Δικαιουλάκος: «Τέσσερις ομάδες για τον τίτλο στην Α1 γυναικών»

Ο  προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Τζώρτζης Δικαιουλάκος, μίλησε στο Inside Κ.Α.Ρ. Web Radio και την εκπομπή για το Γυναικείο Μπάσκετ, για τον σχεδιασμό της Εθνικής Γυναικών, το Ελληνικό πρωτάθλημα , αλλά και το Ευρωμπάσκετ των Ανδρών που διεξάγεται στη Σλοβενία.  Αναλυτικά:




Για τον σχεδιασμό της Εθνικής Γυναικών για το Ευρωμπάσκετ 2015:

«Δεν έχουμε σταματήσει, παρότι έχουν σταματήσει οι προπονήσεις, το μυαλό μας συνέχεια βρίσκεται εκεί , αλλά βέβαια πολύ πιο χαλαρά. Προγραμματίζουμε για το καλοκαίρι , για το πώς θα μαζευτούμε, τα τουρνουά όπου θα συμμετέχουμε. Πρέπει να συμμετέχουμε σε πάρα πολλά τουρνουά. Είχα πει ότι είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να προκριθούμε νωρίς στο Ευρωμπάσκετ ώστε  χωρίς άγχος να έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε νέες παίκτριες και να ξεκινήσει μια μίνι ανανέωση η οποία σταδιακά θα μεγαλώνει γιατί αυτό είναι φυσική συνέπεια όλων των ομάδων και μάλλον έφτασε η ώρα μας να το κάνουμε. Έτσι βρισκόμαστε σε έναν συνεχή προγραμματισμό μιλώντας με τις παίκτριες και κρατώντας τες σε ένα πρόγραμμα ώστε να ξέρουμε τι κάνουμε βήμα βήμα».

Για το φετινό Ελληνικό πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών :

«Ίσως να μην περιμέναμε δυνατό πρωτάθλημα φέτος γιατί γνωρίζουμε όλοι τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων όμως  αρχίζουν και υπάρχουν φιλοδοξίες από τουλάχιστον τέσσερις ομάδες για τον τίτλο.  Νομίζω είναι μοιρασμένο στα τέσσερα το πρωτάθλημα με 25% πιθανότητες και για τους τέσσερις».

Για τις ξένες παίκτριες που ήρθαν φέτος:

«Η Γκίβενς ήταν πάντα στο όριο να παίξει στο WNBA, αν έπαιζε θα αγωνιζόταν με καλά νούμερα , αλλά έχει κάποιες αδυναμίες για το WNBAοι οποίες όμως δεν φαίνονται στην Ευρώπη, ίσα ίσα στην Ευρώπη τα υπόλοιπα προσόντα που έχει την καθιστούν σαν μια από τις καλύτερες παίκτριες. Κάτι ανάλογο θα μπορούσα να πω και για τη Φρίμαν η οποία είναι από τις παίκτριες τύπου Ντέλβα, δεν είναι τόσο ψηλές για επίπεδο Ευρωλίγκας, αλλά όλα τα υπόλοιπα που έχουν, δύναμη , τεχνική κατάρτιση , εμπειρία τους επιτρέπει να αγωνίζονται με πολύ μεγάλη επιτυχία σε κατώτερο επίπεδο της Ευρωλίγκα όπως είναι το Ελληνικό πρωτάθλημα. Για τη Τζόνσον δεν έχω επαφή, αλλά επειδή και το Ελληνικό ήτα κάποια στιγμή στο να πάρει τη Φρίμαν ή όχι για να προτίμησαν τη Τζόνσον κάτι καλύτερο θα είδαν που να τους ταίριαζε. Ανέβηκε το επίπεδο των Αμερικάνων παικτριών και είναι πολύ σημαντικό, χρειαζόμαστε τις ξένες στο Ελληνικό πρωτάθλημα για δύο σημαντικούς λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι ανεβαίνει το επίπεδο και μαθαίνουν δίπλα τους κάποιες Ελληνίδες παίκτριες, δεύτερο είναι πολύ σημαντικό στο να μην κατεβαίνουν θέσεις κάποιες Ελληνίδες παίκτριες και μακάρι να είχαμε κι άλλη μια ξένη παίκτρια γιατί πολλά δυάρια, τριάρια ψηλά τα έχουμε βάλει σε θέση τέσσερα να αγωνιστούν και πάει να πει ότι καταστρέφουμε κάποιες παίκτριες».

Για το αν θα τον δούμε σε κάποιο σύλλογο:

«Αισιοδοξώ, είναι το επάγγελμα του προπονητή ο οποίος κάθεται πολλές φορές απέξω και παρακολουθεί τα πράγματα και τα γεγονότα και περιμένει όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή και η ομάδα και η ευκαιρία ώστε να δουλέψει».

 Για το Ευρωμπάσκετ Ανδρών στη Σλοβενία:

«Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εκπλήξεις, τη Φινλανδία την οποία τη παρακολουθώ τα τελευταία τρία χρόνια περίμενα ότι θα κάνει δύο παιχνίδια καλά. Για μένα δεν ήταν έκπληξη , αλλά δεν μπορώ να πω το ότι κέρδισε τη Τουρκία δεν είναι έκπληξη, όμως γνωρίζοντας τις σχέσεις των παικτών στη Τουρκία έβλεπα ότι δεν θα πάνε καλά.

Είναι ναι μεν των εκπλήξεων το Ευρωμπάσκετ , αλλά είναι πάρα πολλές οι ομάδες και είναι λογικό να έχουμε και κάποια τέτοια αποτελέσματα. Ο πρώτος γύρος πάντα προσφέρεται για εκπλήξεις όπου στον δεύτερο γύρο και μετά θα έρθουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η Εθνική μας ομάδα θεωρώ ότι είναι η καλύτερη ομάδα του τουρνουά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια άλλη ομάδα που είναι καλύτερη αυτή τη στιγμή. Κι αν από πλευράς ρόστερ η ονομάτων κάποιος θα έλεγε ότι υπάρχουν καλύτερες ομάδες όπως η Ισπανία, η Σερβία ή η Λιθουανία, βλέποντας τον τρόπο που παίζουν με ένα απαρχαιωμένο μπάσκετ ή το πρόβλημα χημείας που έχουν αρκετές ομάδες, θεωρώ ότι εμείς είμαστε πολύ καλύτεροι».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια