Δικαιουλάκος: «Δεν θα υποτιμήσουμε καμιά ομάδα»


Στη μάχη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπαίνει σε λίγες ημέρες η εθνική των γυναικών. Στα ηνία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος βρίσκεται πλέον ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος,  που έχει ως βασικό στόχο την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα τελικά.




Μπορεί σε πρώτη φάση ο αρχικός όμιλος να θεωρείται αρκετά βατός, αλλά ο έμπειρος τεχνικός τονίζει ότι η ομάδα δεν πρέπει να υποτιμήσει κανέναν.

Αντίπαλοι της εθνικής σε πρώτη φάση θα είναι Εσθονία, Ολλανδία και Λουξεμβούργο. Τι εκτίμηση μπορούμε να κάνουμε για τους αντιπάλους;

Είναι ομάδες που έρχονται από β’ κλάσης επίπεδο και θεωρούμε ότι έχουμε πλεονέκτημα γιατί η εθνική είναι πιο έμπειρη και καλύτερη σαν ομάδα. Δεν θα συναντήσουμε λογικά πρόβλημα αρκεί να παίξουμε όπως μας αρμόζει και χωρίς να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Όποιος υποτιμά στο μπάσκετ το πληρώνει.

Πόσο εύκολος είναι ο στόχος της πρόκρισης στα τελικά;

Η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο θεωρώ ότι είναι στα μέτρα μας. Μπορούμε είτε εμείς να κερδίσουμε είτε αυτοί. Η Πολωνία για πρώτη φορά κατεβαίνει με όλα τα αστέρια της και στα χαρτιά προβάλλεται ως το πρώτο φαβορί. Έχω όμως εμπιστοσύνη στις παίκτριες μου, δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις και πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα περάσουμε. Χρειάζεται βέβαια και ο παράγοντας τύχη.

Θα αλλάξει κάτι στο αγωνιστικό στιλ της εθνικής ομάδας;

Οι παίκτριες διαμορφώνουν το στιλ. Ναι μεν δεν έχουμε την Εβίνα Μάλτση και τη Στέλλα Καλτσίδου, διαθέτουμε όμως κάποια κορίτσια που έχουν ανέβει επίπεδο και μπορούν να καλύψουν επάξια το κενό αυτό. Με τις παίκτριες, λοιπόν, που έχει κάθε προπονητής διαμορφώνει και το στιλ του. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο κορμός είναι ο ίδιος θα προσθέσουμε κάποιες μικρές πινελιές.

Μπορεί η εθνική ομάδα να έχει κάποια διάκριση;

Όλα είναι θέμα συγκυριών, μιας καλής φουρνιάς παικτριών, ενός καλού σουτ. Θεωρώ ότι ανέκαθεν μπορούσαμε. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλές ψηλές και η χαμηλή ποιότητα του πρωταθλήματος είναι στοιχεία που δεν μας επιτρέπουν να έχουμε την πολυτέλεια σε απώλειες παικτριών ή σε έλλειψη τύχης.

Ποια είναι τα πρώτα σας συναισθήματα από την επιστροφή στην εθνική των γυναικών;

Για μένα η χαρά είναι απερίγραπτη. Φοράω το εθνόσημο, δουλεύω στην Ελλάδα και δουλεύω με αθλήτριες με τις οποίες έχω περάσει πολλές χαρές τόσο με την εθνική ομάδα όσο και με τον Αθηναϊκό. Το συναίσθημα να παλεύουμε όλοι μαζί για ένα κοινό στόχο είναι πολύ ωραίο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια