Νίκη σωτηρίας για την Εθνική Εφήβων-Επικράτησε άνετα με 63-36 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης-Παπαθεοδώρου: «Κάναμε υπέρβαση»

Η Εθνική Εφήβων επικράτησε της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης με 63-36 στη Ρίγα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λετονίας.








Έτσι εξασφάλισε οριστικά την παραμονή της στην Α’ Κατηγορία και θα διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή θέση στους αγώνες κατάταξης 9-12 αντιμετωπίζοντας το Σάββατο στις 18:30 την Ιταλία.

Το ελληνικό συγκρότημα δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα στο σκορ. Από νωρίς έχτισε μια σημαντική διαφορά (17-8), ενώ με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Σταμάτη και Διαμαντάκο έφτασε στα μέσα της δεύτερης περιόδου στο 30-12. Στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου η Εθνική προηγήθηκε με 41-21 και η διαφορά έφτασε μέχρι και το +29 (63-34) λίγο πριν το τέλος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου μοίρασε «μπράβο» στους παίκτες του. «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί πετύχαμε το βασικό μας στόχο από τη στιγμή που δεν περάσαμε στη δεύτερη φάση, που ήταν να σώσουμε την κατηγορία. Οι παίκτες μου έκαναν πραγματικά μία υπέρβαση στην προσπάθειά τους, μετρούν πέντε συνεχείς νίκες αποδίδοντας πολύ καλό μπάσκετ και είναι συγκεντρωμένοι σε ό,τι τους ζητήσαμε να κάνουν. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε στο Γιώργο Διαμαντάκο, ο οποίος παρότι από το πρωί είχε στομαχικές διαταραχές με τη βοήθεια του γιατρού μας, Γιώργου Παππή, κατάφερε να αγωνιστεί και να μας βοηθήσει σημαντικά. Πλέον κοιτάζουμε τον αγώνα με την Ιταλία με στόχο την καλύτερη δυνατή κατάταξη στο τέλος του τουρνουά».

Δεκάλεπτα: 19-10, 34-17, 48-30, 63-36
ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 3 (1), Παπαδιονυσίου 8, Σπυριδωνίδης 4, Μήτογλου 6, Χατζηνικόλας 4, Λιάπης 2, Κουζέλογλου 2, Σταμάτης 19 (1), Διαμαντάκος 13, Κώττας 2, Κεφάλας.
ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ (Μάρκοβιτς): Ζαχίρεβιτς 2, Λάκιτς 7, Γκάτσιτς 2, Καράματιτς 8, Άλιτς 4, Λάζιτς 4, Πόλουτακ 8, Τούνοβιτς 1.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια