Περίπατος της Εθνικής Ανδρών επί της Γερμανίας-Μετά από εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε με 62-78-Φωτορεπορτάζ

Για το τέλος άφησαν τα καλύτερα στο τουρνουά του  Ουλμ οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας, καθώς επικράτησαν με το ευρύ 62-78 της Γερμανίας.





Η Ελλάδα μπήκε στο παιχνίδι με τους Ζήση, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μαυροκεφαλίδη και έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της. Απέφυγε πολλά από τα λάθη των δύο προηγούμενων ημερών, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκε με 15-8 στο 7 και με 18-10 στο δεκάλεπτο.

Οι αλλαγές του Αντρέα Τρινκιέρι δεν επηρέασαν το ρυθμό της ομάδας. Με εξαίρεση ένα δίλεπτο ξέσπασμα των Γερμανών, που έφερε το σκορ στο 21-23 (15), οι Έλληνες διεθνείς έβρισκαν λύσεις στην επίθεση και το 30-41 ήταν η φυσιολογική κατάληξη, με τον Βασίλη Σπανούλη να φτάνει στους 16 πόντους.

Η ελληνική ομάδα ήταν εντυπωσιακή σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου και με συνοπτικές διαδικασίες έκανε το 34-56 (25). Σε καμία περίπτωση όμως δεν μείωσε το ρυθμό και έτσι η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου τη βρήκε να προηγείται με 65-46.

Διατηρώντας τα υψηλά επίπεδα ευστοχίας, παρά τις αλλαγές του Τρινκιέρι σε πρόσωπα και σχήματα και εντείνοντας περισσότερο την αμυντική προσπάθεια, οι διεθνείς μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία το τελευταίο δεκάλεπτο. Η νίκη ήρθε τελικά με σκορ 78-62.

Δεκάλεπτα: 10-18, 30-41, 46-65,62-78
Γερμανία (Mεντζ): Γκίφεϊ 3, Γκούντερ, Ζβίνερ 3, Σαφάρτζικ 7, Τάντα, Στάιγκερ 7, Πλέις 18, Μπέντζινγκ 7, Ντόρεθ 8, Σέιφερτ 5, Ζίρμπες 1, Κινγκ 3.
Ελλάδα (Τρινκιέρι): Βασιλειάδης, Ζήσης 8, Σπανούλης 19, Περπέρογλου 3 (5ρ), Φώτσης 3, Παπανικολάου 5 (4 α), Μαυροκεφαλίδης 8, Βουγιούκας 2, Μπράμος 6, Πρίντεζης 10, Σλούκας 7, Κατσίβελης 7.

*O Γιάννης Μπουρούσης και ο Κώστας Καϊμακόγλου έμειναν εκτός δωδεκάδας από τον Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Κώστας Καϊμακόγλου μάλιστα τραυματίστηκε εκ νέου στη μύτη στο ματς (24/8) με την Βοσνία Ερζεγοβίνη, με την κατάστασή του, όμως, να μην εμπνέει ανησυχία.
*Αρκετοί Ελληνες φίλαθλοι ήταν στο γήπεδο και ενίσχυσαν την προσπάθεια της «γαλανόλευκης».
*Ο Ιταλός Τσέρεμπουκ, ο Βόσνιος Μπίγιεντιτς και ο Μιλόγιεβιτς από την ΠΓΔΜ είναι οι... σφυρίχτρες της αναμέτρησης.
*Η προθέρμανση της Εθνικής έγινε υπό το βλέμμα των δύο μασκότ του τουρνουά.
*Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης έκαναν την εμφάνισή τους στο παρκέ ο Σβέτισλάβ Πέσιτς και οι παίκτες της Γερμανίας που κατέκτησαν το Ευρωμπάσκετ του 1993 και αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια