Την Δευτέρα η Α΄ ΕΚΑΣΘ γυναικών-Διαβάστε τι συνέβη στην ενημέρωση της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΘ στα σωματεία που διαθέτουν γυναικεία τμήματα για τις προκηρύξεις της νέας περιόδου

Οι εκπρόσωποι των σωματείων αρχίζουν να έρχονται στα γραφεία της Ενωσης.

Ο πρόεδρος της ΕΠ της Ενωσης Αλέκος Κατσιάνης άρχισε τη διαδικασία λέγοντας ότι αυτά που θα συζητήσουν σήμερα θα είναι οι οριστικές αποφάσεις για τις προκηρύξεις.

Ανακοινώθηκε ότι αλλάζει η μέρα διεξαγωγής των αγώνων στην Α΄ γυναικών από την Τετάρτη στην Δευτέρα.

Ο Μιχάλης Μηλιαράς πρότεινε για υποχρέωση των σωματείων για να κατεβάζουν τμήμα κορασίδων ή νεανίδων από την περίοδο 2014-15.

Ακόμη τόνισαν ότι τα πλέι-όφ θα διεξάγονται για τις θέσεις 1-8 στις δύο νίκες σε πρώτη φάση και στις τρεις νίκες στα ημιτελικά και στα τελικά, με πλεονέκτημα έδρας των πρώτων στην βαθμολογία.

Στο κύπελλο γυναικών θα γίνονται δεκτές και οι ομάδες νεανίδων Εθνικών κατηγοριών αν θέλουν.

Οι νεάνιδες θα παίζουν κάθε Τρίτη. Εδώ υπήρξε διαμάχη μεταξύ των ομάδων Εθνικών και τοπικών κατηγοριών. Ανακοινώθηκε ακόμη ότι στο πρωτάθλημα νεανίδων θα παίζει και η μικτή ΕΚΑΣΘ. Τελικά αποφασίστηκε να εξεταστεί το θέμα και να γίνει κάποιος διαχωρισμός ομάδων Εθνικών και τοπικών κατηγοριών. Επίσης μίλησαν για τέσσερις κορασίδες αντί τριών στο πρωτάθλημα νεανίδων, όπως και για τελική φάση στις τρεις νίκες και όχι με τη μορφή φάιναλ-φόρ.

Για τις κορασίδες τονίστηκε ότι θα γίνει όμιλος των οκτώ με τις "δυνατές" ομάδες και οι υπόλοιποι όμιλοι γεωγραφικά. Το πρόβλημα είναι πως θα βγουν οι "δυνατοί" όπου έγιναν διάφορες προτάσεις. Προτάθηκε από την ΕΠ να γίνει ένα μίνι τουρνουά μεταξύ των ομάδων και να αποφασιστεί εκεί ποιες είναι η καλές ομάδες. Ακόμη έγιναν διάφορες προτάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων.

Η ΕΠ τελειώνοντας τη συνάντηση τόνισε ότι θα επεξεργαστεί και τις νέες προτάσεις που κατατέθηκαν πριν την οριστική απόφασή για τις προκηρύξεις.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια