Κεσαπίδης: «Πρωταρχικός στόχος για τον Αρη η παραγωγή»


Το εφηβικό του Άρη προετοιμάζεται να διεκδικήσει, στην Πάτρα από την Τετάρτη του Πάσχα ως την Κυριακή του Θωμά, τον τίτλο του πρωταθλητή στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος.






Ο Ανδρέας Κεσαπίδης υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι πρωταρχικός στόχος δεν είναι οι τίτλοι, αλλά η «παραγωγή» και η «προσφορά» των υποδομών στην πρώτη ομάδα και εξήρε την παρουσία του Βαγγέλη Αγγέλου! Η συνέντευξη του τεχνικού της εφηβικής ομάδας του Άρη στα «Αθλητικά Νέα των Συντακτών»:

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα λίγες μέρες πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα;

Το κλίμα είναι το καλύτερο δυνατό. Υπάρχει μεγάλη όρεξη από τα παιδιά στις προπονήσεις και βέβαια ανυπομονησία να περάσουν οι μέρες και να βρεθούμε στην Πάτρα. Είμαι πολύ περήφανος γι” αυτά τα παιδιά γιατί θα έχουν ρεπό μόνο την Κυριακή του Πάσχα κι όμως η διάθεση και η όρεξή τους είναι πραγματικά πολύ μεγάλη.

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας από τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο;

Μακροπρόθεσμος στόχος των τμημάτων υποδομής είναι η δημιουργία παικτών ώστε να μπορέσουν να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα. Έτσι η συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι μια ακόμα εμπειρία που αποκτούν οι παίκτες σε αυτήν την διαδικασία. Βέβαια πιο άμεσος στόχος είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και να προσπαθήσουμε να ξαναφέρουμε τον Άρη στην πρώτη θέση της Ελλάδας σε αυτήν την ηλικία.

Γνωρίζοντας πλέον και τις υπόλοιπες πέντε ομάδες που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση, μπορείτε να χρίσετε κάποια φαβορί;

Είναι δύσκολο να χριστούν φαβορί σε μια τέτοια διοργάνωση με συνεχόμενα παιχνίδια γιατί υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες (π.χ. κούραση, τραυματισμοί). Βέβαια πάντα οι εκπρόσωποι της ΕΣΚΑ, της ΕΣΚΑΝΑ και της ΕΚΑΣΘ παρουσιάζουν πιο δυνατές, ομάδες αλλά άποψη μου είναι ότι πάντα τα φαβορί θα πρέπει να αποδεικνύονται στο γήπεδο.

Πώς κρίνετε το επίπεδο των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο; Έχει ανέβει ο πήχης σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές;

Νομίζω πως το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό και ελπίζω και εύχομαι να ζήσουμε όμορφα παιχνίδια που να θυμάται ο κόσμος που θα τα παρακολουθήσει. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θεωρώ πως ανέβηκε ο πήχης καθώς σε αυτό το πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν και αρκετοί αθλητές που πλέον έχουν παραστάσεις από την Α1.

Ποια στοιχεία θεωρείτε πως θα κρίνουν τον πρωταθλητή;

Σε μια τέτοια σειρά αγώνων η ομάδα με το πιο γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ έχει τον πρώτο λόγο. Θεωρώ ότι σε πανελλήνια πρωταθλήματα το κίνητρο παίζει μεγάλο ρόλο. Όποια ομάδα διαχειριστεί καλύτερα τα παιχνίδια και δείξει στο γήπεδο ότι το θέλει περισσότερο και βγάλει περισσότερη ενέργεια θα είναι αυτή που θα τερματίσει και πρώτη και ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί.

Ποια συμβουλή δεν παραλείπετε να δίνετε στους παίκτες σας πριν από κάθε παιχνίδι;

Αυτό που λέω πάντα στα παιδιά είναι σε κάθε παιχνίδι να βγαίνουμε και να διασκεδάζουμε αυτό που κάνουμε. Να παίζουμε με διάθεση και συγκέντρωση και να διεκδικούμε ότι ακριβώς μας αξίζει από το παιχνίδι. Να μην αδικούν τους εαυτούς τους.

Πιστεύετε πως η ανδρική ομάδα του Άρη μπορεί στο μέλλον να στηριχτεί στα παιδιά που αγωνίζονται σήμερα στο εφηβικό;

Νομίζω πως ναι και ήδη στην ομάδα υπάρχουν τρία παιδιά. Θεωρώ πως αν συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο ζήλο στα επόμενα χρόνια θα μπορέσουν να στελεχώνουν την ομάδα συνεχώς και περισσότερα άτομα από το εφηβικό τμήμα.

Πώς κρίνετε τη συνεργασία σας με τον Βαγγέλη Αγγέλου;

Είμαστε τυχεροί που ήρθε ο κόουτς Αγγέλου στη ομάδα. Ενδιαφέρεται πολύ για τα νέα παιδιά, τα παρακολουθεί και τους δίνει κίνητρο να προσπαθούν καθημερινά και περισσότερο. Είναι δίπλα μας σε ό,τι του έχουμε ζητήσει, ανοικτός κάθε φορά για συζήτηση και θεωρώ πως έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία.

Τα τμήματα υποδομής του Άρη πρωταγωνιστούν στις διοργανώσεις των ηλικιών τους. Είναι θέμα ταλέντου ή σκληρής δουλειάς;

Ποτέ δεν είναι μόνο το ένα. Είναι συνδυασμός και των δύο και κυρίως της δουλειάς και του προγραμματισμού που γίνεται στα τμήματα υποδομής. Χωρίς σκληρή καθημερινή δουλειά δεν θα υπήρχε βελτίωση και κατ” επέκταση και τα αποτελέσματα που έρχονται.

Πώς κρίνετε τη φετινή πορεία της ομάδας μέχρι σήμερα;

Νομίζω πως αν και με αρκετές δυσκολίες η ομάδα έπαιξε καλό μπάσκετ και παρουσίασε μια ομοιογένεια που είναι πολύ σημαντική. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ με δυο πολύ καλά παιχνίδια σε ημιτελικό και τελικό και τώρα στο πανελλήνιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο. Βέβαια ακόμα και να κατακτήσουμε το πανελλήνιο για μένα η χρονιά θα είναι πλήρως επιτυχημένη αν υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή παικτών μου τόσο στην ανδρική ομάδα όσο και στις ηλικιακές εθνικές ομάδες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια