Επιστροφή και... δουλειά για την Εθνική Νέων Ανδρών-Δηλώσεις Μίσσα, Μποχωρίδη και Παπαπέτρου

Η Εθνική Νέων Ανδρών επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι από τη Εσθονία, έχοντας καταλάβει την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.






Η αποστολή της ελληνικής ομάδας έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τους παίκτες να κάνουν λόγο για μια χαμένη ευκαιρία, αλλά και τη δουλειά που θα πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα.

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας, Κώστας Μίσσας, δήλωσε φτάνοντας:  

«Θεωρώ ότι είναι επιτυχία η κατάκτηση της πέμπτης θέσης από τη στιγμή που μιλάμε για ένα τουρνουά 20 ομάδων. Είναι ένα θετικό βήμα και μια βάση για το μέλλον. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ένα βήμα παραπάνω, μπαίνοντας στην τετράδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το μετάλλιο θα ήταν σίγουρο.

Δώσαμε δέκα αγώνες, κάναμε οχτώ νίκες, αλλά το σημαντικό είναι το χιαστί όπως είναι το σύστημα της διοργάνωσης. Η Ισπανία πήρε το χάλκινο με τέσσερις ήττες και εμείς κάναμε δύο στη διοργάνωση. Αλλά θεωρώ ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία υπήρχαν πολλά παιδιά τα οποία έχουν βάσεις για το μέλλον και θεωρώ ότι το μέλλον τους ανήκει. Η Εθνική Νέων Ανδρών κάθε χρόνο, ανάλογα τις φουρνιές και τη διαδικασία προσπαθεί να βρει την καλύτερη λύση. Η θέση αυτή είναι η καλύτερη που έχει πάρει η γενιά αυτή του 93 - 94 σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς έχει τερματίσει 13η και 11η σε προηγούμενες».

Το αρχικό σερί και η δημοσιότητα έπαιξαν ρόλο σύμφωνα με τον Κώστα Μίσσα, προσθέτοντας όμως ότι είναι κομμάτι του μπάσκετ:

«Το 6/6 και η δημοσιότητα δεν έκανε πολύ καλό, γιατί μιλάμε για παιδιά 19 χρονών που έχασαν κάπου το μυαλό τους. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να τους βάλεις σε ένα πρόγραμμα. Παίξαμε καλό μπάσκετ σε 10 αγώνες με την εξαίρεση ενός ημιχρόνου με την Ισπανία. Από την άλλη επειδή υπάρχουν παιδιά σε αυτή την ομάδα που έχουν μεγάλο μέλλον σε επίπεδο Ευρωλίγκας και Εθνικής Ανδρών, θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τη δημοσιότητα. Δεν μπορώ από την άλλη να καταλάβω γιατί τόσο μεγάλη δημοσιότητα. Ούτε οι 90άρηδες δεν είχαν τόση δημοσιότητα που πήραν τόσα μετάλλια. Πρέπει όμως να μάθουν να ζουν με αυτό, γιατί θα είναι κομμάτι της ζωής τους και αυτό τους είπα».

Ο Γιάννης Παπαπέτρου, δήλωσε: «Δεν είναι κακή η πέμπτη θέση, αλλά θέλαμε κάτι καλύτερο. Όλα τα παιδιά προσπαθήσαμε, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να φτάσουμε και πιο ψηλά, αλλά είμαστε περήφανοι που εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα και βγήκαμε πέμπτοι. Πρέπει να δουλέψουμε από εδώ και πέρα και ευχή όλων είναι του χρόνου να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά. Η ήττα από την Τουρκία ήρθε σε κακό χρονικά σημείο και μετά ήρθε και η ήττα από την Ισπανία. Το καλό είναι πως σηκώσαμε κεφάλι και φτάσαμε όσο πιο ψηλά γινόταν από εκεί και πέρα».


Ο Λευτέρης Μποχωρίδης πρόσθεσε: «Σίγουρα η πέμπτη θέση δεν είναι κακή, απλά για εμάς δεν ήταν αυτό το ζητούμενο. Είχαμε πιο υψηλούς στόχους. Υπάρχει η πικρία που δεν καταφέραμε να φτάσουμε στο μετάλλιο. Ήταν κάτι που θέλαμε πολύ! Θέλαμε να διακριθούμε, πιστέψαμε σε αυτή την ομάδα. Ξεκινήσαμε με ένα 6/6, μετά κάναμε δύο άσχημα παιχνίδια, με την Ισπανία που ήταν από τα σημαντικότερα κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας και αποκλειστήκαμε. Δεν νομίζω ότι η δημοσιότητα έφταιξε. Από δικά μας λάθη χάσαμε. Εμείς φταίμε, εμείς χάσαμε. Και τώρα χρειάζεται δουλειά για να είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια