Στον Σπόρτιγκ Πατρών το χάλκινο μετάλλιο-Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές-Φωτορεπορτάζ


Μεγάλη επιτυχία για τον Σπόρτιγκ Πατρών ο οποίος μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, που είχε χαρακτήρα μικρού τελικού νίκησε 67-63 τον Πανιώνιο και κατέκτησε την τρίτη θέση στην τελική φάση του Πανελλήνιου Εφηβικού πρωταθλήματος.




Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος που ήρθε στην Πάτρα ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Σε ότι αφορά στο παιχνίδι ο Σπόρτιγκ έφτασε στην μεγάλη νίκη μετά από επική ανατροπή! Στο 27ο λεπτό ήταν πίσω 54-39. Ομως με πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Δίπλαρο και στην άμυνα τον Ζαβρά ο Σπόρτιγκ με εκπληκτικό σερί 21-0 στο 38ο  προηγήθηκε με 60-56 και από τότε μέχρι το φινάλε δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα.

Στο διάστημα της ανατροπής ο Δίπλαρος που τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους σημείωσε τρία διαδοχικά τρίποντα, από το 29.00 ως το 31.00 και  ο Σπόρτιγκ πλησίασε σε 56-52. Μετά από δική του ασίστ ο Παπαγεωργίου μείωσε σε 56-54 στο 32.00 και επίσης έπειτα από δική του νέα ασίστ (συνολικά είχε 5) ο Ροκανάς με τρίποντο στο 34.00 έδωσε το προβάδισμα στην Πατρινή ομάδα με 57-56.

Ο Ζαβράς έκανε σπουδαία δουλειά στην άμυνα, ο Παπαγεωργίου επίσης, ενώ σημαντική προσφορά είχε ο Ροκανάς με 12 πόντους και ένα μεγάλο καλάθι στα 55΄΄ πριν την λήξη με το οποίο ο Σπόρτιγκ προηγήθηκε 66-63. Μάλιστα ο Ροκανάς με 1/2 βολές 1,5 ΄΄ πριν το φινάλε "κλείδωσε" την νίκη διαμορφώνοντας το τελικό 67-63.

Από τον Σπόρτιγκ, τον οποίο καθοδήγησε υποδειγματικά ο Σπύρος Γκοργκόλης δεν υστέρησε κανείς. Από τον Πανιώνιο ο Μπιλλής ήταν ο κορυφαίος με 18 πόντους και 3/4 τρίποντα, ενώ το μεγάλο του όπλο, ο Αγραβάνης σημείωσε μεν 22 πόντους, αλλά στην επανάληψη ο Σπόρτιγκ τον έβγαλε εκτός ρυθμού και ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού.

«Είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου όσον αφορά τον αθλητισμό» δήλωσε μετά την λήξη ο προπονητής του Σπόρτιγκ Σπύρος Γκοργκόλης και συμπλήρωσε: «Τα παιδιά αξίζουν 1.000 μπράβο και το χάλκινο μετάλλιο αποτελεί την επιβράβευση για την προσπάθεια που κατέβαλαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό που καταφέραμε ήταν ένα αθλητικό θαύμα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, στην διοίκηση, στο τιμ, σε όλους όσοι ήταν κοντά στην ομάδα και συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Πανιωνίου Βαγγέλης Δεγάιτας έδωσε συγχαρητήρια στον Σπόρτιγκ για την νίκη, ενώ ο γκαρντ της ομάδας της Νέας Σμύρνης Ανδρέας Πετρόπουλος δήλωσε: «Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια. Επίσης οφείλω να δώσω εκ μέρους του Πανιωνίου συγχαρητήρια στον Σπόρτιγκ για την νίκη του. Εμείς κάναμε πολλά λάθη ειδικά στην άμυνα και τα πληρώσαμε. Οι αντίπαλοι έβγαλαν τρομερό πάθος και αυτό ήταν το κλειδί που τους οδήγησε στην νίκη».

Ο Νίκος Δίπλαρος δήλωσε: «Το θέλαμε πάρα πολύ και δικαιωθήκαμε γιατί ακόμη και όταν βρεθήκαμε πίσω με μεγάλη διαφορά δεν τα παρατήσαμε. Το πιστεύαμε σε κάθε δευτερόλεπτο, στα αποδυτήρια δώσαμε όρκο νίκης και όρκο άμυνας. Η άμυνα ήταν αυτή που μας έδωσε την νίκη».

Δεκάλεπτα: 20-24, 36-43, 46-56, 67-63
Διαιτητές: Συμεωνίδης-Διμπινούδης
ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΠΑΤΡΩΝ (Γκοργκόλης): Κανελλόπουλος 7, Τουλάτος 6, Παπανικολόπουλος,
Ροκανάς 12(1), Παπαγεωργίου 4, Σταυράκης 4, Μανέκας 6, Δίπλαρος 22(4), Ζαβράς 6.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ(Δεγαϊτας): Τολιόπουλος 10, Παππάς, Πετρόπουλος 4(1), Τσιμπούκης 6,  Τσιλάγας, Αγραβάνης 22(1), Μπιλλής 18(3), Γεωργιάδης 3(1), Αλεξιάς.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια