Καπουρνιώτης: «Οι υποδομές είναι το μέλλον»


Στη σπουδαιότητα των υποδομών και στο πώς θα πρέπει οι άνθρωποι του γυναικείου μπάσκετ να δουν την κρίση ως ευκαιρία, αναφέρθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Μιχάλης Καπουρνιώτης, μιλώντας στο Inside Κ.Α.Ρ. Web Radio και τον Θωμά Βασιλάκη.



Παράλληλα ο Έλληνας τεχνικός μίλησε και για τον Ολυμπιακό Βόλου και τους στόχους της επόμενης περιόδου, ενώ ευχαρίστησε τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο, που του έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις προπονήσεις της Εθνικής γυναικών. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιχάλη Καπουρνιώτη:

Για την εμπειρία να παρακολουθήσει τις προπονήσεις της Εθνικής:

«Είχα την ευκαιρία  να παρακολουθήσω την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας και είδα από κοντά την πολύ καλή δουλειά του κόουτς Δικαιουλάκου, τον οποίο ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έκανε να μπορέσω να παρακολουθήσω την δουλειά του. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία τόσο στο τουρνουά φιλικών που θα γίνει στο Λονδίνο, όσο και στο να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η πρόκριση».

Για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό Βόλου μετά τον υποβιβασμό:

«Μετά το μπαράζ με τον Ίκαρο  και παρά τον υποβιβασμό δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα και εφόσον υπήρχε μια κοινή φιλοσοφία με τη διοίκηση ανανεώσαμε τη συνεργασία ξεκινώντας την προετοιμασία για τη δημιουργία νέας ομάδας. Καθημερινά είμαστε στο γήπεδο με πολλά κορίτσια από τη Μαγνήσια που φέτος θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν πολλές εμπειρίες και να έχουν και συμπαίκτριες κάποιες έμπειρες που θα παραμείνουν στην ομάδα».

Για το αν στόχος είναι η άμεση άνοδος του Ολυμπιακού Βόλου στην Α1:

«Δεν θα ήθελα να λέω μεγάλα λόγια. Θα ήθελα πρώτα να οργανωθούμε να αποκτήσει η ομάδα γερές βάσεις, για να αποφύγει προβλήματα οπότε πρώτος στόχος θα ήταν να καθιερωθεί  η ομάδα σαν μια υπολογίσιμη δύναμη στο γυναίκειο μπάσκετ και αν έρθει η άνοδος έχει καλώς».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα του Βόλου την προηγούμενη περίοδο:

«Μέλημα μας ήταν όταν ξεκινήσαμε να αθληθούμε, να γυμναστούμε, να έχουμε υγεία και από εκεί και πέρα να χαρούμε την κατηγορία. Θεωρώ ότι μετά τον υποβιβασμό δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει γιατί πετύχαμε κάποιους από τους στόχους που είχαμε θέσει αρχικά και έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα. Παλέψαμε όλα τα παιχνίδια και καταφέραμε να γίνουμε καλύτερες αθλήτριες, καλύτερες συμπαίκτριες και πλέον θα συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι».

Για το αν δουλεύουμε σωστά τις υποδομές στην Ελλάδα:

 «Οι υποδομές είναι πλέον το μέλλον. Σε ότι και αν κάνουμε. Μέσα από αυτή την κρίση μπορούμε να βρούμε και αγωνιστικές ευκαιρίες και να βγάλουμε νέους αθλητές.
Ταλέντο υπάρχει και ελπίζω ότι μπορούμε να δούμε νέα παιδιά να πρωταγωνιστούν και να ξεχωρίζουν με αργά και σταθερά βήματα.

Να μην βιαζόμαστε να δούμε αποτελέσματα, καθώς θα πρέπει μια δουλειά να γίνει σε βάθος τεσσάρων χρόνων, ώστε νέοι αθλητές να φτάσουν στο επίπεδο που θέλουμε.

Αλλά θα πρέπει να υπάρξουν παράλληλα και κάποιες έμπειρες αθλήτριες για να πλαισιώνουν αυτά τα παιδιά και να τα κατευθύνουν όπως πρέπει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια