Μανουσέλης: «Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν τα παιδιά»

Οι μικροί πανηγύριζαν, αλλά ο προπονητής του έπρεπε να κάνει μια διαδρομή... αστραπή από το γήπεδο στο ξενοδοχείο και πίσω. Ο λόγος; Τα μπουγέλα δεν γνωρίζουν διακρίσεις.






Κάποια από αυτά βρήκαν και τον Μάνο Μανουσέλη και έπρεπε να αλλάξει για την απονομή... Ούτε λόγος όμως για γκρίνια...

«Τι να πεις; Τα παιδιά το χάρηκαν και το πανηγύρισαν με την ψυχή τους... Τα τραγούδια ακούγονταν και έξω από τα αποδυτήρια. Δεν ήταν και λίγο να επιστρέψουν μετά τη χθεσινή βαριά ήττα, αλλά και μετά την ταλαιπωρία που είχαν υποστεί κάποιοι από τους παίκτες το τελευταίο τριήμερο».

Μια γαστρεντερίτιδα είχε βγάλει εκτός ρυθμού κάποιους παίκτες και χθες το βράδυ, όπως μας αποκάλυψε ο Μανουσέλης, ο Χαραλαμπόπουλος και ο Μουράτος χρειάστηκαν ορό:
«Ήμασταν υγιείς και φάνηκε στο κομμάτι της ενέργειας, κάτι που στον αγώνα με τη Σερβία ήταν φανερό ότι μας έλειπε και ηττηθήκαμε κατά κράτος. Σήμερα ήμασταν η εθνική ομάδα που ξέρουμε και θέλουμε να βλέπουμε: Με καρδιά, να πολεμάει κάθε φάση, να δίνει τον καλύτερό της εαυτό».

Η Εθνική Παίδων δεν αναζήτησε δικαιολογίες, γι αυτό και τις προηγούμενες μέρες δεν συζητήθηκε καν το θέμα. Για τον Μανουσέλη ήταν πιο σημαντικό να διαχειριστεί η ομάδα τη χθεσινή βαριά ήττα από τη Σερβία: «Όταν μιλάμε για παιδιά 16 χρονών, καταλαβαίνουμε όλοι ότι δύσκολες αυτές οι καταστάσεις. Κι εμείς οι Έλληνες δεν φημιζόμαστε ιδιαίτερα για τη σωστή αντίδραση σε μικρούς τελικούς. Τα παιδιά όμως έχουν χαρακτήρα και φάνηκε».

Υπάρχει και συνέχεια όμως γι αυτή την ομάδα, γι αυτά τα παιδιά και γενικότερα για το ελληνικό μπάσκετ, όπως τονίζει ο Μανουσέλης, βλέποντας πιο σφαιρικά το θέμα: «Εγώ πιστεύω ότι οι 96άρηδες έχουν αρκετούς ποιοτικούς παίκτες. Υπάρχουν και καλοί 94αρηδες και πιστεύω ότι μπορούν να δημιουργήσουν σταδιακά μια καινούρια βάση για την Εθνική Ομάδα.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά πήραν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 17, οπότε θα αγωνιστούν και του χρόνου και θα έχουν μια συνέχεια. Δεν ήταν εύκολο αυτό, μέσα από ένα πολύ δυνατό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με ομάδες όπως η Κροατία, που είχε πέντε παίκτες πάνω από τα 2.10 να μένουν εκτός. Αξίζουν συγχαρητήρια και μόνο στα παιδιά».

*Η Εθνική Παίδων επιστρέφει αύριο από την Ουκρανία με απευθείας πτήση από το Κίεβο στις 12.40.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια