Προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015 η Εθνική Γυναικών-Γλυκιά ήττα με ένα πόντο στην Πολωνία- Δικαιουλάκος: «Είμαι περήφανος για τις παίκτριές μου»-Τσαγκρώνης: «Στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης»- Λύμουρα: «Ανταμείφθηκαν οι κόποι μας»-Φωτορεπορτάζ


Γλυκιά ήττα στην πόλη Βλαντισλάβοβο γνώρισε η Εθνική Γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε από την Πολωνία με 57-56, αλλά σε συνδυασμό με την νίκη του το περασμένο Σάββατο με 61-46 πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015.




Η Εθνική δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση και βρέθηκε πίσω με 8-0 και 10-2, βρήκε όμως γρήγορα λύσεις και πέρασε μπροστά με 16-12 με τις Σπανού, Λύμουρα και Παπαμιχαήλ να αναλαμβάνουν δράση. Ένα νεκρό επιθετικό διάστημα της Ελλάδας στο δεύτερο δεκάλεπτο έδωσε την ευκαιρία στην Πολωνία να ξεφύγει με 29-19 χάρη σε πόντους από τις Σκοζ και Σκόρεκ, με τη Σωτηρίου, ωστόσο, να μειώνει με τρίποντο σε 31-26. Οι γηπεδούχες έκαναν το 35-26, για να μειώσει με δύο βολές η Παπαμιχαήλ σε 35-28 με το τέλος του ημιχρόνου.

Πολύ δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η εθνική και με όπλο την άμυνα και λύσεις από τις Παπαμιχαήλ και Σωτηρίου έφερε το ματς στα ίσα στο 30ο λεπτό (43-43). Οι παίκτριες του Τζώρτζη Δικαιουλάκου ήλεγχαν πλήρως την αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 51-47 και 56-53. Η Πολωνία το μόνο που κατάφερε ήταν να νικήσει στο τέλος με 57-56 με την Ελλάδα όμως να είναι αυτή που πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ του 2015.

Δεκάλεπτα: 12-12, 35-28,43-43, 57-56

ΠΟΛΩΝΙΑ (Βανίνσκι):): Οβτσάρτζακ , Πάβλακ, Σκόρεκ 11, Μίσιεκ, Σζοτ 14(2), Βάλιτς 11, Κοτς 2, Μαγιέφσκα 2, Ίντζακ 2, Ζιετάρα 2, Λετσιεγέφσκα 7, Σκόμπελ 6.

ΕΛΛΑΔΑ (Δικαιουλάκος):  Καλέντζου 2, Σταμάτη, Δημητράκου , Χατζηνικολάου, Νικολοπούλου, Σπυριδοπούλου, Παπαμιχαήλ 14 (6/8δ, 4ρ, 2ασ), Λύμουρα 4 (3ρ,), Σωτηρίου 17 ( 5/8δ, 1/2τρ, 6ρ, 3κλ), Κοσμά, Σπανού 19 (11/14β, 4/8δ, 0/2τρ, 7ρ, 6ασ).

Δικαιουλάκος: «Είμαι περήφανος για τις παίκτριές μου»


Ιδιαίτερα γιορτινό ήταν το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής γυναικών μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Πολωνία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζώρτζης Δικαιουλάκος δεν έκρυβε την χαρά του για την επίτευξη του στόχου και δήλωσε περήφανος για τις παίκτριές του. «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα παιχνίδι μυαλού και ρυθμού. Αν και γνωρίζαμε ότι η Πολωνία θα ήταν διαφορετική από το πρώτο ματς και αν είχαμε προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο, σοκαριστήκαμε με το πάθος που έδειξε η αντίπαλός μας μέσα στο γήπεδο. Το καλό για μας ήταν ότι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου που είχαμε μπροστά μας οργανωθήκαμε, προσαρμοστήκαμε και μπήκαμε αποφασισμένοι στο παρκέ να πάρουμε την πρόκριση και έτσι έγινε. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια. Δείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα αυτού του τουρνουά. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι σε αυτή την ομάδα και ελπίζω να ξεκινήσουμε ξανά την ανάταση του γυναικείου μπάσκετ».

Τσαγκρώνης: «Στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης»

Στην Πολωνία δίπλα στις προσπάθειες της Εθνικής γυναικών βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο οποίος τόνισε: «Είναι αναμφίβολα μια επιτυχία, μια μεγάλη πρόκριση για την εθνική των γυναικών. Συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή και σε όλα τα κορίτσια, τόσο αυτά που αγωνίστηκαν όσο και σε αυτά που βρέθηκαν μαζί μας στην προετοιμασία. Είναι πολύ σημαντικό που θα βρεθεί και πάλι η εθνική στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης».

Λύμουρα: «Ανταμείφθηκαν οι κόποι μας»

Η Λολίτα Λύμουρα με τη σειρά της επισήμανε: «Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Είμαστε σχεδόν δύο μήνες μαζί για να πετύχουμε αυτό το στόχο και τα καταφέραμε. Είναι σημαντικό που μεταξύ των ομάδων που πήραν μέρος σε αυτή την φάση, να είμαστε εμείς που καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Πιστεύω αυτή να είναι η τελευταία μας φορά που παίξαμε προκριματικά γιατί η θέση του ελληνικού μπάσκετ είναι στην ελίτ ...Η απουσία μας από το ευρωμπάσκετ που γίνεται τώρα πρέπει να είναι η τελευταία. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, στους προπονητές, σε όλο το υπόλοιπο επιτελείο και στην Ομοσπονδία που ήταν δίπλα μας. Κάναμε το καθήκον μας και φέραμε εις πέρας την αποστολή μας».




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια