Κεραμιδάς: «Τιμή να είσαι προπονητής του Αθηναϊκού»

Τιμητική χαρακτήρισε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Αθηναϊκού στο InsideΚΑΡ webRadio και την εκπομπή για το γυναικείο μπάσκετ, με τους Θωμά Βασιλάκη και Μάριο Περδικάρη, ο νέος προπονητής της ομάδας του Βύρωνα, Κώστας Κεραμιδάς. Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:


«Το 2005 ήταν η  καλύτερη χρονιά της ζωής μου αθλητικά. Στη συνέχεια ανέλαβα το Δούκα και τον Απόλλωνα Πατρών, ο οποίος τότε έπεφτε κατηγορία και είχα προσληφθεί για να οδηγήσω την ομάδα στην Α2. Εκείνη τη χρονιά διορίστηκα ως καθηγητής στην Αθήνα και ήρθε η πρόταση από τη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού την οποία αποδέχτηκα, ανέλαβα για τα επόμενα δύο χρόνια και έτσι μπήκα στο γυναικείο μπάσκετ.

Τότε το επίπεδο στο γυναικείο ήταν υψηλότερο, τώρα υπάρχει μεγάλη πτώση. Θεωρώ ότι ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός, οι παίκτριες που έχουν τα προσόντα αναγκάζονται να φύγουν, ενώ όσες μένουν εδώ έχουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα αφού δεν γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να πάρουν όσα τους έχουν υποσχεθεί. Το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ είναι αναξιόπιστο».

Για τη μη συμμετοχή ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη:

«Η εκπροσώπηση στην Ευρώπη απαιτεί χρήματα. Από τη στιγμή που η ΓΓΑ σταμάτησε να χρηματοδοτεί  τα ταξίδια θα έπρεπε η ομάδα να επωμιστεί ένα ακόμη έξοδο και αυτόματα τέθηκε θέμα συμμετοχής των ομάδων μας.

Το μπάσκετ γυναικών διεξάγεται σε άδειες κερκίδες μεταξύ συγγενών και φίλων, η ΕΟΚ έκανε κάποιες προσπάθειες να αλλάξει την ώρα να γίνουν Σάββατο τα παιχνίδια ήταν ένα αίτημα που ακούγεται από πολύ παλιά αλλά τώρα που έγινε είναι αργά.

Το γυναικείο στην Ελλάδα έχει αναξιοπιστία, οι παίκτριες είναι λίγες όλες οι ομάδες θέλουν αυτές τις παίκτριες, προσπαθούν να βρουν και εκείνες που θα πάνε για να έχουν μια αξιοπιστία και δημιουργούνται όλα αυτά τα προβλήματα. Φέτος παρακολούθησα το πρωτάθλημα από τη Σουηδία και διαπίστωσα ότι δυστυχώς το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό». 

Για το σουηδικό μπάσκετ:

«Το Σουηδικό γυναικείο μπάσκετ είναι σε ανώτερο επίπεδο από το αντρικό. Οι Σουηδικές ομάδες είναι καλύτερες από τις ελληνικές και αυτό γιατί  οι Σουηδέζες είναι καλές στη φυσική κατάσταση, στην ταχύτητα, στη δύναμη, παράλληλα επιτρέπεται απεριόριστος αριθμός κοινοτικών παικτριών.

Επίσης οι παίκτριες από την Αμερική μπορεί να μην είναι επιπέδου WNBA, αλλά σίγουρα έχουν πολύ υψηλό επίπεδο και το πρωτάθλημα είναι σε άλλο επίπεδο.

Επίσης δεν υπάρχει η έννοια έδρα όπως την έχουμε εμείς στο μυαλό μας, υπάρχει κόσμος αλλά λειτουργεί σαν ένα σόου. Εγώ μετά από πάρα πολλά χρόνια είχα την τύχη να ασχολούμαι μόνο με την προπονητική και τίποτα άλλο υπήρχε εξαιρετική οργάνωση».

Για τον Αθηναϊκό:

«Είναι ένα μέγεθος που μετράει πολύ στην Ευρώπη λόγω της κατάκτησης του ευρωπαϊκού τίτλου, λόγω του ρεκόρ Γκίνες ακόμα και οι Σουηδοί τη γνωρίζουν την ομάδα. Οπότε είναι τίτλος τιμής να είσαι προπονητής του Αθηναϊκού».

Για το πώς ετοιμάζει την ομάδα της νέας περιόδου και τη διοικητική αλλαγή:

«Οι άνθρωποι που θα μπουν στον Αθηναϊκό είναι δύο Έλληνες , οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Σουηδία και βοήθησαν τη Σόλνα, μέσω της ελληνικής κοινότητας τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο τμήμα.

Με τη βοήθεια των αδελφών Ντάνου χτίσαμε μια ομάδα η οποία έφτασε στον τελικό μετά από οκτώ χρόνια και καταφέραμε να κάνουμε υπέρβαση στην υπέρβαση. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα ομάδα να αλλάζει αγώνα με τον αγώνα τόσο πολύ και μέσα από την προπόνηση.

Δυστυχώς φτάνοντας στον τελικό ξεμείναμε από δυνάμεις και ουσιαστικά η αντίπαλος μας ήταν καλύτερη.

Αυτοί οι άνθρωποι είχαν ακούσει για τον Αθηναϊκό και αποφάσισαν να εφαρμόσουν το μοντέλο το σουηδικό και εδώ. Ουσιαστικά αναλαμβάνουν την ομάδα από εδώ και μετά και ασχολούνται με όσα γίνονται από εδώ και πέρα, όχι με ότι έγινε σε προηγούμενη περίοδο.

Ακόμα δεν έχει επέλθει η οριστική συμφωνία με τον κύριο Χαρδαλιά κάτι που ουσιαστικά θα τελειώσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τις παίκτριες που αποτελούσαν το βασικό κορμό πέρυσι, έχω κάνει επαφές με τις περισσότερες από αυτές αλλά κάποιες λόγω της αβεβαιότητας που επικρατούσε είχαν ήδη έρθει σε επαφή με άλλα σωματεία, οπότε δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη σε αυτό τον τομέα. 

Θα ήθελα να κρατήσω Λύμουρα, Κοσμά και Κυριακοπούλου αλλά το θέμα είναι τι θα επιλέξουν οι ίδιες. Το μπάσκετ εδώ είναι ερασιτεχνικό και δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να φύγουν και τυπικά καθώς το δελτίο αγοράζεται και ο Αθηναϊκός έχει δώσει κάποια λεφτά για αυτές τις παίκτριες. Για μένα το τίμιο και ηθικό είναι να συζητηθούν και να λυθούν αυτά τα θέματα, γιατί ο χώρος του γυναικείου είναι μικρός και αυτό που μένει είναι οι φιλίες. Θεωρώ ότι είναι καλό να μην φεύγεις πετώντας λευκή πετσέτα. Ήδη ο κύριος Χαρδαλίας προσπαθεί να βρει λύσεις με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν.


Πρέπει να φτιάξω μια ομάδα από την αρχή και είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε μια ομάδα αξιόπιστη, η οποία θα ανταποκρίνεται στην ιστορία του συλλόγου. Δεν είναι στόχος το πρωτάθλημα αλλά να οργανώσουμε ξανά την ομάδα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια