Φ. Καλογιαννίδης: «Να παραμείνουμε ομάδα»

Η ήττα από την Ισπανία και ουσιαστικά το στοπ στην πορεία της Εθνικής Νέων Ανδρών προς ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έφερε συννεφιά στις τάξεις της ελληνικής αποστολής, με τα μέλη της όμως να γνωρίζουν πως θα πρέπει να επιστρέψουν στο γήπεδο για τους δύο τελευταίους αγώνες δείχνοντας το καλύτερό τους πρόσωπο. Ανάμεσά τους και ο Φίλιππος Καλογιαννίδης:

«Δεν ξεκινήσαμε καθόλου όπως θα έπρεπε, γιατί δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Παρόλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο μείναμε πολύ κοντά στο σκορ. Στο δεύτερο όμως η εικόνα που δημιουργήθηκε ήταν ότι οι Ισπανοί το ήθελαν περισσότερο. Έπαιξαν με μεγάλη ενέργεια, εμείς χάσαμε μπάλες στην πίεσή τους και με κάποια σουτ και πολύ καλά ποσοστά στα τρίποντα ειδικά, έφυγαν μπροστά στο σκορ και πήραν μια διαφορά ανεβάζοντας την ψυχολογίας τους. Σε όλο αυτό, εμείς δεν φανήκαμε ψύχραιμοι».

-Μήπως το γεγονός ότι κι εσείς θέλατε πολύ αυτό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την έξτρα πίεση που σίγουρα δημιουργήθηκε λειτούργησε αντίστροφα για εσάς;

«Η αλήθεια είναι πως το θέλαμε πολύ! Είχαμε πάθος, θέλαμε τη νίκη και πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Πιστεύαμε από την αρχή ότι φέτος θα μπορούσαμε να φέρουμε μια μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα με το ρόστερ που είχαμε και τους προπονητές δίπλα μας. Το άγχος ίσως και η πολύ πίεση μας έφερε τελικά πίσω... Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό που απαιτείται σε έναν τέτοιο αγώνα για να αντέξουμε και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

-Υπάρχει όμως και συνέχεια... Θα μπορέσετε να βρείτε τη χαμένη σας ψυχολογία και να δείξετε ένα καλό πρόσωπο στα παιχνίδια που απομένουν;

«Και σήμερα είχαμε καλή ψυχολογία. Ήμασταν καλά... Τα παιδιά της Ισπανίας ήταν καλά προετοιμασμένα, έχουν μια πολύ καλή ομάδα και είχαν διάρκεια στο παιχνίδι τους. Το θέμα για εμάς είναι αυτή τη στιγμή να μην τα παρατήσουμε! Να παραμείνουμε ομάδα για τα δύο επόμενα παιχνίδια που έρχονται. Θα είναι και ο τρόπος να δείξουμε ότι δεν φτάσαμε τυχαία ως εδώ, ότι αξίζουμε. Θα ήταν ότι χειρότερο να τα παρατήσουμε αυτή τη στιγμή. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση δύο νίκες στους δύο επόμενους αγώνες θα είναι σημαντικές για εμάς».

-Ίσως πολλοί δεν το κατανοούν, αλλά σε αυτές τις ηλικίες ο ένας χρόνος παίζει σημαντικό ρόλο. Και οι περισσότεροι Ισπανοί είναι στα 20, ενώ στην ελληνική ομάδα οι περισσότεροι από εσάς είναι 18 και 19...


«Παίζει ρόλο κι αυτό, κι όποιος ασχολείται ξέρει... Εμείς όμως θα πρέπει να τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη. Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε τον επόμενο αγώνα ξεχωριστά, να μπούμε στο παρκέ και να ξανανικήσουμε. Το να λέμε είμαστε καλύτεροι, αλλά να μην το αποδεικνύουμε στην πράξη, δεν αξίζει κάτι... Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, είναι κρίμα γι αυτή την προσπάθεια που δεν θα συνεχίσουμε στους ημιτελικούς, αλλά είναι και υποχρέωσή μας να δείξουμε το καλύτερο στους δύο αγώνες που έχουμε μπροστά μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια