Συνεχίζει αήττητη η Εθνική Ανδρών-Χαλάρωσε στο τέλος αλλά επικράτησε με 80-71 της Ρωσίας

Με πολύ καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η Εθνική Ανδρών επιβλήθηκε με 80-71 της Ρωσίας και συνεχίζει αήττητη με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.





Οι διεθνείς μας αν και  προηγήθηκαν  με διαφορά 22 πόντων στο τέλος χάλασαν  την εικόνα που είχαν δημιουργήσει καθώς οι αντίπαλοι μείωσαν αρκετά για να έρθει η τελική διαφορά.

Όπως διαβάζουμε στο www.superbasket.gr με τους Βασίλη Σπανούλη, Μάικ Μπράμο, Κώστα Παπανικολάου, Γιώργο Πρίντεζη και Γιάννη Μπουρούση να είναι στην αρχική πεντάδα, η Ελλάδα μετά το αρχικό της "μουδιασμένο" ξεκίνημα, έδειξε να ξυπνάει (8-2 στο 4'). Κάπου εκεί, οι Ρώσοι πήραν ταιμ άουτ και γύρισαν στο παρκέ έτοιμοι για "μάχες" και έδειξαν πως αν και αποδυναμωμένοι είναι ακόμα η μαχητική ομάδα που ξέρουμε.

Δεν τους πτόησαν τα τρίποντα του Παπανικολάου (13-10) και του Καμακόγλου (16-13) και απάντησαν με δικές τους φάσεις και σουτ, με αποκορύφωμα το τρίποντο στη λήξη της πρώτης περιόδου από τα 9 μέτρα του Χοστόφ.

Με ομαδική άμυνα από "ατσάλι" - μετά τα πρώτα 2.5  λεπτά της δεύτερης περιόδου και ενώ στο σκορ έδειχνε να ξεφεύγει (20-27), η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι "έτρεξε" ένα επιμέρους σκορ 21-7, πραγματοποιώντας αρκετά κλεψίματα που τις έδωσαν "εύκολους" πόντους στον αιφνιδιασμό.

Τα πρώτα "προβλήματα" του Ιταλού ομοσπονδιακού είναι τα τρία φάουλ που έχει χρεωθεί ο Γιάννης Μπουρούσης και τα αρκετά λάθη (8), με την μπάλα να "μένει" στα χέρια των διεθνών δυο φορές συνεχόμενες (στο 15.39" και 16.28") για παράβαση 24".

Η συνεισφορά των "ελευθέρων σκοπευτών", με συνολικά 5/9 τρίποντα ήταν πολύτιμη τις στιγμές που οι Ρώσοι έδειχναν με περίσσια ενέργεια, έτοιμοι να τρέξουν κάποιο επιθετικό σερί.

Δυναμικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η Ελληνική ομάδα και "κούρεψε" τα όνειρα των αντιπάλων της για νίκη, κάνοντας αμέσως ένα 15-5 σε 5 λεπτά. Περιέργεια προκάλεσε ο καθηλωμένος Σβεντ στο πάγκο της Ρωσία για αυτό το διάστημα και ενώ η ομάδα του έβλεπε.. τις σκιές των διεθνών μας.

Ένα μικρό σερί 0-6 που έκανε η ομάδα του Βασίλι Καράσεφ στο διάστημα (26'-28'), σταμάτησε με το τάιμ άουτ του Αντρέα Τρινκιέρι.

Η τέταρτη περίοδος φαινόταν διαδικαστική. Έτσι την έκαναν οι διεθνείς μας που ακόμα και όταν οι διαφορά "20ρισε", πήγαιναν σκληρά σε κάθε άμυνα και έξυπνα σε κάθε επίθεση. Όμως η ο Σβεντ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη (15 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο) και ένα ξεσπάσματα των Ρώσων (2-11 σε 2 λεπτά) ανησύχησε την ελληνική ομάδα.

Ο μόνος πραγματικός πονοκέφαλος όμως είναι ο Βασίλης Σπανούλης που γύρισε το πόδι του και υπάρχει αγωνία για τη διάγνωση καθώς το τουρνουά είναι.. μπροστά.

Δεκάλεπτα: 16-21, 41-34, 62-47, 80-71
Ελλάδα (Τρινκιέρι): Σλούκας 7,  Μπουρούσης 4 (6 ρίμπ.), Ζήσης 5 (6 ασ.), Σπανούλης 11 (2), Περπέρογλου 10, Φώτσης 3 (1), Παπανικολάου 10 (2), Μαυροκεφαλίδης 10, Καϊμακόγλου 11 (1), Μπράμος, Πρίντεζης 9.

 Ρωσία (Καράσεφ): Καράσεφ 10 (7 ριμπ.), Σοκολόφ 7, Βάλιεφ 2, Φριτζόν 8 (2), Κούλατζιν 5, Σβεντ 17 (1), Αντόνοφ 7 (1), Μόνια 9 (1), Χοστόφ 6 (2), Ζαβρασένκο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια