Σαμαντούρα: «Συγκέντρωση στο στόχο»


Οκτώ χρόνια χωρίς τίτλο ήταν πολλά για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» εμπιστεύτηκαν τις τύχες της ομάδας στη Γιασεμή Σαμαντούρα κι εκείνη φρόντισε να τους ικανοποιήσει κατακτώντας το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.






Η έμπειρη προπονήτρια μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επιστροφή του ΠΑΟ στην κορυφή, αλλά και για το μοντέλο που θα κάνει την ομάδα να παραμείνει εκεί. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

«Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που η γυναίκεια ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟ προσέφερε φέτος χαρά σε όλη την Παναθηναϊκή οικογένεια. Σε αγωνιστικό επίπεδο, νιώθω ιδιαίτερα δικαιωμένη που πίστεψα ότι ακόμα και με τόσες πολλές νεαρές αθλήτριες σε πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι δυνατό να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα. Η επιτυχία ήρθε περισσότερο μέσα από τη δημιουργία της ομάδας και όχι τη διαχείριση, και αυτό μας δίνει πρόσθετη ικανοποίηση».

-Για τον τελικό με το Ελληνικό

«Στο παιχνίδι με το Ελληνικό, μια ομάδα με πολύ γεμάτο ρόστερ και έμπειρες αθλήτριες, η ομάδα δεν ήταν φορμαρισμένη. Αυτό οφείλεται τόσο στον τραυματισμό της Ντέλβα, η οποία χτύπησε στην πιο κρίσιμη στιγμή της περιόδου με αποτέλεσμα να μας βγάλει εκτός ρυθμού, όσο και στο γεγονός ότι για 15 ημέρες περιμέναμε τον αντίπαλο μας. Ωστόσο, με βασικά όπλα τη συγκέντρωση στο στόχο, την καλή ψυχολογία και την ώθηση του κόσμου, καταφέραμε και ανατρέψαμε δύο φορές μεγάλες, για το γυναικείο μπάσκετ, διψήφιες διαφορές, και νικήσαμε».

-Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού που στήριξε την ομάδα

«Ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές όλη την χρονιά, η παρουσία του κόσμου στους αγώνες ήταν συγκλονιστική. Το γεμάτο γήπεδο της Λεωφόρου με τη φανταστική ατμόσφαιρα που δημιουργείται τη βλέπει κανείς σε λίγα γήπεδα. Πιστεύω ότι θα την ζήλευαν ακόμη και ομάδες Α1 ανδρών. Αποτελεί μοναδικό κίνητρο τόσο για τις αθλήτριες της ομάδος όσο και για τις αθλήτριες που προέρχονται από άλλα σωματεία και θέλουν να αγωνιστούν στον Παναθηναϊκό».

-Για τα οκτώ χρόνια του Παναθηναϊκού χωρίς τίτλους

«Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να βάζει τον πήχη ψηλά, όπως επιβάλλει η ιστορία και ο κόσμος του. Ωστόσο, επειδή είναι μεγάλο σωματείο, έχει πολλά Τμήματα, τα οποία δεν είναι εύκολο να συντηρήσει, με αποτέλεσμα ο στόχος να ξεκινάει από εκεί. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε κι εμείς, αλλά με τη στήριξη της Διοίκησης και των ανθρώπων της ομάδας - μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον Πρόεδρο κ. Μαρκόπουλο αλλά και στον υπεύθυνο της ομάδας  κ. Μιχαλαριά - καταφέραμε μέσα από τη δημιουργία, με τη βοήθεια των συνεργατών μου, με πολύ σημαντική τη συμβολή του κ. Πρέκα, και της κ.Χατζηδάκη να κάνουμε την υπέρβαση.

Κατά την άποψη μου, σε μερικά αθλήματα στα οποία ο σύλλογος έχει παράδοση και αποτελούν τη «βιτρίνα» του, όπως το μπάσκετ που είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του κι έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες,  πρέπει να διατηρήσει τα σκήπτρα. Ελπίζω ότι η μεγάλη προσπάθεια της τελευταίας διετίας, θα στηριχθεί και θα ενισχυθεί, ώστε το τμήμα να επαναλάβει την επιτυχία τα επόμενα χρόνια».

-Για την επόμενη σεζόν και τον πήχη που πλέον είναι ψηλά

«Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της φετινής σεζόν είναι ότι οι νεαρές αθλήτριες απέκτησαν την εμπειρία του πρωταθλητή κι αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται γι αυτό. Πέραν της καθιέρωσης της ομάδας στην πρώτη θέση, η άποψη μου για το τμήμα είναι ότι πρέπει αρχικά να εκμεταλλευτεί το μεγάλο όνομα του ΠΑΟ και να φέρνει τις καλύτερες νεαρές αθλήτριες ταλέντα στην ομάδα. Στη συνέχεια να εδραιώσει την προσπάθεια της τελευταίας διετίας, και κυρίως μέσα από τη δημιουργία, που θα προέρχεται από οργανωμένη τεχνικά προσπάθεια σε όλα τα τα τμήματα του γυναικείου μπάσκετ, να συνεχίσει να βελτιώνει τις παίκτριές του αλλά και να στοχεύει ψηλά. Η δημιουργία θεωρώ πρέπει να αποτελέσει γενικότερα τη βάση του αθλήματος στην Ελλάδα την επόμενη περίοδο, με βάση τα δεδομένα της εποχής».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια