Καραμουσαλίδης: «Κάναμε υπέρβαση με τον Αργοναύτη»


Η δεύτερη άνοδος μέσα σε τρία χρόνια είναι γεγονός και ο Αργοναύτης από το μακρινό 1984 επιστρέφει εκ νέου στην Β' εθνική.











Ο Γιώργος Καραμουσαλίδης βρίσκεται στη τεχνική ηγεσία του συλλόγου την τελευταία διετία και φέτος κατάφερε να οδηγήσει εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του πρώτου ομίλου του Βορρά της Γ' εθνικής. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την εξαιρετική πορεία της ομάδας της Καλαμαριάς, για την επόμενη μέρα, ενώ αφιέρωσε το πρωτάθλημα στους προπονητές που μοχθούν καθημερινά. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

«Η έννοια της ομάδας - οικογένειας, η απαιτούμενη χημεία των παικτών, το τρίπτυχο Διοίκηση - προπονητές - παίκτες που συνεργάστηκε αρμονικά, το καλό ξεκίνημα στην έναρξη του πρωταθλήματος (8-0) που μας άνοιξε την όρεξη και η προσήλωση μας στην καθημερινή σκληρή δουλειά ήταν ίσως οι κυριότεροι παράγοντες που μας οδήγησαν στην υπέρβαση που πετύχαμε. Οι κόποι μας επιβραβεύθηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο και είναι πράγματι απίστευτα τα συναισθήματα που συνοδεύουν την κατάκτηση ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια πρωτίστως σε όλους τους παίκτες, στη διοίκηση αλλά και στους δύο συνεργάτες μου Στογιαννούδη Αναστάσιο και Καραγιάννη Θωμά, που με την ευκαιρία θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά για το έργο τους».

Για την πορεία της ομάδας κι αν περίμενε αυτή την πορεία πρωταθλητισμού

«Σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα μας βρισκόταν στις δύο πρώτες θέσεις και ήμασταν προσηλωμένοι στο να βελτιωνόμαστε καθημερινά. Τα προβλήματα που συναντήσαμε στη διάρκεια της χρονιάς ιδιαίτερα των τριών σημαντικών τραυματισμών (Παπαδόπουλος Αβ., Παναγιωτίδης Δ. και Ζώτος Φ.) ήταν πολλά, όμως μας όπλισαν με επιμονή και υπομονή ώστε να πετύχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα. Σε όλα τα πρωταθλήματα σημαντικό ρόλο πάντα παίζει η διαχείριση της νίκης και της ήττας. Προσωπικά θεωρώ κομβικής σημασίας τα παιχνίδια που ακολούθησαν μετά τις δύο τελευταίες μας ήττες. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι πετύχαμε εννέα συνολικά εκτός έδρας νίκες απέναντι σε καλές ομάδες, με μεγαλύτερα μπάτζετ και δύσκολες έδρες γεμάτες με κόσμο».

Για τη νέα σεζόν που βρίσκει τον Αργοναύτη Καλαμαριάς στην Β' εθνική και τους στόχους που θέτει

«Είναι δεδομένο ότι το έργο θα είναι δύσκολο. Αυτή τη στιγμή προέχουν οι διοικητικές ζυμώσεις που πρέπει να γίνουν ώστε η ομάδα να παρουσιασθεί ισχυρή, ανταγωνιστική και να καθιερωθεί στην Β Εθνική. Είμαι αισιόδοξος. Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στη δημιουργία και το χτίσιμο μιας ομάδας».

Για το που αφιερώνει αυτό το πρωτάθλημα

«Θα ήθελα να αφιερώσω αυτήν την επιτυχία στον ανώνυμο προπονητή που υπηρετεί και μοχθεί όλα αυτά τα χρόνια για το άθλημα και δεν έχει τύχει της ανάλογης αναγνώρισης».

Για τον κόσμο της Καλαμαριάς κι εάν αγκάλιασε την προσπάθεια του Αργοναύτη

«Ο κόσμος της Καλαμαριάς διψά για καλό μπάσκετ. Μας συμπαραστάθηκε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και τον ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό. Ξέρει να αναγνωρίζει τις ομάδες που υπηρετούν με πάθος το άθλημα κι ελπίζουμε να αγκαλιάσει εκ νέου την προσπάθεια μας».

Για την προσπάθεια που γίνεται στις ακαδημίες


«Τη φετινή χρονιά η ομάδα μας έκανε σημαντικά βήματα στην οργάνωση των ακαδημιών. Η υπέρβαση που πραγματοποιήσαμε μπορεί να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει τη βάση για την επιτυχία και σε αυτόν τον τομέα. Άλλωστε ο αθλητισμός έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι μας δίνει μικρές και μεγάλες χαρές ιδιαίτερα στα δύσκολα αυτά χρόνια που διανύει η χώρα μας».  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια