Κατσίβελης: «Η άμυνα κερδίζει παιχνίδια και τίτλους...»

Ο Δημήτρης Κατσίβελης είναι ρούκι σε Εθνική Ομάδα... Από 16 χρονών φορά τη φανέλα με το εθνόσημο και έχει παρουσίες , διακρίσεις και τίτλους με τις Εθνικές Παίδων, Εφήβων και Νέων Ανδρών. Φέτος, κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών, η οποία προετοιμάζεται για το Ευρωμπάσκετ 2013.









«Είναι ωραίο συναίσθημα να βρίσκεσαι στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Ανδρών. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά αυτό το διάστημα και να μπούμε στη φιλοσοφία του προπονητή. Κάθε προπόνηση είναι σημαντική και γι αυτό το λόγου προσπαθούμε όλοι και δουλεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο δυνατά μπορούμε. θα πρέπει να αφομοιώσουμε όλα όσα μας δείχνει ο κόουτς κι αυτά που πρέπει να βάλουμε στο παιχνίδι μας. Ο σκοπός είναι να γίνουμε ομάδα, να βρούμε τη χημεία μας σε άμυνα και επίθεση και να είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα φιλικά παιχνίδια και φυσικά για τις επίσημες αναμετρήσεις».

-Τι είναι αυτό που αγωνιστικά ζητά ο Αντρέα Τρινκιέρι από εσάς;

«Η βάση της φιλοσοφίας του είναι η άμυνα. Από εκεί ξεκινούν όλα. Το ξέρουμε άλλωστε όλοι ότι με την άμυνα κερδίζεις παιχνίδια, μετάλλια, πρωταθλήματα... Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ένα γρήγορο μπάσκετ, γιατί αυτό μας ταιριάζει ως ομάδα».

-Με τους περισσότερους από τους συμπαίκτες του έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν. Πόσο σημαντικό είναι που βρίσκεστε όλοι μαζί εδώ, στην Εθνική Ανδρών;

«Είναι πραγματικά πολύ όμορφο και χαίρεσαι να συνεργάζεσαι με τέτοιους παίκτες, αυτού του επιπέδου, φορώντας επιπλέον το εθνόσημο. Είναι τρομερή ευκαιρία για μένα το να βρίσκομαι εδώ, να δουλεύω με τους καλύτερους της χώρας μου και να βελτιώνομαι μέσα από αυτό».

-Βρίσκεσαι και παρέα με τέσσερις από τους συμπαίκτες σου με τους οποίους ξεκινήσατε ουσιαστικά μαζί από τις μικρές Εθνικές. Πόσο σας βοηθά αυτό;


«Είναι ξεχωριστό συναίσθημα και κάνει αυτή την εμπειρία ακόμη πιο ξεχωριστή. Είναι όμορφο να βρίσκεσαι με παιδιά που ξεκίνησες μαζί στα κλιμάκια και στις μικρές εθνικές ομάδες στην Εθνική Ανδρών. Το χαιρόμαστε όλοι και απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια