Ηττα από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη για την Εθνική Ανδρών- Α. Τρινκιέρι: «Δεν είχα ενθουσιαστεί, δεν ανησυχώ»- Ν. Ζήσης: «Το εγώ κάτω από την ομάδα»

Η Εθνική Ανδρών γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στο SuperCup 2013 που φιλοξενείται στο Ουλμ της Γερμανίας. Η Βοσνία Ερζεγοβίνη ήταν αυτή που πήρε τη νίκη με το τελικό 90-84. Αύριο (3.30μ.μ.) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Εθνική Γερμανίας στην τρίτη και τελευταία μέρα του τουρνουά.




Οι Ζήσης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Μπουρούσης ήταν στην αρχική πεντάδα για την ελληνική ομάδα που προηγήθηκε με 4-0. Οι Βόσνιοι με τους Ράιτ και Τελέτοβιτς σε καλή επιθετικά κατάσταση προηγήθηκαν 8-4 και 19-12 (630). Ο Παπανικολάου έδωσε λύσεις με μακρινά σουτ, η Ελλάδα έκανε ένα επιμέρους 10-2 και στο δεκάλεπτο προηγήθηκε 22-21.

Οι Βόσνιοι προσπέρασαν εκ νέου (31-27, 13), αλλά η Ελλάδα είχε και πάλι τις λύσεις, αντεπιτέθηκε και πήρε το προβάδισμα (36-33, 15) και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 48-45.

Η Ελλάδα άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με τους Σλούκα, Σπανούλη, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου και Μπουρούση. Συνάντησε απέναντί της άμυνα ζώνης, στην οποία βρήκε λύσεις αλλά συνέχισε να δέχεται εύκολα πόντους. Το 53-49 (22) έγινε 53-55 (24) και οι δύο ομάδες συνέχισαν να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Η ελληνική ομάδα ξέφυγε με 69-65 στο 28 και στη λήξη του δεκαλέπτου ήταν μπροστά με 71-69.

Στο 34ο λεπτό το σκορ ήταν 78-74 με την Ελλάδα να διατηρεί τον έλεγχο, όμως ένα επιθετικό ξέσπασμα του Ντέντοβιτς έφερε τη Βοσνία Ερζεγοβίνη μπροστά με 81-78 (3530). Στα λεπτά που απέμεναν εξελίχθηκε ένα ντέρμπι, ο Ράιτ οδήγησε τη Βοσνία Ερζεγοβίνη στο 89-84 δύο λεπτά πριν τη λήξη και ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι που βρήκε νικητές τους Βόσνιους με 90-84.

* Ο Αντώνης Φώτσης και ο Δημήτρης Κατσίβελης έμειναν εκτός 12άδας.
**Ο Κώστας Καϊμακόγλου δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο στη διάρκεια της αναμέτρησης που προς στιγμήν ανησύχησε την ελληνική ομάδα, αλλά όλα έδειξαν πως δεν είναι κάτι σοβαρό.

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Βασιλειάδης, Μπουρούσης, Ζήσης 14, Σπανούλης 8 (7 α), Περπέρογλου, Παπανικολάου 12, Μαυροκεφαλίδης 13, Βουγιούκας 2, Καϊμακόγλου 12, Μπράμος 7, Πρίντεζης 13, Σλούκας 3.
Βοσνία Ερζεγοβίνη (Πέτροβιτς): Πάσαλιτς, Μάσιτς 3, Στιπάνοβιτς 4, Σούταλο 8, Ράιτ 18, Μπάβτσιτς 2, Γκόρντιτς 3, Κικάνοβιτς 2, Τελέτοβιτς 27 (11ρ), Πέρσιτς, Ντέντοβιτς 19, Σινάνοβιτς 4.

Α. Τρινκιέρι: «Δεν είχα ενθουσιαστεί, δεν ανησυχώ»

Ο Προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Αντρέα Τρινκιέρι, τόνισε μετά την αναμέτρηση: «Είναι φανερό ότι και πάλι είχαμε πρόβλημα στην άμυνα. Πρέπει να βρούμε τι ακριβώς φταίει και να το λύσουμε. Εγώ δεν είχα ενθουσιαστεί όταν παίζαμε σούπερ, ούτε φοβάμαι τώρα που χάσαμε δύο αγώνες. Και τα προβλήματα είναι μέρος της προετοιμασίας. Πρέπει να βρούμε καλύτερη ισορροπία και να κάνουμε καλύτερα κάποια μικρά πράγματα. Δεν είναι το θέμα ότι κάποιοι δεν προσπαθούν. Όλοι προσπαθούν, αλλά δεν έχουμε βρει την ισορροπία σε αυτά τα μικρά πράγματα που στο τέλος κάνουν τη διαφορά. Έχουμε πρόβλημα να σταματήσουμε κάποιους παίκτες στο ένας εναντίον ενεός και αυτό μας κάνει ζημιά. Είναι θέματα που πρέπει να λύσουμε στις επόμενες μέρες μέχρι την έναρξη του Ευρωμπάσκετ».

Ν. Ζήσης: «Το εγώ κάτω από την ομάδα»

Ο Νίκος Ζήσης έχει την εμπειρία να διακρίνει το πρόβλημα, αλλά και να κατανοεί πως υπάρχει ο χρόνος που απαιτείται για να διορθωθούν κάποια πράγματα τα οποία οδήγησαν στις δύο ήττες χθες και σήμερα στη Γερμανία. Δυστυχώς επαναλάβαμε τα ίδια λάθη. Θα μπορούσα να πω πως επαναλαμβάνουμε λάθη που είχαν ξεκινήσει απο πέρυσι. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αλλάξουμε πρόσωπο στην άμυνα. Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε, το πρόβλημα είναι ολοφάνερο και το πρόβλημα εντοπίζεται σε αυτό το κομμάτι. Το καλό είναι ότι αυτά συμβαίνουν στα φιλικά και έχουμε δέκα μέρες μπροστά μας να διορθώσουμε ότι χρειάζεται να διορθωθεί.

Στην επίθεση έχουμε την ποιότητα και το ταλέντο και ακόμη και σε τραγικές μέρες σε ότι αφορά τα ποσοστά ευστοχίας όπως χθες, ή ακόμη και σήμερα που ήταν κάπως βελτιωμένα θα φτάσουμε στο καλάθι. Και σήμερα σημειώσαμε 84 πόντους. Το θέμα ήταν ότι στην άλλη πλευρά δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τον ΜακΚάλεμπ χθες ή τον Τελέτοβιτς και τον Ντέντοβιτςή τον Ράιτ σήμερα. Καθαρά εκεί είναι το θέμα μας. Έχουμε 10 μέρες και 5 φιλικά ακόμη για να διορθώσουμε ότι χρειάζεται».

Σε ερώτηση για το αν αρκεί ο χρόνος αυτός, ο Ζήσης ήταν κατηγορηματικός: «Μια καλή ομάδα μπορεί να αντιδρά ακόμη και στη διάρκεια ενός τουρνουά, από τη μια μέρα στην άλλη. Οπότε τώρα, που έχουμε και το χρόνο μέχρι να αρχίσει το τουρνουά σίγουρα μπορούμε να δουλέψουμε όπως πρέπει. Είναι ολοφάνερο ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι να είναι εδώ το μυαλό μας. Χρειαζόμαστε την αυτοσυγκέντρωση που απαιτείται σε κάθε στιγμή, ώστε να παίξουμε πάνω σε παίκτες κλειδιά άμυνα και γενικότερα καλή ομαδική άμυνα. Πέρυσι, δεν υπήρχε χρόνος προετοιμασίας, δεν υπήρχαν προπονήσεις, πήγαμε σχεδόν απευθείας σε ένα τουρνουά. Το ευχάριστο είναι ότι φέτος έχουμε το χρόνο. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτό που όντως μας συμβαίνει σε ότι αφορά τη χρονική στιγμή.

Αν κάποιος έβλεπε τους αγώνες και χθες και σήμερα θα έβλεπε ότι θα μπορούσαμε και να είχαμε νικήσει. Κακά τα ψέματα όμως, όταν χάνεις αναλύεις τα παιχνίδια πέντε και δέκα φορές περισσότερο. Και είναι καλό για ένα δεύτερο λόγο: Ξαφνικά είχαμε γίνει το φαβορί, ειδικά στα ξένα μίντια, σε ράνκινγκς. Αυτό το τουρνουά λοιπόν είναι το μεγαλύτερο μάθημα: Σε ένα βράδυ μπορεί να χάσεις από οποιονδήποτε, γιατί ταλέντο έχουν όλες οι ομάδες. Θα πρέπει να κάνουμε λοιπόν μόνο ένα πράγμα, το οποίο ήδη κάνουμε: Να βάλουμε το εγώ κάτω από την ομάδα στην άμυνα και να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια