Μίσσας: «Διπλός ο στόχος για την Εθνική Νέων Ανδρών»-Η τελική δωδεκάδα του Πανευρωπαϊκού

Με την τελική δωδεκάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στο Ταλίν της Εσθονίας (09 ως 21/07) ταξίδεψε στην Σλοβενία ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, για τα τελευταία φιλικά τεστ.





«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είχαμε μια προετοιμασία με αρκετούς προβληματισμούς σε σχέση με την συμμετοχή κάποιων παικτών», δήλωσε στο επίσημο site της ομοσπονδίας ο κόουτς της Εθνικής Νέων.

«Κάποιοι στρατιώτες οι οποίοι έχασαν ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας. Ο Παπαπέτρου ήρθε πιο αργά λόγω της συμμετοχής του στο summer school στο πανεπιστήμιο του Τέξας. Φυσικά όλη η ιστορία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που αναγκαστικά πέντε μέρες ήταν στην Αμερική για το ντραφτ. Αυτές τις δέκα μέρες που μένουν μέχρι την έναρξη είναι πάρα πολύ σημαντικές για να μπορέσουμε να βρεθούμε όλοι μαζί. Είναι μικρό το χρονικό διάστημα, αλλά θεωρώ ότι έχουμε κάποια παιδιά που έχουν τις ικανότητες και την δεκτικότητα.

Ξεκινώντας και τσεκάροντας την ομάδα στα πρώτα ματς με την Σλοβενία κάποια φιλικά παιχνίδια για να μπορέσουμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ετσι όπως είναι τα πράγματα στην προκειμένη περίπτωση, θεωρώ ότι στην πρώτη φάση θα παίξουμε με ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου όπως είναι η Σερβία, η Λιθουανία, αλλά και μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Γερμανία. Είναι πολύ σημαντικό το τι θα κάνουμε σε αυτή την φάση.

Αν καταφέρουμε και είμαστε συγκεντρωμένοι και ανταγωνιστικοί και μπορέσουμε να περάσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, από κει και πέρα κερδίζοντας χρόνο νομίζω ότι μπορούμε να σημαδέψουμε ακόμη πιο ψηλά».

Ερωτηθείς για το αν το μετάλλιο είναι στόχος, απάντησε: «Όλα έχουν σχέση με την πρώτη φάση. Οι στόχοι ενός τμήματος υποδομής ειδικότερα όπως είναι οι Παίδες, οι Έφηβοι, οι Νέοι Άνδρες είναι δύο και παράλληλοι. Να γίνει παραγωγή παικτών οι οποίοι κάποια στιγμή θα στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών και αν έχουμε και μια καλή φουρνιά, όπως είναι αυτή που έχουμε τώρα, βλέπουμε πως όσο το δυνατόν μπορούμε να φτάσουμε ψηλότερα.

Είναι μια διαδικασία βάσει τις κλήρωσης και βάσει των ομάδων που αντιμετωπίζουμε. Και φυσικά επειδή γνωρίζουμε το επίπεδο των ομάδων ξέρουμε πάρα πολύ καλά αυτή την στιγμή ότι οι Λιθουανοί στις αντίστοιχες ηλικίες Εφήβων και Παίδων ήταν στα μετάλλια. Εν αντιθέσει με την δική μας ομάδα που ήταν 10η και 11η.

Γνωρίζουμε την διαφορά, αν και βέβαια δεν υπήρχε τότε Αντετοκούνμπο, ο οποίος δίνει μια διαφορετική ενίσχυση στην ομάδα. Θεωρώ ότι τα παιδιά μεγαλώνουν ηλικιακά, έχουν αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες και για αυτό ξαναλέω ότι είναι πολύ σημαντικό το κυνήγι του χρόνου σε σχέση με την πρώτη φάση. Εκεί είναι ο στόχος να περάσουμε με το καλύτερο ρεκόρ και από κει και πέρα έχουμε αρκετό χρόνο έτσι όπως διασταυρωνόμαστε μέρα με την μέρα να γινόμαστε καλύτεροι. Και εκεί μπορούμε να δούμε με διαφορετικό μάτι κάποια πράγματα».

Οι δώδεκα εκλεκτοί

Λευτέρης Μποχωρίδης 1.96        Άρης      Γκαρντ  18.04.1994
Γιαννούλης Λαρεντζάκης 1.95   Ίκαρος  Γκαρντ  22.09.1993
Γιάννης Αντετοκούνμπο 2.06  Μιλγουόκι   Γκαρντ  06.12.1994
Αλέξανδρος Μήτσιαλος  2.02  Ίκαρος  Φόργουορντ  03.03.1994
Διαμαντής Σλαφτσάκης  2.01  ΚΑΟΔ    Φόργουορντ      27.07.1994
Μιχάλης Καμπερίδης 2.06  Φιλαθλητικός  Φόργουορντ 24.04.1994
Κώστας Γόντικας  2.02  Παναθηναϊκός/NYU  Σέντερ  15.03.1994
Γιάννης Καραμαλέγκος  1.92  Αμύντας  γκαρντ 19.09.1994
Φίλιππος Καλογιαννίδης  1.94  Ερμής Λαγκαδά   γκαρντ 15.05.1994
Ιωάννης Παπαπέτρου 2.06   Τέξας φόργουορντ   30.03.1994          
Δημήτρης Αγραβάνης   2.08 Πανιώνιος  σέντερ  20.12.1995
Πέτρος Μελισσαράτος 2.04 Περιστέρι   σέντερ  10.04.1993          

Τα φιλικά

Πέμπτη 4 Ιουλίου

Σλοβενία  -  Ελλάδα 20.30

Παρασκευή 5 Ιουλίου

Σλοβενία - Ελλάδα 16.00


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια