Ηττα από την Ισπανία για την Εθνική Παμπαίδων-Μπακογεώργος: «Μετρήσαμε το μπόι μας»

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά Παμπαίδων «Φιλία», το οποίο διοργάνωσε στο κλειστό στα Δύο Αοράκια η ΕΟΚ, η ΕΚΑΣΚ, ο Δήμος-ΔΟΠΑΦΜΑΗ και η Περιφέρεια Κρήτης.






Την πρώτη θέση του τουρνουά κατέκτησε η Γαλλία στην οποία απένειμε αναμνηστικό κύπελλο ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Τη δεύτερη θέση πήρε η Ισπανία, η οποία πήρε το αναμνηστικό κύπελλο από τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ Μπάμπη Μαρκάκη. Την 3η θέση η Ιταλία με την απονομή να κάνει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Βαγγέλης Γιαννουλάκης και την 4η η Ελλάδα, στην οποία απένειμε αναμνηστικό το μέλος της ΟΔΚΕ Μιχάλης Μαχαιριανάκης.

Πρώτος σκόρερ του τουρνουά ήταν ο Γάλλος Ποανάς με 51 πόντους (την απονομή έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΔΚΑΚ Γιώργος Επιτροπάκης και MVP ο επίσης Γάλλος Μπέρστ (την απονομή έκανε ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, υπεύθυνος για τον αθλητισμό,Κώστας Βαρδαβάς).

Ελλάδα – Ισπανία 47-64

Στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας ημέρας του τουρνουά παμπαίδων «Φιλία», η Ελλάδα ηττήθηκε από την Ισπανία με 47-64. Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.
Δεκάλεπτα: 11-16, 20-30, 35-44, 47-64
ΕΛΛΑΔΑ (Μπακογεώργος): Λούντζης 10, Μελισούργος, Παπαδάκης 6 (1), Τζελάλης, Κούτρας 12, Μπολάτογλου 11 (2), Τσουπάκης, Χρηστίδης 1, Κωσταντινίδης, Γεωργιάδης 5, Καλαμπόκης 2, Δούκας
ΙΣΠΑΝΙΑ (Σόρια): Γκαρθια 5, Φόνς 3, Ρομαν 7 (1), Φιγκέρας 2, Κανιάλ 2, Μαρτίνεθ 5 (1), Μορένο 10, Αστιγκαραγκα, Βάθκεθ 7, Εστεμπάν 10, Κανο 2, Μάρτιν 11

Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Τάκης Μπακογεώργος, δήλωσε: «Είναι σημαντικό για το επαρχιακό μπάσκετ να βλέπει μικρά παιδιά στα πρώτα τους βήματα. Ο κόσμος του Ηρακλείου είχε την ευκαιρία να δει ομάδες υψηλού επιπέδου όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία. Η διοργάνωση ήταν καταπληκτική. Έγινε πάρα πολύ καλή δουλειά από όλους. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν και δούλεψαν γι’ αυτή.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, παιχνίδι με παιχνίδι υπήρξε τρομερή βελτίωση. Τα παιδιά δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το παιχνίδι κάποιες στιγμές, αλλά είναι λογικό, γιατί είναι νέα ομάδα και αυτά είναι τα πρώτα τους παιχνίδια. Σε αυτό το τουρνουά μετρήσαμε το... μπόι μας. Του χρόνου θα είμαστε ένα επίπεδο παραπάνω».

Τουρνουά παμπαίδων «Φιλία»

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

1η μέρα

Ελλάδα – Γαλλία 65-76
Ιταλία – Ισπανία 62-53

2η μέρα

Ελλάδα – Ιταλία 52-65
Ισπανία - Γαλλία 75-58

3η μέρα

Γαλλία – Ιταλία 83-53

Ελλάδα – Ισπανία 47-64

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια