Παπαδόπουλος: «Φαβορί για τον Πανελλήνιο τίτλο των εφήβων ο Αρης»


Τη δική του Δυναστεία έχει αρχίσει να χτίζει τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα Εφήβων της ΕΣΚΑ, ο οποίος φέτος κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του πρωταθλητή στην Αθήνα.






Οι «πράσινοι» υπό την καθοδήγηση του Κώστα Παπαδόπουλου διαγράφουν εντυπωσιακή πορεία τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να αποτελούν μία από τις πλέον παραδοσιακές δυνάμεις, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα.

Όντας μέλος της οικογένειας του τριφυλλιού για αρκετά χρόνια, ο νεαρός τεχνικός έχει μάθει τι χρειάζεται προκειμένου να εξελίξει τα ταλέντα που έχει κάθε φορά στα χέρια του αλλά και να εμφυσήσει στους εκκολαπτόμενους πρωταθλητές το τι χρειάζεται για να φτάσουν στην κορυφή.

Ο αρχιτέκτονας της… Δυναστείας μίλησε στο www.basketblog.gr  για την επιτυχία του Three Peat, αλλά και τις δυσκολίες που υπήρχαν τη φετινή σεζόν τονίζοντας πως «φέτος το δύσκολο μέρος είναι ότι ήμασταν καινούργια ομάδα. Ήταν εξ αρχής πάρα πολύ δύσκολο αυτά τα παιδιά να μπουν στη λογική και τη φιλοσοφία της ομάδας. Πολλά από αυτά ήταν πρωταγωνιστές στις προηγούμενες ομάδες τους και για να τα καταφέρουμε χρειάστηκε να βάλουν το "εγώ" κάτω από το "εμείς". Αυτό το κάνουμε για να μπουν στη διαδικασία να καταλάβουν πως είναι το επαγγελματικό μπάσκετ».

Όσο για τα κλειδιά του φετινού τίτλου και τις αναμετρήσεις με τον Φιλαθλητικό; «Είχαμε μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας έναντι του Φιλαθλητικού. Επίσης, στηριχθήκαμε στη δύναμη του συνόλου και στην ομαδική άμυνα».

Πλέον, οι «πράσινοι» προετοιμάζονται πυρετωδώς για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί στην Πάτρα την ερχόμενη βδομάδα. Εκεί, όπου η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν από ένα χρόνο στην Καβάλα.

«Φαβορί σίγουρα είναι ο Άρης γιατί έχει δύο παιδιά (σ.σ.: Λευτέρης Μποχωρίδης, Σάσα Βεζένκοφ) που παίζουν στο αντρικό και χάρη σε αυτό έχουν αποκτήσει τρομερή εμπειρία, ενώ και σα σύνολο βρίσκονται πολλά χρόνια μαζί. Επομένως είναι μία "δεμένη" ομάδα. Πάμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να αποκτήσουν και τα παιδιά εμπειρίες για τα επόμενα χρόνια. Ο βασικός κορμός της ομάδας είναι νεαρός σε ηλικία και τέτοιου είδους τουρνουά δίνουν εφόδια στους πιο μικρούς που θα τα χρειαστούν τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο προπονητής των «πρασίνων».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια