Οπατσιτς: «Από τα κορυφαία στην Ευρώπη το σεμινάριο του ΣΕΠΚ»

Το Διεθνές Σεμινάριο «Αθήνα 2013» αποτέλεσε πόλο έλξης όχι μόνο για τους Έλληνες προπονητές αλλά και για πολλούς από όλο το κόσμο.











Μεταξύ αυτών υπήρχε και εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Συνδέσμου Προπονητών της FIBA, ο Milan Opacic, ο οποίος μίλησε στο sepk.gr για τις εντυπώσεις του. Ο κόουτς Opacic ήταν μέχρι το το 2006 Γενικός Διευθυντής στον Σύνδεσμο Σέρβων προπονητών, ενώ από το 2008 έως το 2010 εργαζόταν ως general manager στον Ερυθρό Αστέρα. Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε η συνεργασία του με την FIBA. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις εντυπώσεις του από το Διεθνές Σεμινάριο «Αθήνα 2013»

«Για εμάς τους προπονητές τα Σεμινάρια είναι πάντα μια καλή ευκαιρία να ανταλλάξεις απόψεις και να συναντήσεις άλλους συναδέλφους. Είναι πολύ καλό για τους Έλληνες προπονητές και τους άλλους στην Ευρώπη Σεμινάριο όπως αυτό που έγινε. Νομίζω έχεις την ευκαιρία να μάθεις νέα πράγματα και πως εξελίσσετε το μπάσκετ.

Στο «Αθήνα 2013» είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον Μπαρτζώκα, ο οποίος είναι ο προπονητής της χρονιάς για την Ευρώπη, όπως και τον Μπάνκι ο οποίος κατέκτησε με την ομάδα του  το πρωτάθλημα στην Ιταλία αλλά και προπονητές με γνώσεις από το ΝΒΑ.

Φυσικά δεν θέλω να ξεχάσω τον φίλο μου τον Βαγγέλη (σ.σ. Αγγέλου) τον οποίο γνωρίζω αρκετό καιρό και ξέρω ότι κάνει εξαιρετική δουλειά. Τα θέματα του σεμιναρίου ήταν εξαιρετικά. Νομίζω ήταν από τα καλύτερα Σεμινάρια που έχω παραβρεθεί τον τελευταίο καιρό! Ήμουν επίσης στο τελευταίο Σεμινάριο, το οποίο διοργανώθηκε στην Κροατία και σε αυτό στην Πράγα όπου ομιλητές εκτός των άλλων ήταν ο Ομπραντοβιτς και ο Ιτούδης».

Για την εμπειρία του από τα άλλα Σεμινάρια σε σύγκριση με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα

«Εξαρτάται από την εποχή. Κάποιες φορές δεν είναι τόσο καλά, όμως τις περισσότερες είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο και αξίζει να τα παρακολουθείς. Για εμένα είναι από τα κορυφαία, καθώς  συναγωνίζεστε αυτά της Κροατίας και της Ιταλίας».

Για την άποψη που έχει για τους Έλληνες προπονητές

«Αρχικά ο Σύνδεσμος Ελλήνων προπονητών αριθμεί αρκετά μέλη. Αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν συναντώ κάποιον Σέρβο προπονητή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες προπονητές πλέον καταλαμβάνουν μια σημαντική θέση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Τα παραδείγματα τα ξέρετε, καθώς ο Γιαννάκης ανέλαβε την εθνική Κίνας,  ο Κατσικάρης αυτήν της  Ρωσίας, ακόμα και σε συλλογικό επίπεδο ο Ζούρος βρίσκεται στη Ζαλγκίρις. Νομίζω ότι πια οι Έλληνες προπονητές έχουν εξελιχτεί και αυτό είναι πολύ καλό για το μπάσκετ».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια