Μήτσιαλος: «Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί»

Η πορεία της Εθνικής Νέων Ανδρών ολοκληρώθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη νίκη επί της Τουρκίας, για την 5η θέση της τελικής κατάταξης. Ο Αλέξανδρος Μήτσιαλος και οι συμπαίκτες του αφήνουν τη διοργάνωση με την πίστη ότι η ελληνική ομάδα άξιζε αυτό το κάτι παραπάνω και ότι θα επιστρέψει ακόμη πιο δυνατή.

-Στο σημερινό αγώνα δείξατε ότι μπήκατε αποφασισμένοι και ουσιαστικά δεν αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα ως το τέλος της αναμέτρησης.

«Μπήκαμε αποφασισμένοι από την αρχή του παιχνιδιού. Είχαμε πεισμώσει από την ήττα στο προηγούμενο παιχνίδι με την Τουρκία. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση και πιστεύω ότι τα καταφέραμε καλά, ότι πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε σε αυτόν τον αγώνα».

-Υπήρχε μόνο ένα κενό διάστημα για την ελληνική ομάδα στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά δεν το αφήσατε να στοιχίσει...

«Ναι, πράγματι. Χάσαμε το μυαλό μας για λίγο... Και είναι κάτι που έχουμε μάθει ότι δεν πρέπει να συμβαίνει. Κάναμε λάθη σε άμυνα και επίθεση, αλλά δεν το αφήσαμε να μας στοιχίσει. Βρήκαμε πάλι τον εαυτό μας και τελειώσαμε το παιχνίδι όπως θέλαμε».

-Πιστεύετε πως η πέμπτη θέση ήταν αυτή που άξιζε στην ελληνική ομάδα;

«Για να είμαι ειλικρινής και χωρίς να θέλω να φανώ υπερόπτης ή κάτι ανάλογο, πιστεύω ότι μας άξιζε κάτι καλύτερο. Μπορούσαμε να είμαστε στα μετάλλια, όπως ήταν και αυτός ο αρχικός μας στόχος. Αλλά στον αγώνα με την Ισπανία δεν τα καταφέραμε. Και στο παρκέ και από πλευράς νοοτροπίας, όπως είπε ο κόουτς. Επιπλέον, οι αντίπαλοί μας ήταν σε πολύ καλή μέρα και ο συνδυασμός δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός για εμάς».

-Το γεγονός ότι στράφηκαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω σας ήταν θετικό ή αρνητικό;

«Η αλήθεια είναι πως δεν ήμασταν συνηθισμένοι σε μια τέτοια κατάσταση. Ακουστήκαμε πολύ, ίσως να μας επηρέασε, ίσως να έπαιξε το ρόλο του. Σε βάθος χρόνου όμως, αυτή η προσοχή ίσως τελικά μας βοηθήσει, ίσως βγει σε καλό και λειτουργήσει θετικά για όλους μας».

-Η ομάδα αυτή μετά τη φετινή εμπειρία μπορεί να επιστρέψει πιο δυνατή την επόμενη χρονιά;


«Σίγουρα! Είμαστε πιο φιλόδοξοι πια. Ήταν σημαντικό βήμα για όλους μας, μεγάλη εμπειρία η φετινή διοργάνωση. Η ομάδας ήταν η πιο νεανική στη διοργάνωση. Είχαμε 10 παίκτες του 94 και μόλις δύο του 93. Πιστεύω ότι του χρόνου θα πάρουμε τη θέση που μας αξίζει και θα παλέψουμε, θα δουλέψουμε όλο το χρόνο που έχουμε μπροστά μας για να γίνουμε καλύτεροι και να πάρει η ομάδα τη θέση που της αξίζει!»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια