του δόρατος την Ντέλβα αλλά και τις Κοσμά και Καλέντζου να σκοράρουν κατάφερε όχι μόνο να δυσκολέψει τον Ιπποκράτη στον επιθετικό τομέα αλλά και να πάρει προβάδισμα στο σκορ με 38-50 παίζοντας στο τελευταίο τρίλεπτο μπάσκετ για σεμινάριο.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το ρόλο της Ντέλβα ανέλαβε η Κοσμά με την αθλήτρια του Παναθηναϊκού να σκοράρει κατά βούληση και να διατηρεί το προβάδισμα. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο ο Ιπποκράτης όπως μας έχει συνηθίσει και στα φιλικά ανέβασε την απόδοση του σε άμυνα και επίθεση και παίρνοντας πόντους απ' τις Κεχαγιά, Ισκιόγλου και Ρασίντ κατάφερε να μαζέψει την διαφορά χάνοντας τελικά με 59-67.

Δεκάλεπτα: 14-13, 28-28, 38-50, 59-67
Διαιτητές: Παπαθανασίου- Τσαρούχα- Κάρδαρης
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Καπλανίδης- Παππούλης- Δανελλάκη): Χελιώτη 12, Σβύνου, Πατμίου 2, Ρασίντ 13, Κουφογιάννη 4, Σαράγια 3, Ισκιόγλου 14, Δρεττάκη 2, Κεχαγιά 9.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σαμαντούρα-Χατζηδάκη-Γιαννουλάκης): Καλέντζου 9(1), Γέμελος 2, Μαγκλάρα 6, Χριστινάκη, Κοσμά 27(2), Σλούκα 2, Δίελα 2, Χρονοπούλου, Καβάσιλα 4, Ντέλβα 11, Θεολόγου 4.




















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια